Rodney El Haddad

Acteur, Scenarist

Rodney El Haddad is acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Rio, I Love You

2014 | Komedie, Drama, Fantasy, Romantiek

Brazilië/Verenigde Staten 2014. Komedie van Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Im Sang-soo, Nadine Labaki en Fernando Meirelles. Met o.a. Basil Hoffman, Emily Mortimer, Rodrigo Santoro, Nadine Labaki en Harvey Keitel.

Beirut Hotel

2011 | Drama

Frankrijk/Zweden/Libanon 2011. Drama van Danielle Arbid. Met o.a. Charles Berling, Fadi Abi Samra, Rodney El Haddad, Paul Mattar en Karl Sarafidis.

Zomeravondzwoel is de sfeer in het sterke derde tv-drama van Arbid, alomtegenwoordig zijn de politiek-religieuze spanningen van Libanon. Waarin jurist Mathieu, op doorreis naar Syrië, in Beiroet de luxehotelzangeres Zoha ontmoet. Het amoureuze avontuur tussen de pragmatische cosmopoliet en de mediterrane verleidster neemt een ongezonde wending wanneer Mathieu op spionageverdenking in mysterieuze vizieren komt. Plotverwijzingen naar de onopgeloste moord op ex-president Rafik Hariri in 2005 geven het geheel een onderhuidse dreiging. Hamze blijkt als Zoha een erotische zevenklapper.

Caramel

2007 | Drama, Komedie, Romantiek

Frankrijk/Libanon 2007. Drama van Nadine Labaki. Met o.a. Nadine Labaki, Yasmine Elmasri, Joanna Moukarzel, Gisèle Aouad en Sihame Haddad.

In een schoonheidssalon in Beiroet hebben vijf vrouwen elk zo hun romantische sores. Layale (regisseuse Labaki) heeft een relatie met een getrouwde man, haar collega's worstelen met lesbische gevoelens, ouder worden of maagdelijkheid. Origineel is deze Libanese inzending voor de Oscars misschien niet, maar Labaki maakt, tegen de achtergrond van de zonnige mediterrane stad, duidelijk hoe deze vrouwen de conservatieve en moderne kanten van hun samenleving in zich proberen te verenigen. De eufemistische term 'caramel' duidt op de hete was waarmee de dames hun klanten van ongewenste haargroei ontdoen.

Bosta

2005 | Drama, Muziek, Musical

Libanon 2005. Drama van Philippe Aractingi. Met o.a. Rodney El Haddad, Nadine Labaki, Nada Abou Farhat en Raya Meddine.

Aanstekelijk vrolijke, op locatie geschoten Libanese roadmovie rond danser/choreograaf Kamal (El Haddad) die na vijftien jaar Frankrijk terugkeert naar opkrabbelend Beiroet met de bedoeling zijn Dabke-lijndansgroep opnieuw bijeen te krijgen. Met hippe pasjes, cross-over Dabke-techno muziek en retro jaren tachtig kostuums toert de ploeg uiteindelijk door het land waarbij het succes van het opgelapte ensemble fijntjes de ontwikkeling van de maatschappij voorstelt. Regisseur/scenarist Aractingi produceerde zijn film volledig zelfstandig, Bosta groeide uit tot een groot succes in Libanon en buurlanden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rodney El Haddad op televisie komt.

Reageer