Werner W. Wallroth

Regisseur, Scenarist

Werner W. Wallroth is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Doppelgänger

1985 | Komedie

DDDE 1985. Komedie van Werner W. Wallroth. Met o.a. Klaus-Dieter Klebsch, Astrid Höschel, Peter Sodann, Karin Ugowksi en Ulrike Kunze.

Mevrouw Kaufmann is niet bepaald tevreden over haar echtgenoot, tot hij op een dag als een blad aan een boom veranderd is. Een voorspelbare komedie over persoonsverwisseling. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Wolfgang Braumann.

Der Doppelganger

1985 | Komedie

Duitsland 1985. Komedie van Werner W. Wallroth. Met o.a. Peter Sodann, Astrid Hèschel en Klaus-Dieter Klebsch.

De jonge modejournaliste Brigitte Kaufmann is niet erg gelukkig meer in haar huwelijk en speelt met de gedachte te gaan scheiden. Benno, een fotograaf met wie Brigitte nauw samenwerkt en die inmiddels een goede vriend van de Kaufmanns is geworden, wil dit voorkomen en bedenkt een uitzinnig plan. Hij kent namelijk een pianist, Reinhard Engel, die als twee druppels water lijkt op Brigitte's echtgenoot Jèrg. En wanneer Jèrg op zakenreis gaat, laat Benno Reinhard diens plaats innemen om Brigitte een heel andere kant van haar man te laten zien...

Hauptmann Florian von der Mühle

1968 | Komedie, Historische film

DDDE 1968. Komedie van Werner W. Wallroth. Met o.a. Manfred Krug, Regina Beyer, Gisela Bestehorn, Rolf Herricht en Jutta Klöppel.

Flauwe historische klucht over Hauptmann Florian (Krug), die ten tijde van het Congres van Wenen (1814-15) koste wat het kost een schadevergoeding eist, een geheime missie krijgt opgedragen en vervolgens eindigt in een turbulente romance - alles op het kinderlijk historische niveau. Niks aan, hooguit curieus omdat Krug de hoofdrol speelt. De camera werd bemand door Eberhard Borkmann en Hans-Jürgen Kruse en het oppervlakkige scenario was van de hand van regisseur Wallroth hoogst persoonlijk, die daarvoor het boek Die Winternachtsabenteuer van Joachim Kupsch bewerkte. Typische partij-ideologische kost, vis noch vlees, alleen maar bedorven communistische waar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Werner W. Wallroth op televisie komt.

Reageer