Malcolm Watson

Producer

Malcolm Watson is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Travellers and Magicians

2003 | Drama, Avonturenfilm

Australië/Bhutan 2003. Drama van Khyentse Norbu. Met o.a. Tsewang Dandup, Sonam Lhamo, Lhakpa Dorji en Deki Yangzom.

Net als in zijn debuut The Cup, gaat het regisseur Khyentse Norbu ook hier om de westerse invloed op het Aziatische bergstaatje Bhutan. Norbu, die op negenjarige leeftijd werd herkend als de wedergeboorte van een negentiende-eeuwse heilige, wil zijn landgenoten blijkbaar een spiegel voorhouden. Dat gebeurt in een gelaagde film, over een ontevreden jonge ambtenaar met grote ambities: hij wil naar Amerika. Een monnik probeert hem met een belerende fabel op andere gedachten te brengen. Ook de film is een fabel, met een soms prekerige toon en niet altijd even subtiele scènes. Pluspunt is dat Norbu zijn moralisme met milde humor relativeert.

The Cup

1999 | Komedie, Sportfilm

Australië/Bhutan/Verenigd Koninkrijk 1999. Komedie van Khyentse Norbu. Met o.a. Pema Wangchen, Kunsang Nyima, Jamyang Lodro, Lama Chonjor en Khyentse Norbu.

Aangenaam geestig drama, is de eerste film die in Bhutan werd geproduceerd. Enkele jonge Tibetaanse monniken in ballingschap kunnen hun passie voor voetbal niet onderdrukken: tegen de regels in doen ze er alles aan om op televisie de wereldkampioenschappen te kunnen volgen. Debutant Norbu, zelf monnik en naar verluidt de reïncarnatie van een 19de-eeuwse heilige, laat tegen de achtergrond van de politiek hopeloze situatie van Tibet, in vrolijke schetsen zien hoe de moderne tijd onvermijdelijk ook de serene wereld van het klooster binnendringt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Malcolm Watson op televisie komt.

Reageer