Guillermo Marín is acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Las Bicicletas son para el verano

1984 | Komedie, Historische film

Spanje 1984. Komedie van Jaime Chávarri. Met o.a. Agustín González, Victoria Abril, Amparo Soler Leal, Carlos Tristancho en Aurora Redondo.

Het dagelijks leven van een tot de middenstand behorende Madrileense familie wordt hevig verstoord door het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog. Deze filmbewerking van een succesvol toneelstuk, geschreven door de buitengewoon begaafde Fernando Fernán Gómez, werd zeer positief door de critici en het publiek ontvangen en deed het ook buiten Spanje goed.

Camino del Rocío

1966 | Romantiek, Musical

Spanje 1966. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. Carmen Sevilla, Arturo Fernández, Francisco Rabal en Guillermo Marín.

Tijdens de pelgrimstocht naar Rocío ontstaat een driehoeksverhouding. Een betreurenswaardig folkloristisch melodrama.

Tombola

1962 | Komedie, Musical

Spanje 1962. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Marisol, Rafael Alonso, Roberto Camardiel en Guillermo Marín.

Een lieftallig meisje wordt ontvoerd. De derde uit de reeks onuitstaanbare films met het 'wonderkind' Marisol.

Faustina

1957 | Komedie, Fantasy

Spanje 1957. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. María Félix, Fernando Fernán-Gómez, Conrado San Martín, Fernando Rey en Elisa Montés.

Een roekeloze speleoloog komt bij toeval op de drempel van de Hel een demon in hoogst eigen persoon tegen die hem zijn levensverhaal vertelt. Bescheiden, kluchtige versie van de onsterfelijke FAUST, met een uitstekende rolverdeling.

La Ironía

1954 | Komedie

Frankrijk/Spanje 1954. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cecile Aubry, Antonio Vico, Irene Caba Alba en Carmen de Lirio.

De reacties van verschillende personen die op een dag een portefeuille vol geld vinden met daarin de naam en het adres van de eigenaar. Een zeer sympathieke film bestaande uit sketches, die een fantastische vertolking kent. Toch wordt deze produktie niet gerekend tot een van de beste titels van deze regisseur.

María Antonia, la Caramba

1950 | Romantiek, Musical

Spanje 1950. Romantiek van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Antoñita Colomé, Alfredo Mayo, Guillermo Marín en Daniel Dicente.

De temperamentvolle flamenco-artieste María Antonia wordt verliefd. Een van de vele folkloristische Spaanse films uit die tijd.

Hace 100 años

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Antonio de Obregón. Met o.a. Guillermo Marín, Elena Salvador, Laly del Amo en Carlos Muñoz.

Door de pijnen die zij lijdt, voelt een actrice dat er een drieling op komst is. Een zeer belangrijke rol van grote omvang wordt ten tonele gebracht door een knappe vrouw uit de volkswijken van Madrid. Een bezienswaardige, sympathieke film.

Fuente enterrada

1950 | Romantiek

Spanje 1950. Romantiek van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Conrado San Martín, Tomás Blanco en Guillermo Marín.

Film over een vrouw die zenuwziek is geworden door de voortdurende ontrouw van haar echtgenoot. Moralisme en onbaatzuchtigheid.

Crimen en el entreacto

1950 | Misdaad

Spanje 1950. Misdaad van Cayetano Luca de Tena. Met o.a. Fernando Rey, Carolina Jiménez, Guillermo Marín en Mario Berriatúa.

Tijdens de pauze van een toneelvoorstelling wordt een moord gepleegd. Een redelijke verfilming van een ooit beroemd toneelstuk, geregisseerd door de auteur zelf.

Olé, torero!

1948 | Komedie

Spanje 1948. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Luis Sandrini, Paquita Rico, Manolo Morán, Guillermo Marín en José Nieto.

De vriendschap tussen een Argentijnse taxichauffeur en een Spaanse stierenvechter leidt tot een film met een louter traditioneel karakter, niet van wezenlijk belang.

Mare Nostru,

1948 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1948. Romantiek van Rafael Gil. Met o.a. María Félix, Fernando Rey, José Nieto en Guillermo Marín.

Tijdens WOI ontstaat een liefdesromance. Een opgeblazen verfilming van de roman van Blasco Ibañez, die de Mexicaanse vamp María Fèlix de gelegenheid bood een van haar weinige Spaanse rollen te spelen.

El Marqués de Salamanca

1948 | Biografie, Historische film

Spanje 1948. Biografie van Edgar Neville. Met o.a. Alfredo Mayo, Conchita Montes, Guillermo Marín en María Canete.

Het verhaal van het leven van de Markies van Salamanca van1836 tot 1870. Een film die zowel tot de minst persoonlijke als tot de meest geslaagde van de grote Neville behoort.

Poker de ases

1947 | Avonturenfilm

Spanje 1947. Avonturenfilm van Ramón Barreiro. Met o.a. Isabel de Pomés, Manuel Luna, Guillermo Marín en Manuel Arbó.

Drie vrienden, die elkaar in het vreemdelingenlegioen leerden kennen, vechten tegen de onrechtvaardigheid in een denkbeeldig land in Centraal Amerika. Een standaardfilm zonder enkele waarde.

La Fe

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Rafael Durán en Guillermo Marín.

Het verlangen van een priester om het geloof van zijn parochianen te versterken. In alle opzichten een onuitstaanbaare film.

El Alarido

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Ferrucho Cerio. Met o.a. Mary Lamar, Roldano Lupi, Elli Pardo en Guillermo Marín.

Na een tragisch medisch experiment besluit een musicus een symfonie te componeren die hij de naam El Alarido geeft. Deze uiterst vreemde film lijkt totaal niet op de gebruikelijke Spaanse films uit de veertiger jaren.

Confidencia

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Julio Peña, Guillermo Marín, Sara Montiel en Miriam Day.

De vriendschap tussen twee jongens wordt door een liefdesjaloezie vertroebeld. Een opmerkelijke en goed gespeelde film van een regisseur die meer waardering verdient.

Canción de medianoche

1947 | Romantiek, Fantasy

Spanje 1947. Romantiek van Tono de Lara. Met o.a. Carlos Muñoz, Guillermo Marín, Isabel de Pomés en Gina Montés.

In een groot vervallen huis dat troosteloos aandoet ontvangt Kapitein Dávila een profetie uit de mond van een meisje dat hartstochtelijk verliefd op hem is. Een even merkwaardige als prijzenswaardige film, die aan het eind op doeltreffende wijze dubbelzinnig is.

Barrio

1947 | Drama, Misdaad

Spanje 1947. Drama van Ladislao Vajda. Met o.a. Irene Caba Alba, Julia Caba Alba, Milú en Guillermo Marín.

De minnaar van de artieste Ninón pleegt een misdrijf vanwege zijn ongelukkige, hartstochtelijke liefde voor haar. Dit ongewone en sombere detectivedrama is kundig gemaakt.

La Pródiga

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Rafael Durán, Paola Bárbara, Fernando Rey en Guillermo Marín.

Een film over de inspanningen van drie jongens op jacht naar een politieke carrière. Verfilming van het gelijknamige boek van Pedro Antonio de Alarcón. Een academische film zonder opmerkelijke kwaliteiten.

Consultaré a Mr Brown

1946 | Komedie

Spanje 1946. Komedie van Pío Ballesteros. Met o.a. Valeriano Andrés, Monique Thibaut, Guillermo Marín en Pilar Sala.

Een arme stumper verzint het bestaan van een gefortuneerde vennoot, Mr. Brown, om zo bij zijn collega's aan prestige te winnen. Voor een Spaanse film uit die tijd iets origineler dan gewoonlijk.

Viento de siglos

1945 | Drama

Spanje 1945. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Margarita Andrey, Manuel Luna, Guillermo Marín en Ana Mariscal.

In een niet-bestaand land stelen twee dieven het geld dat een mijnwerker kort voor zijn dood aan een priester heeft toevertrouwd. Een domme, zelfs amateuristische film.

Los Ultimos de Filipinas

1945 | Oorlogsfilm

Spanje 1945. Oorlogsfilm van Antonio Román. Met o.a. Armando Calvo, José Nieto, Guillermo Marín, Carlos Muñoz en Fernando Rey.

Een kleine groep Spanjaarden biedt het hoofd aan het opstandige Filippijnse leger. Een van de fabelachtige films met patriottische inslag uit de Spaanse cinema van na de burgeroorlog, helemaal gemaakt door een kundige regisseur met verstand van geschiedenis.

La Vida en un hilo

1945 | Komedie, Fantasy

Spanje 1945. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Conchita Montenegro, Rafael Durán, Guillermo Marín en Julia Lajos.

In een trein laat een geheimzinnige vrouw aan een weduwe zien hoe haar leven geweest zou zijn indien de weduwe met de playboy getrouwd was, die ze afgewezen had. Een oprechte en goedbedoelde poging om bepaalde kenmerken van de Amerikaanse komedie toe te passen op de Spaanse film uit die tijd. Het resultaat is een aardige en ondeugende film, ondanks zijn tekortkomingen.

Tarjeta de visita

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Antonio de Obregón. Met o.a. Leonor Fábregas, Guillermo Marín en Julia Pachelo.

Een ingenieur zoekt een manier om een vriend van hem met diens vrouw te verzoenen. Onuitstaanbaar.

Lola Montes

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Antonio Román. Met o.a. Conchita Montenegro, Luis Prendes, Guillermo Marín en Carlos Muñoz.

Het leven van de legendarische Lola Montes. Met de prachtige versie van Ophüls heeft deze film niets uit te staan.

La Torre de los siete jorobados

1944 | Horror, Mysterie, Komedie

Spanje 1944. Horror van Edgar Neville. Met o.a. Antonio Casal, Isabel de Pomés, Guillermo Marín en Félix de Pomés.

De verloofde van de hoofdpersoon wordt ontvoerd door een sinistere knecht van een bende gebochelden. Eén van de meest interessante en aantrekkelijke films uit de Spaanse filmgeschiedenis, waarin op geniale wijze elementen van de typisch plaatselijke komedie zijn verweven met verschillende esthetische hypothesen van het Duitse expressionisme, dit alles met als uitgangspunt een zeer ingenieus scenario. Een meesterwerk.

Eugenia de Montijo

1944 | Biografie, Historische film, Romantiek

Spanje 1944. Biografie van José López Rubio. Met o.a. Amparo Rivelles, Mariano Asquerino, Guillermo Marín en Ricardo Calvo.

Het liefdesleven van Eugenia de Montijo dat zijn hoogtepunt bereikte toen zij trouwde met Napoleon III in Parijs. Een pseudohistorisch melodrama van zeer weinig belang.