Paul Buckby: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Tarzan and the Lost City

1998 | Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Australië 1998. Avonturenfilm van Carl Schenkel. Met o.a. Casper Van Dien, Jane March, Steven Waddington, Winston Ntshona en Rapulana Seiphemo.

Filmacteur Casper Van Dien mocht dankzij zijn bombastische optreden in Paul Verhoevens ruimtespektakel Starship Troopers zonder auditie komen opdraven als nobele held Tarzan, het geesteskind van schrijver Edgar Rice Burroughs (1875-1950). Gekleed in een nonchalant gescheurde broek, gekapt als een Italiaanse jaren 80 glitterpopzanger en gespierd als een racepaard gaat Van Dien de strijd aan met gewetenloze grafrovers, geflankeerd door Jane (March), allerlei groot wild en de onvermijdelijke stakkers in apenpakken. Tussen de oogharen door benadert Van Dien af en toe de intensiteit van Viggo Mortensen maar een authentieke held wordt hij nooit. Geschoten op locatie in Zuid-Afrika.

Where Angels Tread

1994 | Drama, Historische film

Zuid-Afrika 1994. Drama van David Lister. Met o.a. Paul Buckby, Jennifer Steyn, David Butler, Zukile Gqobose en Louise Barnes.

Pietermaritzburg rond 1860. Een rustige, religieuze uithoek in Zuid-Afrika die voor het minste in rep en roer staat. Zeker nu de plaatselijke bisschop Colenso (Elliott) geschreven heeft dat de eerste vijf boeken van de bijbel onmogelijk door Moses zelf op papier gezet kunnen zijn. Dit brengt hem in scherp conflict met de vrome priester Avercombie (Hopkins), die de aartsbisschop van Canterbury zover wil drijven dat hij Colenso uit zijn functie ontzet. Tijdens deze zinloze ruzie experimenteert boerenzoon Goodman Household (Buckby) met vliegers, tot ongenoegen van zijn vader en broer, die willen dat hij mee de grond bewerkt. Goodman is een dromer en zijn grootste wens is zelf te kunnen vliegen, zoals de vogels. Deze experimenten worden echter als duivels aanzien door de goegemeenschap. Als Colenso de kant van Goodman kiest wordt het stadje in twee partijen verdeeld. Ondertussen komen de inboorlingen in opstand tegen de blanke kolonisten. Een leuke Zuidafrikaanse stadskroniek die echter wat teveel hooi op de vork neemt om alle thema's grondig uit te werken. De acteurs zetten hun personage met veel overtuiging neer, vooral Elliott als de opstandige bisschop Colenso. Het einde zit vol zwevende poëzie, maar de rust keert toch wat te kunstmatig weer in het stadje. Chris Dresser, George Goldsmith en Rose Davis baseerden hun scenario op een verhaal van Graham Hickson. Mooie fotografie van Nicholas Heroldt. Wordt uitgezonden in twee of vier delen.

Daisy

1993 | Drama

Zuid-Afrika 1993. Drama van Annie Basson. Met o.a. Susan Coetzer, Graham Armitage, Charlotte Butler, Dean Fourie en Graham Hopkins.

In het Zuid-Afrika van de jaren 1930 staat Daisy de Melker (Coetzer) terecht voor drie moorden: haar eerste twee echtgenoten en de zoon uit haar eerste huwelijk. Juist voordat hij het vonnis velt doorloopt Rechter Greenberg (Armitage) het leven van de verdachte, zodat de aanwezigen het juiste verloop van de hele zaak zullen begrijpen. Het begint in Kaapstad in 1901. Amper vijftien weet Daisy iedereen toch reeds naar haar pijpen te laten dansen. Na haar studies huwt ze met haar jeugdvriend Alfred Cowle (Keogh). Kort nadat ze van hem een zoon kreeg sterft deze onder mysterieuze omstandigheden. Dan treedt ze in het huwelijk met Robert Sprout (Smerczak), die bezwijkt aan een vreemde ziekte. Het portret van een koele, berekende vrouw die ervan overtuigd is dat haar alles is toegelaten. Haar onderkoelde reactie op de ziekte en dood van haar twee mannen is haast huiveringwekkend. Coetzer is schitterend in de uitbeelding van haar personage over een tijdspanne van meer dan twintig jaar. Het scenario van George Goldsmith is gebaseerd op een waar gebeurde zaak die destijds voor heel wat herrie zorgde in Zuid-Afrika. Spijtig dat hij er zo lang over deed om het te vertellen. De helft ingekort zou de film veel aan kracht inwinnen. Fotografie van Arthur West. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.