Étienne Carton de Grammont

Cameraman

Étienne Carton de Grammont is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Finye

1983 | Drama

Mali 1983. Drama van Souleymane Cissé. Met o.a. Goundo Guissé, Fousseyni Sissoko, Balla Moussa Keita en Omou Diarra.

De lotgevallen van een groep jonge mensen in een grote, moderne, Afrikaanse stad. Ze studeren, met wisselend resultaat, worden verliefd, experimenteren met drugs van bedenkelijke kwaliteit. Het verhaal gaat over de verboden liefde tussen de dochter van een hardvochtige legercommandant en de kleinzoon van een dorpsoudste. Cissé toont tegenstellingen, tussen traditie en modernisme, tussen arm en rijk, tussen jong en oud, idealistisch en corrupt. De mooie beelden van Mali en de dromerige muziek ondersteunen een verhaal over een land waar het borrelt en gist. Regisseur Cissé kreeg voor zijn volgende film, Yeelen, de juryprijs in Cannes.

Baara

1978 | Drama

Mali 1978. Drama van Souleymane Cissé. Met o.a. Balla Moussa Keita, Ismaila Sarr, Oumou Diarra, Bubukar Keita en Baba Niare.

Sociaal-realistisch drama over de groeiende frictie tussen kapitalistische industriëlen en zelfbewuste fabrieksarbeiders in economisch opbloeiend Mali gedurende de jaren 70. De bevlogen Malinese filmmaker Cissé (1940) - opgeleid op de filmacademie van Moskou - focuste zijn verhaal op een textielarbeider die met zijn geëngageerde chef probeert de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ondertussen belicht regisseur/producent/scenarist Cissé fijntjes de aanzwellende roep om respect en onafhankelijkheid van de hevig onderdrukte vrouwen. Baara is een invloedrijke Afrikaanse jaren 70-protestfilm die dankzij een mix van geraffineerd commentaar, uitgediepte personages en een soepele verhaallijn geen moment onder zijn eigen gewicht bezwijkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Étienne Carton de Grammont op televisie komt.

Reageer