Ruben Dishdishyan

1959 Producer

Ruben Dishdishyan (1959) is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Fortress Of War

2010 | Oorlogsfilm

Wit-Rusland/Rusland 2010. Oorlogsfilm van Aleksandr Kott. Met o.a. Aleksey Kopashov, Andrey Merzlikin, Pavel Derevyanko, Aleksandr Korshunov en Maksim Kostromykin.

USSR, 22 juni 1941, dageraad: Operatie Barbarossa explodeert. In de Wit-Russische garnizoensstad Brest ligt het negentiende-eeuwse fort onder vuur van de Wehrmacht. Het grimmige verhaal van de kansloze verdediging wordt in deze prestigeproductie verteld vanuit het oogpunt van enkele Sovjetmilitairen en vanuit het perspectief van de vijftienjarige leerling-tubaspeler Sascha. Regisseur Kott hanteert het brede gebaar, waarbij het visuele aspect een ietwat ongepast hoogglanskarakter heeft. Niettemin biedt dit oorlogsspektakel meeslepend drama per strekkende meter. Brest, heroverd in 1944, werd later een verzetssymbool annex pelgrimsoord van Rode Leger-heroïek.

Shik

2003 | Komedie, Drama, Romantiek

Italië/Duitsland/Rusland/Frankrijk 2003. Komedie van Bakhtiyar Khudoinazarov. Met o.a. Alexander Yatsenko, Artur Povolotsky, Ivan Kokorin, Andrei Panin en Nikolai Fomenko.

Peaky (Yatsenko), Geka (Povolotsky) en Dumbo (Kokorin) zijn jonge baliekluivers van ongeveer achttien jaar. Ze wonen in een schilderachtig havenplaatsje aan de Zwarte Zee. Ze doden de tijd met niets doen, lummelen en kleine diefstalletjes om aan een zakcent te komen. De ouders van de drie jongens zijn gescheiden. Ze dromen van rijkdom, mooie meiden en snelle karretjes. Ze zwalken door de stad en zien in een etalage een duur pak van het merk Gucci. Ze weten dat kleren de man maken, maar ze kunnen het kostuum niet betalen; zelfs niet [KA1]e[KA1]en. Ze besluiten met eerlijk werken het geld voor een pak bij elkaar te verdienen, maar krijgen gauw door dat dit een vijf-jaren plan wordt. Ze nemen de toevlucht tot hun oude gewoonte, maar het pak stelen, lukt ook niet omdat de winkel goed bewaakt is. Met oplichterijtjes krijgen ze het geld toch bij elkaar en dan is er nog een laatste horde te nemen als een rijke klant hen voor is. Als het herenkostuum eenmaal in hun bezit is, wisselen ze elkaar af wat het dragen betreft. Ze ontdekken dat ze zodra ze - ieder op zijn beurt - keurig in het pak zitten, anders bekeken worden en ze gaan zich er ook anders door voelen. Doch zoveel geluk hebben ze ook weer niet. Het doodsimpele verhaal wordt erg aardig gebracht en de jonge hoofdrollen zijn heel geloofwaardig. Er zijn een aantal kleine subplots die zorgen voor de ups en downs zoals het afbranden van het marktkraampje van Peaky`s moeder; hij haalt zijn weggelopen vader (Panin) over om terug te komen, maar de vreugde is van korte duur, net zoals Dumbo die zich door Botya (Fomenko) het hoofd op hol laat maken, en zich voor haar laat besnijden, en dan te laat door heeft dat ze alleen maar naar hem geloenst heeft om haar vriend jaloers te maken. De vlotte handeling voltrekt zich tegen zeer fraaie opnames van een prachtige omgeving. Een leuke film, die warm wordt aanbevolen, terwijl de Italiaanse maestro Federico Fellini (I VITELLONI uit 1953) nooit ver weg is. In sommige versie's is Peaky ondertiteld als Stier. Het scenario is van Oleg Antonov. Het camerawerk is van Vladimir Klimov. Dolby Digital. Werktitel: GUCCI.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ruben Dishdishyan op televisie komt.

Reageer