Kazuko Yoshiyuki

1935 Acteur

Kazuko Yoshiyuki (1935) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Departures

2008 | Drama, Muziek

Japan 2008. Drama van Yôjirô Takita. Met o.a. Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki, Ryôko Hirosue en Kazuko Yoshiyuki.

Net nadat hij een dure cello heeft aangeschaft verliest muzikant Daigo Kobayashi (Motoki) zijn baan wanneer zijn orkest wordt opgeheven. Hij solliciteert naar ander werk, maar schrikt wel even als hem wordt verteld dat het een baan is bij een begrafenisondernemer. Zijn griezelige nieuwe functie heeft een lage status, hij houdt de aard van zijn werkzaamheden dus maar verborgen voor zijn echtgenote. Maar langzaam maar zeker realiseert hij zich dat het vak ook een mooie, troostvolle kant heeft. Soms een tikje slepend, niettemin in 2009 bekroond met de Oscar voor beste buitenlandse film.

Kyôshû

1987 | Drama

Japan 1987. Drama van Takehiro Nakajima. Met o.a. Hiroshi Nishikawa, Sairi Komaki, Kazuko Yoshiyuki, Masahiko Tugawa en Takaaki Enoki.

Een vijftien-jarige jongen woont samen met zijn moeder en zijn zusje voor wie hij een speciale aantrekkingskracht voelt. Wanneer zij van huis wegloopt, krijgt hij een vreselijke shock. Goede regie.

Kyo shu

1987 |

Japan 1987. Takehiro Nakajima. Met o.a. Kazuko Yoshiyuki, Sairi Komaki en Hiroshi Nishikawa.

Een vijftien-jarige jongen woont samen met zijn moeder en zijn zusje voor wie hij een speciale aantrekkingskracht voelt. Wanneer zij van huis wegloopt, krijgt hij een vreselijke shock. Goede regie.

Jukkai no musukito

1984 | Drama

Japan 1984. Drama van Yoichi San. Met o.a. Yuya Uchida, Ann Lewis, Kazuko Yoshiyuki, Kyoko Koizumi en Reiko Nakamura.

Een nogal slome politieman wordt door zijn vrouw in de steek gelaten omdat zij zich ergert aan zijn passiviteit. De man moet alimentatie betalen voor haar en hun dochtertje en hij zinkt steeds dieper in de schulden. Uiteindelijk overvalt hij een postkantoor, maar hij wordt door zijn collega's gearresteerd. Een grillig psychologisch drama met een sterke vertolking van Uchida in de veeleisende hoofdrol. Het interessante thema moet soms wijken voor de opdringerige, doch boeiende visuele flair van de regisseur die verder een somber pessimisme aan de dag legt. Dat maakt de film niet bepaald licht verteerbaar.

Ai no borei

1978 | Drama, Erotiek

Japan/Frankrijk 1978. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Kazuko Yoshiyuki, Tatsuya Fuji, Takahiro Tamura en Takuzo Kawatani.

Ook bekend als L'empire de la passion, In the Realm of Passion, Phantom Love en nog een hele reeks namen. Nagisa borduurt voort op de stijl en thematiek van zijn omstreden Ai no corrida/In the Realm of the Senses uit 1976, over een sadomasochistische relatie, inclusief expliciete seksscènes. Ditmaal staat een verhouding tussen een getrouwde vrouw en haar jongere minnaar centraal. Wanneer zij haar echtgenoot vermoorden, keert deze terug als geest om hen te confronteren. Ai no borei toont aan dat Japanse spookfilms als Ringu en Ju-on in een traditie staan. Nagisa Oshima won in 1978 de regieprijs in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazuko Yoshiyuki op televisie komt.

Reageer