Despo Diamantidou

Acteur

Despo Diamantidou is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

A Dream of Passion

1978 | Drama

Zwitserland/Griekenland 1978. Drama van Jules Dassin. Met o.a. Melina Mercouri, Ellen Burstyn, Andréas Voutsinas, Despo Diamantidou en Dimitris Papamichael.

Al is Burstyn's acteerwerk als Amerikaanse die in Griekenland gevangen zit omdat ze haar drie kinderen heeft vermoord, nu nog zo sterk, het idee om haar verhaal te verfilmen parallel aan de beroemde lotgevallen van Medea had nooit mogen worden uitgevoerd. Mercouri is als de actrice die het voor de vrouw in de gevangenis opneemt totaal in een verkeerde rol geplaatst.

Topkapi

1964 | Misdaad, Avonturenfilm, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1964. Misdaad van Jules Dassin. Met o.a. Melina Mercouri, Peter Ustinov, Maximilian Schell, Robert Morley en Akim Tamiroff.

Internationale dievegge Mercouri heeft slechts twee passies in haar leven: dure juwelen en knappe mannen. Samen met haar vriend, meesterdief Schell, beraamt ze de ware krachttoer om de beroemde, met smaragden versierde, dolk te stelen uit het superbeveiligde Topkapi-paleis in Istanbul. Ontwapenend, spannend en een tikkeltje exotisch. De groep dieven is een samenraapsel van de vreemdste personages. Een film die het waard is om steeds opnieuw te zien, naar het scenario van Monja Danischewsky, gebaseerd op de roman [KL]The Light Of Day[KLE] van Eric Amber. Zeldzaam voorbeeld van een film die het boek in ruime mate overtreft, vooral dankzij de acteursprestaties van Ustinov (die er een Oscar mee verdiende), Mercouri, Schell en Morley. Weelderig in beeld gebracht door Henri Alekan en voorzien van een grandioze score door Manos Hadjidakis.

Ta Kokkina farina

1963 | Drama

Griekenland 1963. Drama van Vassili Giorgiadis. Met o.a. Jenny Karezi, George Foundas, Despo Diamantidou, Mary Chronopoulou en Katerina Helmi.

Een nieuwe wet noodzaakt een bordeel in Piraeus tot sluiting, waardoor prostitu[KA1]ees (en een ondergedoken politieke vluchtelinge) op straat komen te staan en een nieuw leven moeten beginnen. Dit leidt voor sommigen tot een respectabel huwelijk, terwijl anderen in de prostitutie blijven. Een melodramatische tegenhanger van NEVER ON SUNDAY, maar met evenveel uitbundigheid geacteerd, waardoor inhoudelijke clichés van de episodisch opgebouwde film overtuigingskracht krijgen, ondanks de vlakke vormgeving.

Pote Tin Kyriaki

1960 | Romantiek, Komedie, Drama

Griekenland/Verenigde Staten 1960. Romantiek van Jules Dassin. Met o.a. Melina Mercouri, Jules Dassin, Georges Foundas, Titos Vandis en Mitsos Liguisos.

Deze allercharmantste idyllische geschiedenis speelt in Griekenland waar een schutterige intellectueel kennis krijgt aan de materieel ingestelde prostituée Mercouri en tracht haar enige culturele verfijning bij te brengen. Voortreffelijk amusement. Met de onvergetelijke titelsong won Manos Hadjidakis een Oscar; drie nominaties in andere categorieën. Scenario van regisseur Dassin. Camerawerk van Jacques Natteau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Despo Diamantidou op televisie komt.

Reageer