José Antonio Nieves Conde is regisseur.
Er zijn 22 films gevonden.

Volvoreta

1976 | Drama, Romantiek

Spanje 1976. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Amparo Muñoz, Antonio Mayans, Ramiro Oliveros en Mónica Randall.

In Galicië worden een dienstbode en een jongen uit een hogere sociale klasse verliefd op elkaar. Een mislukt melodrama naar een roman van Fernández Flórez.

Mçs allç del deseo

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Ramiro Oliveros, Maria Luisa San José en Monica Randal.

In Galicië worden een dienstbode en een jongen uit een hogere sociale klasse verliefd op elkaar. Een mislukt melodrama naar een roman van Fernández Flórez.

Más allá del deseo

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Luisa San José, Ramiro Oliveros, Mónica Randall, Patricia Granada en Francisco Valladares.

Een man wordt hartstochtelijk verliefd op een getrouwde vrouw. Het verval van een vroeger zeer interessante regisseur.

Revolución matrimonial

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. José Luis Gadé, Analía Merlo en Terele Pávez.

Een traditioneel echtpaar besluit hun relatie zo op te zetten alsof ze slechts minnaars zouden zijn. Een goed idee dat echter onbenut bleef.

Casa manchada

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Stephen Boyd, Sara Lezana, Jorge Rigaud en Carmen de la Maza.

De liefdesgeschiedenis van een paar in het naoorlogse Spanje. Het is een slechte film van een regisseur met een interessant verleden.

Las Señoritas de mala compañía

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Conchita Velasco, Isabel Garcés, Esperanza Roy, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Het dagelijks leven in een bordeel in een Castiliaans dorp. Een leuke en vriendelijke komedie, die alle bitterheid wegstrijkt. Bovendien valt het goede samenspel van de acteurs op.

Marta

1971 | Horror, Romantiek

Italië/Spanje 1971. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Marisa Mell, Stephen Boyd, Isa Miranda, Jesús Puente en Howard Ross.

Een door zijn eigen problemen bezeten man raakt verliefd op een zwerfster die haar geheugen verloren is. Een aardig psychoanalytisch melodrama dat maar liefst door vier films van Hitchcock geïnspireerd is: REBECCA, VERTIGO, PSYCHO en SPELLBOUND. Opmerkelijk is de bijzondere aantrekkingskracht van Mell in haar dubbelrol.

El Sonido de la muerte

1965 | Horror

Spanje 1965. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernández, Soledad Miranda, James Philbrook, José Bódalo en Ingrid Pitt.

Op een Grieks eiland biedt een groep avonturiers het hoofd aan een onzichtbaar prehistorisch monster. Een onderhoudende en lofwaardige Spaanse film, in de trant van de Amerikaanse 'monster movies'

Cotolay

1965 | Biografie

Spanje 1965. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Vicente Parra, Didier Hauperin, José Bódalo en Conrado San Martín.

Het verhaal van het kind Cotolay dat Sint-Franciscus van Assisi helpt bij de bouw van een klooster. Een van de laatste religieuze Spaanse films.

The Sound of Horror

1964 | Horror

Spanje 1964. Horror van Jose Antonio Nieves Conde en José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernandez, Soledad Miranda, Antonio Casas, James Philbrook en Ingrid Pitt.

Een archeologische expeditie wordt geterroriseerd door een laatstelijk uitgebroed prehistorisch monster. Het is onzichtbaar, maar maakt wel een hoop herrie.

El Diablo también llora

1963 | Misdaad, Drama

Spanje/Italië 1963. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Eleanora Rossi-Drago, Francisco Rabal, Alberto Closas en Graziella Galvani.

Een vrouw doodt per ongeluk haar man. Ze wist niet dat hij er een minnares op nahield die hij zwanger had gemaakt. Een aardige film, met een onduidelijk plot en psychopathologische vertakkingen.

Prohibido enamorarse

1961 | Komedie, Romantiek

Spanje 1961. Komedie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Isabel Garcés, Angel Garasa, Julio Núñez en Tere Velázquez.

Een weduwe en een weduwnaar worden op elkaar verliefd en hetzelfde gebeurt tussen hun respectievelijke kinderen. Een sympathieke nietszeggende komedie, waarvoor regisseur Edgar Neville het scenario schreef.

Don Lucio y su hermano Pío

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Tony Leblanc, Pepe Isbert, Montserrat Salvador, Tony Soler en Alfredo Mayo.

Een kruimeldief is uit op de aalmoezen die een kind heeft meegebracht. Een vervelende stichtelijke film zonder enkele interesse.

El Inquilino

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado, José Marco Davó en Paco Camoira.

De moeilijkheden die een eenvoudig paar ondervindt bij het vinden van een ander stel. Een onaangenaam neo-realistisch drama, waarin nogal is geknipt vanwege de in die tijd heersende censuur in Spanje.

Todos somos necesarios

1956 | Drama

Spanje/Italië 1956. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Alberto Closas, Folco Lulli en Rafael Durán.

De terugkeer van drie ex-dwangarbeiders in de maatschappij. Een achtenswaardige, goed vertelde, hoewel enigszins moraliserende film.

La Legión del silencio

1955 |

Spanje 1955. José Antonio Nieves Conde en José María Forqueé. Met o.a. Jorge Mistral, Nani Fernández, Rubén Rojo en Jesús Tordesillas.

Tijdens een busreis verwisselt een politiek commissaris, die voor zijn chefs op de vlucht is, zijn legitimatie-papieren met die van een katholieke priester. Een waardeloze Spaanse bijdrage aan het tijdperk van de koude oorlog.

Rebeldía

1953 | Drama

Spanje/Duitsland 1953. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Delia Garcés, Fernando Fernán-Gómez, Volker von Collande, Fernando Rey en Dina Sten.

Een succesvol schrijver probeert de vrouw waarop hij verliefd is te verleiden, teneinde de zwakte van haar morele overtuigingen te bewijzen. Een onevenwichtige en moraliserende film, die evenwel enige pluspunten en een verdienstelijke regie kent. Scenario van Gonzala Gorrente Ballester.

Surcos

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Asquerino, Luis Peña, Francisco Arenzana en Félix Dafauce.

Een boerenfamilie besluit naar de stad te trekken op zoek naar betere levensomstandigheden. Eén van de klassiekers uit de Spaanse cinema en één van de meest geslaagde films van deze regisseur, die met succes en op overtuigende wijze het Italiaanse neo-realisme introduceerde. Een prachtige film, waarvan het draaiboek door de grote romanschrijver Gonzalo Torrente Ballester geschreven werd.

Balarrasa

1950 | Biografie

Spanje 1950. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Rosa Salgado en Luis Prendes.

Deze film vertelt de geschiedenis van de Spaanse priester- missionaris Balarrasa, die in Alaska is gestorven. Het onsamenhangende draaiboek werd goed geregisseerd door Nieves Conde.

Llegada de noche

1949 | Mysterie

Spanje 1949. Mysterie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Adriana Benetti, Pedro Maratea en Manuel Fábregas.

Een jonge buitenlandse vrouw komt samen met haar moeder in Sevilla aan en spoedig verdwijnt de laatstgenoemde op mysterieuze wijze. Een prijzenswaardige en zelfs geslaagde film - het werk van een regisseur die terecht een opvallende plaats inneemt binnen de Spaanse cinema.

Angustia

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Adriano Rimoldi, Amparo Rivelles, María Francés en José María Rodero.

Een pensiongast hoort van een wetenschapper diens dromen van misdaden. Het blijft niet bij verhalen in deze zeer interessante suspensefilm, een zeldzame produktie voor de Spaanse film van de jaren veertig.

Senda ignorada

1946 | Misdaad

Spanje 1946. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Alicia Palacios, Enrique Guitart, Angel de Andrés en Manuel Arbó.

Een Italiaanse gangster woont in Miami en pleegt daar allerlei overtredingen. Een curieuze film, goed gerealiseerd en vervuld van een goede thriller-achtige sfeer - het werk van één van Spanje's bekwaamste regisseurs.