Ko Kimura

Acteur

Ko Kimura is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tange Sazen Hien Iai-giri

1967 | Avonturenfilm

Japan 1967. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Kinnosuka Nakamura, Keiko Awaji, Tetsurô Tamba en Ko Kimura.

Een éénogige en kreupele samoerai bemiddelt op een beslissende manier in een strijd tussen clans. Een conventionele samoerai-film, maar hier wordt meer nadruk gelegd op de in de Japanse cultuur ingewortelde masochistische aspecten.

Jun-ai monogatari

1957 | Misdaad, Romantiek, Thriller

Japan 1957. Misdaad van Tadashi Imai. Met o.a. Shinjiro Ehara, Hitomi Nakahara, Kaoru Kusuda, Eiji Okada en Ko Kimura.

Een jong verliefd stel steelt om te kunnen overleven in het na-oorlogse Tokio. Een thriller boordevol met romantische en sociologische scènes uit het dagelijks leven, waarin op subtiele wijze de culturele verwestelijking van Japan na WO II wordt betreurd.

Nora Inu

1949 | Drama, Mysterie, Experimenteel

Japan 1949. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Ko Kimura, Keiko Awaij en Reisaburo Yamamoto.

Het pistool van Murakami, een jonge detective, wordt gestolen. Hij trekt zich dit erg aan en voelt zich verantwoordelijk voor de moorden die met zijn wapen gepleegd worden. Op zoek naar zijn pistool en de moordenaar krijgt hij een zekere sympathie voor de man die in de ogen van de politie een gewone misdadiger is. Het ethische probleem van recht en onrecht, schuld en onschuld is mooi verfilmd. Het scenario is van de regisseur en Ryuzo Kikushima. Het camerawerk is van Asakazu Nakai. Engelse titel: STRAY DOG.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ko Kimura op televisie komt.

Reageer