Sidney Levin: regie en montage.
Er zijn 13 films gevonden.

The Grass Harp

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Charles Matthau. Met o.a. Piper Laurie, Sissy Spacek, Walter Matthau, Edward Furlong en Nell Carter.

Competent gemaakte en mooi uitgevoerde verfilming van in feite de autobiografie van de Amerikaanse literator Truman Capote (1924-1984), die op jeugdige leeftijd zijn ouders verloor. Collin Fenwick (Furlong) is Capote`s romanfiguur die in huis komt bij zijn excentrieke tantes, Dolly (Laurie) en Verena Talbo (Spacek), twee zusters van zeer verschillend karakter. De film schetst het leven tijdens Grote Depressie in de Amerikaanse Deep South.

Guarding Tess

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van Hugh Wilson. Met o.a. Nicolas Cage, Shirley MacLaine, Austin Pendleton, Edward Albert en James Rebhorn.

Geheim agent Doug (Cage) is zeer tegen zijn zin opgezadeld met de persoonlijke beveiliging van een voormalige First Lady (MacLaine). De huidige president is onverbiddellijk: Doug doet wat de First Lady zegt (inclusief het ophalen van haar golfballen) anders mag hij de hond van het Witte Huis bewaken. Voor liefhebbers van Cage's werk is Guarding Tess zeker de moeite waard maar niet te vergelijken met zijn sterke rollen in oa Wild at Heart (Lynch), Leaving Las Vegas (Figgis), Face/Off (Woo) en Bringing Out the Dead (Scorsese). In Nederland werd Guarding Tess op video uitgebracht.

He Said, She Said

1991 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1991. Komedie van Marisa Silver en Ken Kwapis. Met o.a. Elizabeth Perkins, Kevin Bacon, Sharon Stone, Nathan Lane en Anthony LaPaglia.

Twee verschrikkelijke films in één filmdoos met een mannelijke regisseur (Kwapis) en een vrouwelijke (Silver) die hun verschillende kijk hebben op hetzelfde liefdesverhaal. Kwapis' helft, de leukste, wordt door Bacon vertolkt, Silvers deel wordt opgetild door de betere vertolking van Perkins. Het verhaal: twee journalisten uit Baltimore die een liefdesrelatie met elkaar hebben zien deze stuklopen als hun individuele columns in populaire tv-programma's terecht komen en onderhevig zijn aan de kijkcijfers. Het lijkt allemaal origineel, maar het is het niet. Tussen 1960 en 1970 draaide zowat iedere jonge Europese regisseur soortgelijke fantasietjes. Scenario van Brian Hohlfeld.

Stanley & Iris

1990 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1990. Romantisch drama van Martin Ritt. Met o.a. Robert De Niro, Harley Cross, Jane Fonda, Jamey Sheridan en Martha Plimpton.

Stanley is een kok in een grote bakkerij, en analfabeet. In dezelfde bakkerij werkt Iris, een weduwe die nog steeds om haar man treurt en moeder is van twee kinderen. In haar onschuld verraadt Iris Stanley, die wordt ontslagen omdat hij niet lezen kan. Iris voelt zich schuldig en biedt Stanley aan hem te onderwijzen. Tijdens de lessen aan de keukentafel ontwikkelt zich een warme vriendschap. De film heeft zijn tekortkomingen, zoals een aantal overbodig dramatische subplots, maar de voortreffelijke acteerprestaties van De Niro en Fonda maken van Stanley & Iris een ontroerende film over eenvoudige mensen en hun liefde voor elkaar.

Clara's Heart

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Robert Mulligan. Met o.a. Whoopi Goldberg, Michael Ontkean, Kathleen Quinlan, Neil Patrick Harris en Spalding Gray.

Na de gewelddadige dood van hun dochtertje gaan Ontkean en Quinlan een tijdje naar Jamaica. Een ontmoeting met Goldberg die hun hart wint met haar tedere raadgevingen, helpt hen wat over hun depressie heen. Ze nemen haar als huishoudster, maar hun puberzoon Harris is minder opgetogen over de nieuwkomer. Doorzichtig, sentimenteel melodrama over een vrouw met een groot hart die met haar geduld en sympathie alle hindernissen overwint. Goldberg doet haar best, maar kan het scenario van Mark Medoff dat gebaseerd is op de roman van Joseph Olshan, niet aanvaardbaar maken. Van Mulligan verwachten we veel meer dan zo'n tranentrekker die het op de tv als weekendfilm misschien nog wel kan doen, maar in de zalen niet op zijn plaats is. Evenwel prachtige beelden van Freddie Francis.

Nuts

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Barbra Streisand, Richard Dreyfuss, Maureen Stapleton, Eli Wallach en Robert Webber.

Call-girl Streisand wordt beschuldigd van moord op een klant. Om te verhinderen dat hun dochter de gevangenis indraait willen haar ouders haar krankzinnig laten verklaren en door haar agressieve houding zou die uitspraak gerust aanvaard kunnen worden. Met de hulp van haar advocaat, Dreyfuss, kan ze het toch tot een proces laten komen. Theatraal gefilmd drama dat, dankzij de schitterende acteerprestaties van een geweldige cast, toch blijft boeien. Alles draait rond Streisand, zowel op als achter de set. Naast acteren produceerde ze de film en componeerde ze de muziek. Tom Topor bewerkte zijn toneelstuk samen met Darryl Ponicsan en Alvin Sargent. Andrzej Bartkowiak doet mirakels met zijn camera in de beperkte ruimte van de rechtszaal. Dolby Stereo.

Murphy's Romance

1985 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1985. Romantische komedie van Martin Ritt. Met o.a. Sally Field, James Garner, Brian Kerwin, Corey Haim en Dennis Burkley.

Zodra Emma Moriarty (Field), pas met haar zoon verhuisd naar een stadje in Arizona, kennismaakt met de lokale apotheker Murphy Jones (Garner) springt de vonk over. Een ontluikende romance is veelbelovend tot de nietsnut van een ex-man (Kerwin) van Emma plotseling opduikt. Murphy's Romance moet het hebben van het acteerwerk en dat zit wel snor. Dat regisseur Ritt en Field een succesvol koppel zijn bleek al uit de Oscar voor Norma Rae, en ditmaal kreeg Garner een nominatie voor zijn rol als zwijgzame drogist. Een prima scenario geeft de acteurs de ruimte in deze charmante, soepele komedie.

The River

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Mark Rydell. Met o.a. Mel Gibson, Sissy Spacek, Shane Bailey, Becky Jo Lynch en Scott Glenn.

Een Amerikaans plattelandsdrama over de boerenfamilie Garvey, die zowel een zware strijd tegen het natuurgeweld (een snelstromende rivier) moet leveren als tegen de grote, keiharde zakenwereld om hun vrijheid en karige bestaan te handhaven, die ze al generaties lang putten uit hun stukje grond in de staat Tennessee. Mooie plaatjes van Vilmos Zsigmond maar Gibson kan, in tegenstelling tot Spacek, niet uit de voeten met het genre.

The Great Brain

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Sidney Levin. Met o.a. Jimmy Osmond, James Jarnigan, Len Birman, Pat Delaney en Fran Ryan.

Slome, maar best vermakelijke familiefilm geproduceerd door The Osmonds naar John D. Fitzgeralds boek, waarmee hij een Award won, over een op Tom Sawyer gelijkende avonturier/artiest (Jimmy) rond de eeuwwisseling.

Nashville

1975 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1975. Drama van Robert Altman. Met o.a. Karen Black, Keith Carradine, Geraldine Chaplin, Ronee Blakley en Lily Tomlin.

Meer dan twintig gelijkwaardige personages die ronddolen in de hoofdstad van de country-muziek, Nashville, Tennessee, tegen de achtergrond van een primaryverkiezing, alleen een zeer begaafd regisseur als Altman kan van zo'n gegeven een eenheid maken. Hij vervlecht de verhalen van onder andere een nachtclubeigenares, een zelfingenomen rocker en een countryicoon schijnbaar moeiteloos tot een virtuoos mozaïek. En passant stipt hij thema's aan als het streven naar succes, in de muziek en in politiek, en laat ook nog even zien wat de seksuele revolutie voor vrouwen betekende in die hippe, vrije jaren 70. Carradines song 'I'm Easy' won een Oscar. Elliott Gould en Julie Christie spelen zichzelf.

The Autobiography of Miss Jane Pittman

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van John Korty. Met o.a. Cicely Tyson, Barbara Chaney, Richard Dysart, Katherine Helmond en Michael Murphy.

Indrukwekkend epos van schrijver Ernest J. Gaines (A lesson before dying) die zijn gelijknamige roman uit 1972 hielp bewerken tot filmscenario. Miss Jane Pittman (Tyson) is een fictief Afro-Amerikaans personage dat door Gaines wordt gevolgd van haar 19de tot haar 110de levensjaar tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis. In 1962 reist een journalist naar Bayonne, Louisiana om de oude dame te interviewen. In flashbacks wordt haar levensverhaal belicht, van slavin tot voorvechtster van mensenrechten, met tussendoor beelden van de alledaagse werkelijkheid van zwarten in Louisiana. De film won negen Emmy Awards waaronder beste regie en beste actrice. Gefilmd op locatie.

Mean Streets

1973 | Drama, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1973. Drama van Martin Scorsese. Met o.a. Robert De Niro, Harvey Keitel, Amy Robinson, David Proval en Richard Romanus.

De doorbraakfilm van regisseur Scorsese vertelt het verhaal van twee jeugdvrienden: Scorsese's alter ego Charlie (Keitel), een gekwelde misdadiger in spe die in de gunst van zijn maffia-oom probeert te komen, en Johnny Boy (De Niro), een opvliegend, zelfdestructief persoon die zijn schulden niet kan afbetalen en zodoende in de problemen komt. Meer dan een film over twee kleine criminelen is Mean Streets vooral een verkenning van de invloed van het katholieke geloof, een drama over schuld en boete. Vanwege geldgebrek werden veel shots uit de hand geschoten, wat verbazingwekkend goed uitpakte.

Let the Good Times Roll

1973 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1973. Muziek van Sidney Levin en Bob Abel. Met o.a. Chuck Berry, Chubby Checker, Bo Diddley, Little Richard en Five Satins.

Een rockdocumentaire met smaak en spiritualiteit. Een studie van de jaren vijftig, verteld door middel van een ongelooflijk samenvoegen van filmmateriaal en een aantal prachtige optredens door leidende rock'n rol-sterren uit die periode, in concerten speciaal voor de film samengesteld. Helaas gaan diverse creatieve beeldeffecten, die speciaal gemaakt waren voor groot-beeld en daarbij verschillende scènes tegelijk tonen, op tv verloren.