Kazunori Itô

1954 Scenarist

Kazunori Itô (1954) is scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Avalon

2001 | Fantasy, Animatie

Polen/Japan 2001. Fantasy van Mamoru Oshii. Met o.a. Jerzy Gudejko, Dariusz Biskupski, Wladyslaw Kowalski, Bartek Swiderski en Malgorzata Foremniak.

Live-action opvolger van Ghost in the Shell,
opgenomen in Polen met Poolse acteurs en een Poolse crew. De futuristische steden van zijn Patlabor-films hebben plaatsgemaakt voor vervallen Oost-Europese decors, die nog het meest weg hebben van het kale niemandsland waar de films van Andrej Tarkovski zich afspeelden.

Gamera 3: Incomplete Struggle

1999 |

Japan 1999. Shusuke Kaneko. Met o.a. Nakayama Shinobu, Yamasaki Senri, Ayako Fujitani en Maeda Ai.

Live-action opvolger van Ghost in the Shell,
opgenomen in Polen met Poolse acteurs en een Poolse crew. De futuristische steden van zijn Patlabor-films hebben plaatsgemaakt voor vervallen Oost-Europese decors, die nog het meest weg hebben van het kale niemandsland waar de films van Andrej Tarkovski zich afspeelden.

Gamera 2: Region Shurai

1996 | Sciencefiction, Horror

Japan 1996. Sciencefiction van Shusuke Kaneko. Met o.a. Toshiyuki Nagashima, Miki Mizuno, Tamotsu Ishibashi, Mitsuru Fukikoshi en Ayako Fujitani.

Een groene komeet stort neer nabij Sappore, de hoofdstad van het eiland Hokkaido in Noord-Japan. Twee mannen van het Defence Force Chemical Team haasten zich ter plaatse en zijn verwonderd dat er nergens brokstukken te vinden zijn. Volgens een onderzoekster ter plaatse zou de komeet zichzelf verplaatst hebben. Ondertussen wordt Sappore aangevallen door een zwerm reuze-insecten, die hun nesten maken in de treinen in een metrotunnel. Vreemde planten schieten op uit de tunnels en deze bedreigen het leven in Sappore. Maar dan verschijnt Gamera, het monster dat de mensheid zal redden. Onbezorgde camp in de tweede aflevering van de revival van het Japanse filmmonster uit de jaren 1960. Zoals typisch voor deze films vormen de speciale effecten (van Shinji Higuchi) het belangrijkste onderdeel van de film. Beter gemaakt en minder kitcherig dan zijn voorgangers uit de prehistorie blijft het toch een stripverhaal voor de liefhebbers van het genre. Kazunori Ito schreef het scenario en Jun'Ichi Tozawa stond in voor de fotografie. Internationale titel: GAMERA 2: ASSAULT OF THE LEGION. Scope. Dolby Stereo.

Ghost in the Shell

1995 | Animatie, Sciencefiction, Anime

Japan/Verenigd Koninkrijk 1995. Animatie van Mamoru Oshii.

Existentiële neo-noir over Majoor Kusanagi, een cyborg die anno 2029 in een Aziatische stad jacht maakt op de beruchte hacker The Puppet Master. Ze krijgt hem te pakken, maar de schokkende onthullingen die hij vervolgens doet zetten Kusanagi ertoe aan haar eigen menselijkheid te bevragen. Hoogtepunt in de animatiegeschiedenis, vooral vanwege de combinatie van oogverblindende cyberpunk-decors, duizelingwekkende actiescènes en diepgaande filosofische bespiegelingen. Regisseur Mamoru Oshii maakte in 2004 een tweede deel met als subtitel Innocence. Een Amerikaanse speelfilmbewerking, met in de hoofdrol Scarlett Johansson, volgde in 2017.

Daikaijyu kuchu-kessen

1995 | Fantasy, Horror

Japan 1995. Fantasy van Shusuke Kaneko. Met o.a. Tsyoshi Ihara, Shinobu Nakeyama, Ayako Fujitani en Akira Onodera.

Wanneer een verzekeringagent en een marineofficier een geheimzinnige atol onderzoeken die op de Japanse zee drijft, zetten ze een of ander mechanisme in werking waardoor het atol verandert in een gigantisch reptiel dat verdwijnt in de zee. Ondertussen ontdekt een ornitholoog een nieuwe reusachtige en uiterst agressieve vogelsoort op een afgelegen eiland. Hij krijgt de opdracht deze te vangen. Eens de vogels opgesloten in een stadion verschijnt het reptiel, Gamera, weer die de vogels aanvalt. De strijd om de macht tussen de supermonsters kan weer beginnen. De reusachtige schildpad, Gamera, werd in 1965 geboren in de schaduw van dat andere monster Godzilla. Deze film werd gemaakt t.g.v. zijn dertigste verjaardag, maar heeft niet veel toe te voegen aan wat vroeger, vooral door Inoshiro Honda, gemaakt werd. Kazunori Itoh schreef het scenario met de naïeve charme van zijn voorbeelden in het achterhoofd. Achter de camera stonden Shinji Higuchi en Hajime Matsumoto. Scope.

Patlabor: The Movie

1990 | Anime

Japan 1990. Anime van Mamoru Oshii.

Oshii's derde manga-animatiefilm behandelt een zwarte bladzijde uit de nabije Japanse geschiedenis. Maar misschien keert alles zich nog ten goede. Veel zal afhangen van de inventiviteit en de daadkracht van de Special Vehicle divisions die Tokio's achilleshiel: het controversiële Babylon Landwinningsproject tegen fatale terroristische aanslagen moeten beschermen.

Patlabor

1989 | Animatie, Familiefilm, Sciencefiction, Actiefilm

Japan 1989. Animatie van Mamoru Oshii.

In de oceaan voor Tokyo wordt een kunstmatig eiland gebouwd door speciaal hiervoor geprogrammeerde gigantische robots, de Labors. Deze zijn honderdvijftig maal sterker dan mensen. Tot een van de Labors die door de eigenaars, Shinohara, met een nieuw programma uitgerust werd, op hol slaat. Na veel moeite en heel wat schade slaagt het Tweede Squadron van de veiligheidspolitie erin de Labor uit te schakelen. Wat ging er verkeerd met deze upgrade van het Hyper Operating System? Asuma en Noa, twee militairen, ontdekken dat het nieuwe programma bij heel wat meer Labors ingebouwd werd dan ze aanvankelijk dachten en een bepaald geluid is voldoende om hen oncontroleerbaar te maken. Wie is verantwoordelijk voor dit opzettelijke aangebracht virus? Het duurt een tijdje eer je eigenlijk alles kan volgen want er wordt zoveel gepraat en gegoocheld met technische termen dat je al een computer-programmator moet zijn om te weten waarover het allemaal gaat, maar na een tijdje raak je toch meegesleept door het detectiveverhaaltje van deze manga. Het geweld is extreem en de monsterrobots zijn indrukwekkend, maar erg opvallend of vernieuwend is de film toch niet in het manga-genre. Kazunori Ito schreef het scenario naar personages bedacht door Masami Yuuki. Koji Sawai en Kazuya Kise hadden de leiding over de animatie. Voor de fotografie is Mitsonobu Yoshida verantwoordelijk. De Japanse stemmen zijn van Toshio Furukawa (Asuma), Mina Tominaga (Noa), Kosuke Obayashi, Yoshiko Sakaibara, Haruka Inoue, Tsuuhiro Ikenaga, Kazunari Futamata, Daisuke Kyosato, Shigeru Chiba en Makoto Tsujimura. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazunori Itô op televisie komt.

Reageer