Sergio Corrieri

Acteur

Sergio Corrieri is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Baragua

1986 | Historische film

Cuba 1986. Historische film van José Massip. Met o.a. Mario Balmaseda, José Antonio Rodríguez, Nelson Villagra en Sergio Corrieri.

Reconstructie van de gebeurtenissen die in de laatste periode van de Tienjarige Oorlog (1868-1878) geleid hebben tot de grootste ommekeer in de revolutionaire geschiedenis: de zogenaamde Paz del Zanjón. Een film die zich herhaalt en irritant indoctrinerend is.

El hombre de Masinicú

1973 | Biografie

Cuba 1973. Biografie van Manuel Pérez. Met o.a. Sergio Corrieri, Reynaldo Miravalles, Adolfo Llauradó en Raúl Pomares.

Het lichaam van de vermoorde Alberto Delgado, bestuurder van het landgoed van Masinicú en lid van de veiligheidsdienst wordt gevonden door een groep contra-revolutionairen. Deze film is een reconstructie van de feiten rondom de persoon van Delgado. Opvallende regie met de wisselvallige Miravalles in een rol die één van de belangrijkste is die hij heeft vertolkt.

Memorias del subdesarrollo

1968 | Drama

Cuba 1968. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Sergio Corrieri, Daisy Granados, Eslinda Núñez, Omar Valdés en René de la Cruz.

Sergio, een onbetekenende burger, besluit in zijn land te blijven als zijn familie vertrekt naar de V.S. Een bron van expressie vol verbeeldingskracht, met een volmaakte regie en karakters die op geslaagde wijze zijn neergezet.

Soy Cuba

1964 | Drama, Experimenteel

Cuba/SU 1964. Drama van Mikhail Kalatozov. Met o.a. Luz María Collazo, Jean Bouise en Sergio Corrieri.

Bepaald vrij van politieke propagandalading is Soy Cuba niet: in de film vieren schaamteloos decadente Amerikanen eind jaren vijftig feest in Havana, terwijl de arme Cubaanse bevolking lijdt. Grootgrondbezitters verpatsen het land van arme boeren aan Amerikaanse multinationals, de corrupte politie van dictator Batista onderdrukt meedogenloos elk protest. De film is toch het aankijken meer dan waard, vooral vanwege de wonderschone zwart-wit fotografie, en het is ook best interessant, zo'n ouderwets communistische visie op de Cubaanse revolutie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergio Corrieri op televisie komt.

Reageer