Brandon Chase

1929 Regisseur, Producer

Brandon Chase (1929) is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Alligator II: The Mutation

1991 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1991. Horror van Jon Hess. Met o.a. Joseph Bologna, Dee Wallace, Richard Lynch, Woody Brown en Holly Gagnier.

Een fabrikant van chemicaliën neemt het niet zo nauw met het zuiveren van afvalwater en dat heeft voor gevolg dat zich in de riolering door mutatie een reusachtige alligator ontwikkelt, die aan de lopende band mensen aanvalt en verslindt. Nu is het Bologna als de detective David Hodges die de strijd aanbindt met het monster, geholpen door een stel moedige mannen en artilleriebewapening. Geslaagde B-film met, ondanks het bekende thema, een vrij geloofwaardig scenario van Curt Allen. Ondanks de plastic- en rubbereffecten slaagt regisseur Hess er toch nog in bij de kijker een groeiend onbehagen op te wekken. Het camerawerk is van Joseph Mangine.

Alligator

1980 | Horror, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Horror van Lewis Teague. Met o.a. Robert Forster, Robin Riker, Michael V. Gazzo, Dean Jagger en Perry Lang.

De onafhankelijke Amerikaanse regisseur John Sayles, die prachtfilms maakte als Eight Men Out en Lone Star, klust zo nu en dan bij als scenarist van pulpfilms. Na de bloeddorstige vissen uit Piranha (1978) voert hij hier een uit de kluiten gewassen alligator op, die als baby door de wc werd gespoeld, in het riool chemicaliën binnenkreeg en nu de 'onderwereld' van Chicago terroriseert. Sayles heeft het allemaal met evident plezier bedacht en lardeert de clichés met aardige spitsvondigheden, maar het is en blijft pulp.

Threesome

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Brandon Chase. Met o.a. Judy Brown, Finn Storgaard, Lotte Horne, Jorgen Weel en Marianne Tholsted.

Een jonge Amerikaanse huwt met een Deense modeontwerper en emigreert naar Kopenhagen. Hier raakt zij in een emotionele crisis: drugs, psychiater, inrichting, en dergelijke. Serieus bedoeld, maar veel te oppervlakkig. Chase regisseerde deze film onder het pseudoniem van Lee Beale.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brandon Chase op televisie komt.

Reageer