Heiner Goebbels

Componist

Heiner Goebbels is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Ludwig, 1881

1993 | Drama, Biografie, Historische film

Zwitserland/Duitsland 1993. Drama van Donatello Dubini en Fosco Dubini. Met o.a. Helmut Berger, Max Tidof, Herbert Leiser, Ingold Wildenauer en Michael Schiller.

In juli 1881 maakt Ludwig II van Beieren (Berger) incognito een reis door Zwitserland, in gezelschap van Josef Kainz (Tidof), een acteur van het Koninklijk Toneelgezelschap van M[KA3]unchen. Verleid door de stem van de populaire acteur wil de excentrieke koning hem meenemen naar de actuele plaatsen waar [KL]Wilhelm Tell[KLE] van Schiller zich afspeelt en hem de beroemde sc[KA2]enes in het natuurlijke kader laten declameren. Een intimistisch drama, gebaseerd op een waar gebeurd feit uit het leven van Ludwig II (in werkelijkheid was het een schrijver), schitterend vertolkt door beide hoofdrollen. Het enige dat men kan verwijten aan het scenario van debuterende regisseurs Donatello en Fosco Dubini, Barbara Marx en Martin Witz is dat het erg literair is en weinig plaats biedt voor actie. Schitterende fotografie van Matthias Kälin. Muziek van Richard Wagner wordt uitgevoerd door het Kronos Quartet.

Edvige Scimitt

1986 | Biografie, Drama

Duitsland/Zwitserland 1986. Biografie van Matthias Zschokke. Met o.a. Ingrid Kaiser, Fritz Schediwy, Wolfgang Michael, Klaus Volker en Miriam Spoerri.

In zijn eerste speelfilm toont Matthias Zschokke het leven van Hedwig Schmitt, een vrouw die er door haar sociale status nooit in slaagt dat te bereiken waarnaar ze verlangt. Doordat de handeling niet chronologisch maar in fragmenten wordt verteld stijgt het verhaal boven het niveau van een goedkoop melodrama uit.

Der Beginn aller Schrecken ist Liebe

1984 | Drama

Duitsland 1984. Drama van Helke Sander. Met o.a. Helke Sander, Rebecca Pauly, Lou Castel, Katrin Seybold en Monica Bleibtreu.

De vriendinnen Freya en Irmtraut kennen elkaar al lang door gezamenlijk politiek activisme. De verhouding tussen beiden wordt problematisch, wanneer Freya en de vriend van Irmtraut verliefd op elkaar worden. Goede film, die het ideaal 'liefde' analyseert en probeert oorzaken voor het mislukken van relaties aan te geven.

Heinrich Penthesilea von Kleist

1983 | Drama, Documentaire

Duitsland 1983. Drama van Hans Neuenfels. Met o.a. Elisabeth Trissenaar, Hermann Treusch, Berta Drews, Nicole Heesters en Lieselotte Rau.

Belangrijkste thema van deze film is de enscenering van Heinrich von Kleists stuk Penthesilea. Deze klassieke sage is door Neuenfels verweven met gedeelten uit Familie Schroffenstein, ook van Kleist, informatie over het leven van deze schrijver en met actuele gebeurtenissen. De film valt vooral op door prachtig camerawerk.

Der subjektive Faktor

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Helke Sander. Met o.a. Angelika Rommel, Tobias Delius, Nils Delius, Kai Opitz en Nikolaus Dutsch.

Een uiterst boeiende film waarmee de belofte van Sanders eersteling DIE ALLSEITIG REDUZIERTE PERSÖNLICHKEIT - REDUPERS geheel wordt waargemaakt. Een zoon confronteert zijn moeder met haar actievoeren van vijftien jaar geleden.

Was heiszt'n hier Liebe?

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Walter Harrich, Claus Strigel en Bertram Verhaag. Met o.a. Helma Fehrmann, Ulli Radhöfer, Günter Brombacher en Holger Franke.

Een theatercollectief voert in een circustent een 'Aufklärungs-Stück' op. Camera-assistent was Josef Rödl die dat jaar een schitterende film ALBERT - WARUM? maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heiner Goebbels op televisie komt.

Reageer