Patrizia Piccinini

Acteur

Patrizia Piccinini is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Condannato a nozze

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Giuseppe Piccioni. Met o.a. Sergio Rubini, Margherita Buy, Asia Argento, Valeria Bruni Tedeschi en Enzo Cannavale.

Een jonge advocaat heeft gemengde gevoelens. Aan de ene kant is Rubini trouw en bereid te huwen met zijn verloofde. Aan de andere kant is hij een playboy die van excessieve bandeloosheid en affaires met andere vrouwen houdt. Natuurlijk duurt dat spelletje niet lang. Een thema over het heen en weer geslingerd worden tussen het leven van alledag en dat wat men graag zou willen leven. De film verveelt en is banaal.

Annata di pregio

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Egidio Eronico. Met o.a. Renato Carpentieri, Patrizia Piccinini, Stefano Abbati, Christo Shopov en Marx Dutu.

Elia (Carpentieri) bezit een stuk land, waarop hij een wijngaard begint. Gedurende vele jaren verkoopt hij zijn wijn aan de nabijgelegen stad. Piccinini is zijn geestelijk labiele dochter Clara, die haar vader haat. Hij rekent haar de tragische dood van zijn zoon aan, toen beiden nog kinderen waren. Alessio (Abbati) is een rijke en invloedrijke ondernemer die Elia's land wil hebben, om het met winst te kunnen doorverkopen aan een geïnteresseerd Brits bedrijf. Elia weigert te verkopen, maar Clara sluit een deal met Alessio om van haar vader af te komen. Haar echtgenoot raakt er door bedreigingen van Alessio's handlangers ook bij betrokken. Tegen het einde wordt het een erg gewelddadige en gruwelijke film, die lijkt op Peckinpah's STRAW DOGS, maar zonder dezelfde impact en klasse. Op locatie gefilmd in Bulgarije. Goed acteerwerk maar een verschrikkelijke eindmontage. Ook bekend als RARE VINTAGE.

L'aria serena dell'Ovest

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Silvio Soldini. Met o.a. Fabrizio Bentivoglio, Antonella Fattori, Ivano Marescotti, Patrizia Piccinini en Silli Togni.

De Berlijnse muur en de orthodoxe communistische regimes van Oost-Europa zijn gevallen, maar deze historische veranderingen zijn niet van invloed op het dagelijkse leven van de vier personages die in deze film op zoek zijn naar liefde. Het is een verhaal over ontmoetingen, liefdesgeschiedenissen en de eenzaamheid in een fascinerende maar onverschillige en moderne stad Milaan. De hoofdfiguren zijn werknemers van het Jan Modaal- soort en de film gaat over hun leven en over de problemen waarmee ze dagelijks te maken krijgen in een voortdurend veranderende wereld. Goed acteerwerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrizia Piccinini op televisie komt.

Reageer