Nina Hagen is acteur, scenarist en componist.
Er zijn 11 films gevonden.

Villa Henriette

2004 | Familiefilm, Komedie

Australië/Duitsland 2004. Familiefilm van Peter Payer. Met o.a. Hannah Tiefengraber, Cornelia Froboes, Nina Petri, Lars Rudolph en Branko Samarovski.

De kleine Marie woont in de idyllische Villa Henriette, een huis met karakter. Niets is er te gek: de waterkraan kan plotseling gaan spuiten of er valt een stuk plafond op je hoofd. Wanneer de villa verkocht gaat worden, wil Marie er een stokje voor steken.

Tatort - Tod im All

1997 | Mysterie

Duitsland 1997. Mysterie van Thomas Bohn. Met o.a. Ulrike Folkerts, Andreas Hoppe, Marquard Bohm, Hans-Günter Martens en Carol Campbell.

Een anonieme beller beweert dat Lunik van Deeling, ufoloog en schrijver van bestsellers, vermoord werd of ontvoerd door buitenaardse wezens. Kommissarin Lena Odenthal (Folkerts) vermoedt een public relations-stunt. Tegen iedereen die het horen wil, zegt zij dat het humbug is. Dat is ook het geval met het drama dat we de eerste 45 minuten te zien krijgen. Daarna volgt een z.g. tweede moord en enige ontgoochelende spanning, zeker in vergelijking met vorige Odenthal-krimi's. Wie tot het bittere einde volhoudt, krijgt niet alleen Nina Hagen te zien, die zichzelf speelt, maar ook enkele geslaagde maar overbodige speciale effecten, die echte ufologen dan weer de haren te berge doen rijzen. Regisseur Bohn is verantwoordelijk voor het scenario en toen hij de naam van Lunik van Deeling bedacht, moet hij vast aan Erik von Däniken gedacht hebben. Elfde zaak van Odenthal, aflevering 351.

Rock'n'Roll Junkie

1994 | Documentaire

Nederland 1994. Documentaire van Ton van der Lee, Jan Eilander, Eugène van den Bosch en Frenk van der Sterre. Met o.a. Herman Brood, Nina Hagen, Jules Deelder, Harry Muskee en Koos van Dijk.

Geslaagde documentaire, een ode aan de Nederlandse rockzanger Herman Brood, met als hoofdthema`s: Brood als muzikant, als kunstschilder, priv[KA1]e en door de ogen van mensen uit zijn omgeving. Wel loopt de opname van een CD als een rode draad door de film. Menno Boerema monteerde 90m uit dertig uur materiaal, gedraaid tussen 1990 en 1993, naast archiefmateriaal, concertopnamen, interviews en nerveuze, van de schouder gefilmde beelden. Het is overduidelijk dat de vier makers van de film, Eilander (interviews), Van der Sterre (geluid), Van den Bosch (camera) en Van der Lee (productie), in hun jongere jaren zwaar hebben gedweept met Brood. Onderhoudend, afwisselend, een keurig portret van een vaak onsympathieke gek. Een must voor Brood-fans.

Rock 'n Roll Junkie

1994 | Biografie

Nederland 1994. Biografie van Jan Eilander, Eugene van den Bosch, Frenk van der Sterre en Ton van der Lee. Met o.a. Herman Brood en Nina Hagen.

De vier regisseurs (eigenlijk respectievelijk interviewer, cameraman, geluidsman en producent) volgden hun jeugdidool Herman Brood tussen 1990 en 1993. Uit dertig uur materiaal werd deze anderhalf uur durende docu samengesteld, met vier hoofdthema's: Brood als muzikant, als kunstschilder, privé, en door de ogen van zijn omgeving. Daarnaast zijn er concertopnamen en archiefmateriaal. Uiteindelijk zien we vooral Brood als junk, vaak meelijwekkend en onsympathiek, en valt de aandacht voor het rock-'n-rollfenomeen wat tegen. Evengoed erg onderhoudend en verplichte kost voor fans.

Travolta et moi

1993 | Komedie, Familiefilm

Frankrijk 1993. Komedie van Patricia Mazuy. Met o.a. Leslie Azzoulai, Julien Gerin, Hélène Eichers, Thomas Klotz en Igor Tchiniaev.

We schrijven 1978 in Châlons-sur-Marne in de Champagne- streek. De zestien-jarige Azzoulai droomt nog slechts van John Travolta, sinds ze SATURDAY NIGHT FEVER zag. In de bus naar school ontmoet ze Gerin, die zweert bij Rimbaud en Nietszche. Hij verlangt slechts naar haar, maar hij is voor haar de eerste echte liefde. Ze maken een afspraak voor de volgende dag, maar het meisje moet meehelpen in de bakkerij van haar ouders. Ze is echter tot alles bereid om Gerin weer te ontmoeten. Sympathiek klein filmpje over een ontluikende liefde eind jaren 1970 met een verrassend slot. De analyse van een prille liefde, geschreven door Mazuy en Yves Thomas. Eric Gautier verzorgde de fotografie. Winnaar van het Bronzen Luipaard op het festival van Locarno in 1993, Grote Prijs van het festival van Belfort Entrevues 1993 en Speciale Prijs van de Jury op het festival van San Francisco in 1994.

Dandy

1988 | Muziek, Documentaire, Experimenteel

Duitsland 1988. Muziek van Peter Sempel. Met o.a. Nick Cave, Blixa Bargeld, Nina Hagen en Tote Hosen.

Deze film wordt bevolkt door leden van de Berlijnse muzikale 'scene', die proberen vorm te geven aan 'De Heerlijke Waanzin van het Zijn'. Het geheel is een afwisseling van schijnbaar willekeurige beelden van het leven in alle delen van de wereld en surrealistisch werkende speelscenes. Een film voor insiders.

L'année des méduses

1984 | Drama, Thriller, Romantiek

Frankrijk 1984. Drama van Christopher Frank. Met o.a. Bernard Giraudeau, Valérie Kaprisky, Caroline Cellier, Jacques Perrin en Pierre Vaneck.

Christopher Frank maakte deze film naar zijn gelijknamige roman en het gaat over burgerlijke wereldje van Saint Tropez, dat bezaaid is stereotypes en zeer irritante lieden.

Carbone 14, le film

1982 | Documentaire

Frankrijk 1982. Documentaire van Jean-François Gallotte en Joëlle Malberg. Met o.a. Jean-Yves Lambert, Catherine Pelletier, Jean-François Gallotte, Michel Fiszbin en Pascal Gilhodez.

Documentaire over een beruchte vrije radiozender die menig schandaal heeft veroorzaakt, onder meer met de uitzending (rechtstreeks en volledig) van een echtpaar dat de liefde bedrijft. Alles draait om sex en de verhoudingen tussen de presentatoren en hun vrouwelijke luisteraars blijken sado-masochistisch te zijn, terwijl Jean-Yves Lafesse (gespeeld door Jean-Yves Lambert) niet eens zijn minachting voor de luisteraars verbergt. Kwaadwillig, verwerpelijk, laag en natuurlijk zelfbevestigend. Het lijkt bijna op een promotiefilmpje ware het niet dat toen deze film uitgebracht is Carbone 14 niet meer bestond!

Cha cha

1979 | Muziek, Experimenteel

Nederland 1979. Muziek van Herbert Curiël. Met o.a. Herman Brood, Nina Hagen, Lene Lovich, Wild Romance en Meteors.

Curieuze film rond zanger Brood en punk-fenomeen Hagen. Gemaakt volgens de reagerende werkmethode, met ideeën en associaties die tijdens de opnamen ontstonden. Personages trekken te veel aamdacht, vooral Hagen.

Bildnis einer Trinkerin

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Ulrike Ottinger. Met o.a. Tabea Blumenschein, Lutze, Magdalena Montezuma, Nina Hagen en Kurt Raab.

Een feministische visie op het alcoholisme: een charmante vrouw maakte een schema waarbij zij zichzelf wenst dood te drinken in Berlijn. Ook Ottinger's vorige film MADAME X deed bij de feministes veel stof opwaaien.

Liebesfallen

1975 | Komedie

DDDE 1975. Komedie van Werner Wallroth. Met o.a. Fred Delmare, Marianne Wünscher, Heidemarie Wenzel, Nina Hagen en Dieter Wien.

Een komisch bedoeld vierluik over liefdesperikelen.