Henry Cornelius: regie en productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Next to No Time

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Kenneth More, Betsy Drake, Bessie Love, Harry Green en Patrick Barr.

Een curieuze komedie, naar een verhaal van Paul Gallico, over een bedeesde, goedaardige ingenieur (More) die tijdens een zeereis een belangrijk contract tracht af te sluiten en hierbij langzaam maar zeker zijn schroom verliest.

I Am a Camera

1955 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Henry Cornelius. Met o.a. Julie Harris, Laurence Harvey, Shelley Winters, Ron Randell en Patrick McGoohan.

John Van Drutens toneelstuk over het Berlijn van vóór WO II wordt goed getroffen met Harris heel levendig als de op gekheid verzotte meid die alles van iedereen accepteert. Tot Broadwaymusical omgebouwd en tot film: CABARET.

Genevieve

1954 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Dinah Sheridan, John Gregson, Kay Kendall, Kenneth More en Geoffrey Keen.

Een heerlijke komedie over twee echtparen die besluiten op de terugweg van de London-Brighton-rally voor old-timers een race aan te gaan met als inzet wie het eerst aankomt op de Westminster Bridge. Wat begon als een vriendelijke, speelse uitdaging eindigt in een spannende krachtmeting die van iedereen het uiterste vergt. Typisch Britse humor die het zo`n klassieke film maakte. De beste Engelse film van 1953 met uitstekend acteerwerk, ook in ondergoed! Muziek van de harmonicavirtuoos Larry Adler (staat niet op de aftiteling).

Galloping Major

1950 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Basil Radford, Jimmy Hanley, Janette Scott, A. E. Matthews en Rene Ray.

Ongeïnspireerde komedie over paardenraces, met een trage knol die de wedren van de dag wint.

Passport to Pimlico

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Stanley Holloway, Margaret Rutherford, Betty Warren, Hermione Baddeley en Barbara Murray.

De wijk Pimlico in Londen, net na WO II. Een bom wordt per ongeluk tot ontploffing gebracht door spelende kinderen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers. Nog gelukkiger: er wordt een goudschat blootgelegd. En een document waaruit blijkt dat het land waarop de wijk gebouwd is het eigendom is van de erfgenaam van de hertog van Bourgondië. Afscheiden van Groot-Brittannië lijkt daarom juridisch haalbaar – en zakelijk zeer interessant. Met dit malle uitgangspunt start een fijne komedie uit de fameuze Ealing-studio’s, waarin allerlei doldwaze ontwikkelingen eigenlijk heel logisch lijken. Het script werd genomineerd voor een Oscar.