Donald O'Connor (1925-2003): cast en muziek.
Er zijn 50 films gevonden.

Gene Kelly: Anatomy of a Dancer

2002 | Biografie, Musical

Verenigde Staten 2002. Biografie van Robert Trachtenberg. Met o.a. Gene Kelly, Rita Hayworth, Frank Sinatra, Esther Williams en Judy Garland.

Out to Sea

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Martha Coolidge. Met o.a. Jack Lemmon, Walter Matthau, Dyan Cannon, Gloria DeHaven en Brent Spiner.

Charlie is een vervent gokker met hoge schulden. Om van zijn schulden af te komen wil hij trouwen met een rijke vrouw. Hij besluit samen met zijn zwager Herb op een cruiseschip te stappen en er te werken als professionele dansers. Terwijl Charlie bij het pokeren kennis maakt met de knappe Liz, wordt Herb verliefd op zijn danspartner. De tortelduifjes zijn een doorn in het oog van de directeur en hij probeert dan ook alles om de heren aan de aandacht van de dames te onttrekken.

Bandit And The Silver Angel

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Hal Needham. Met o.a. Brian Bloom, Brian Krause, Traci Lords, Donald O'Connor en Marc McCauley.

Een oude oom van Bandit (Bloom) verschijnt weer in zijn leven. Oom Cyrus, zo heet de oude, is de eigenaar van een amusementspark. Hij heeft moeilijkheden met enkele herrieschoppers die hem willen afpersen. Hij vraagt Bandit om de zaak te runnen en in ruil ervoor zal hij hem in zijn testament bedenken. De volgende ochtend krijgt oom Cyrus een hartaanval en sterft. Needham kan maar geen afscheid nemen van zijn uitgemolken BANDIT-figuur. Hij begeeft zich hier voor de zoveelste maal op hetzelfde platgetreden pad in de hoop er toch nog een tv-serie uit te kunnen halen. Leker veel stunts en knokpartijen bij de vleet, maar Bloom is geen Burt Reynolds. Gelukkig is er sexy ex- porno-queen Lords als de zilveren engel uit de titel. Scenario door Jay Huguely en fotografie van Mike Shea. Dolby Surround. Honderd procent nutteloos en puur tijdverlies.

Toys

1992 | Fantasy, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1992. Fantasy van Barry Levinson. Met o.a. Robin Williams, Michael Gambon, Joan Cusack, Robin Wright en LL Cool J.

'We maken geen oorlogsspeelgoed, want oorlog is het domein van de kleine penis,' aldus trotse mafkees Leslie (Williams). Toch gaat zijn militaristische oom (Gambon) op oorlogspad met pa's wonderlijke speelgoedfabriek, met radiografisch bestuurde onbemande jachtvliegtuigjes - inmiddels beter bekend als drones - als geheim einddoel. De gekkigheid is soms ietwat vermoeiend maar de getalenteerde acteurs en muziek van onder meer Tori Amos slepen de kijkers door de luwten. De decorbouwers hoopten op een Oscar voor de fantastische bouwsels maar de grandeur van Howards End maakte meer indruk.

Tales From The Crypt: Strung Along

1992 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1992. Horror van Kevin Yagher. Met o.a. Donald O'Connor, Patricia Charbonneau, Zach Galligan, Lisle Wilson en Tom Dugan.

Door een langdurige ziekte is een poppenspeler (O`Connor) uit de running geraakt en in een diepe depressie beland. Zelfs zijn jonge vrouw Ellen (Charbonneau) kan hem niet niet bewegen om weer actief te worden. Dan wordt hij uitgenodigd voor een optreden in een nostalgisch tv-programma over de `gouden jaren`. Ellen zorgt ervoor dat David (Galligan) zijn assistent wordt, zodat hij zich kan voorbereiden. Dan begint hij te vermoeden dat zijn vrouw hem met David bedriegt. Zijn pop Koko raadt hem aan Ellen te doden. Somber griezeldrama dat langzaam evolueert naar een bloederige climax, die wel voorspelbaar is, maar toch verrast. O'Connor is uitstekend als de uitgebluste marionettenspeler. Het scenario is van Yale Udoff en Yagher. Het camerawerk is van John R. Leonetti. Aflevering 12 van het vierde seizoen, nummer 50 van 93. Dolby Surround.

Pandemonium

1982 |

Verenigde Staten 1982. Alfred Sole. Met o.a. Tom Smothers, Carol Kane, Miles Chapin, Debralee Scott en Candy Azzara.

Slechts hier en daar grappig is deze parodie op de knokfilm, die zich afspeelt op een school voor [KL]cheerleaders[KLE] (georganiseerde groepen dansende, springende en schreeuwende jongemeisjesfans van rugbyploegen). Er zijn een paar scherpe idee[KA3]en in de film verwerkt (zo is de held Smothers een Canadese bereden politieman, omdat zoveel knokfilms uit Canada komen), maar het geheel is net wat te vaak geforceerd. De werktitel was THURSDAY THE 12TH: dat die werd veranderd om verwarring met SATURDAY THE 14TH te voorkomen is op zich grappiger dan welke scène in de film dan ook.

Ragtime

1981 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1981. Drama van Milos Forman. Met o.a. James Cagney, Elizabeth McGovern, Howard E. Rollins jr, Mary Steenburgen en James Olson.

Door verschillende verhalen met elkaar te verweven, heeft Forman een kleurrijk moza[KA3]iek van het Amerika tijdens de ragtime- periode (1906-1914) samengesteld. De States worden overspoeld door immigranten op zoek naar rijkdom. Door de grandioze sfeeropbouw en de sublieme acteerprestaties is dit kaleidoscopisch tijdsbeeld een waar juweeltje. Een must voor elke filmliefhebber.

James Cagney: That Yankee Doodle Dandy

1981 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1981. Documentaire van Richard Schickel. Met o.a. James Cagney, Treat Williams, Milos Forman, Norman Mailer en Pat O'Brien.

De carri[KA2]ere van de bekende acteur James Cagney (1899- 1986) beleefde een hoogtepunt in de jaren 1930 toen hij dikwijls de rollen van gewetenloze gangster speelde in de films die in de Warner Bros. studio van de lopendeband rolden. De Oscar als Beste Acteur, die hem in 1942 werd verleend, was echter voor zijn rol van impressario in de musical YANKEE DOODLE DANDY. Dit was eigenlijk helemaal niet verbazingwekkend, want zoals zoveel acteurs en actrices uit zijn tijd, was Cagney begonnen in het variété. Regisseur Schickel die menige biografie op zijn naam heeft staan, interviewt Cagney en belangrijke mensen die met hem gewerkt hebben. Hieronder zijn o.a. de schrijver Norman Mailer en de regisseur Milos Forman, die Cagney in 1981 nadat hij zes jaar niet meer op het witte doek was verschenen, terughaalde en hem een rol gaf in zijn onvergankelijke film RAGTIME - het werd Cagney's laatste. De film is doorspekt met bekende en minder bekende filmfragmenten. Het scenario is van regisseur Schickel. Het camerawerk is van Martin Bell, Peter Macdonald en Mike Coles. Wordt aangeraden voor filmfans en filmstudenten. De commentaarstem in de oorspronkelijke versie is van Treat Williams.

That's Entertainment!

1974 | Musical, Documentaire

Verenigde Staten 1974. Musical van Jack Haley jr. Met o.a. Fred Astaire, Bing Crosby, Gene Kelly, Liza Minnelli en Peter Lawford.

Fraaie compilatie van, en ode aan, hoogtepunten uit de gloriedagen van de Amerikaanse musical. We zien bijvoorbeeld Gene Kelly in de musical-der-musicals Singin’ in the Rain, sterren als Fred Astaire, Judy Garland en Frank Sinatra (en Clark Gable, die zich niet zo thuis lijkt te voelen in het genre) en fragmenten uit An American in Paris en Seven Brides for Seven Brothers. Oude rotten in het vak lichten met enthousiasme beelden toe die werden opgeduikeld in de archieven van studio MGM. Later zouden nog twee delen volgen.

That Funny Feeling

1965 | Erotiek

Verenigde Staten 1965. Erotiek van Richard Thorpe. Met o.a. Sandra Dee, Bobby Darin, Donald O'Connor, Nita Talbot en Larry Storch.

Misschien grappig als je van Darin en Dee houdt, maar zelfs dan is het maar een iel verhaaltje over een loslopende playboy. Scenario van David R. Schwartz.

Le meraviglie di Aladino

1961 | Fantasy, Familiefilm

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1961. Fantasy van Mario Bava en Henry Levin. Met o.a. Donald O'Connor, Vittorio De Sica, Michèle Mercier, Aldo Fabrizi en Terence Hill.

Aladin (O`Connor) heeft van zijn moeder Facchetti een wonderlamp gekregen die hij aanvankelijk niet wil aannemen. Als hij de lamp wil terugbrengen naar de handelaar, wordt hij voor een dief aangezien en krijgt hij een hele meute achtervolgers achter zich. Als hij per ongeluk over de lamp wrijft, blijkt de lamp een behulpzame geest te bevatten, waarmee hij niet alleen zijn achtervolgers weet af te schudden, maar later ook een huwelijk weet te redden tussen een prinses en een jonge vorst, dat gedwarsboomd werd door de grootvizier. Zelf verwerft hij aanzien en rijkdom en keert tenslotte terug naar Bagdad met de fraaie, trouwhartige Adam. Deze avonturenfilm heeft meer speelse fantasie dan spektakel of verbluffende trucages, is stijlvol in beeld gebracht en er wordt met animo geacteerd (al heeft O'Connor niet meer de leeftijd voor zijn rol). Vooral voor jeugdigen.

Cry for Happy

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Donald O'Connor, Miiko Taka en Myoshi Umeki.

Een goedkope TEAHOUSE OF THE AUGUST MOON met een stel fotografen van de marine dat in Tokio een geishahuis als eigen huis gebruikt.

The Buster Keaton Story

1957 | Biografie

Verenigde Staten 1957. Biografie van Sidney Sheldon. Met o.a. Donald O'Connor, Ann Blyth, Rhonda Fleming en Peter Lorre.

In dit zwakke verhaal over het leven van Buster, de ster uit het tijdperk van de zwijgende film, worden de feiten genegeerd, terwijl er op los is gefantaseerd. Bovendien gaat de film meer om zijn privé-leven dan om de momenten op het witte doek. Blyth wordt voorgesteld als zijn ware liefde en Fleming is de schone verleidster. Een humorloos verhaal over een grote komiek.

Anything Goes

1956 | Musical

Verenigde Staten 1956. Musical van Robert Lewis en Robert Q. Lewis. Met o.a. Bing Crosby, Zizi (Renée) Jeanmaire, Donald O'Connor, Mitzi Gaynor en Phil Harris.

Zwakke Crosby-musical, herverfilming van het gelijknamige werk uit 1936 (ook met Crosby) met Crosby als musicalartiest die gaat samenwerken met O'Connor. Beiden vertrekken echter eerst nog met vakantie naar Europa. Crosby, op zoek naar een leading lady voor zijn volgende productie, vindt Gaynor in Londen, maar weet niet dat O'Connor in Parijs gezwicht is voor Jeanmaire als nachtclubzangeres. Het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af aan boord van een cruise-schip, met overdonderende Cole Porter-liedjes, zoals 'Anything Goes', 'You're the Top' en 'I Get A Kick Out of You'. Het Broadway- origineel werd hier lichtjes aangepast. Nieuwe titel: TOPS IS THE LIMIT.

Francis in the Navy

1955 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1955. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Martha Hyer, Richard Erdman, Jim Backus en David Janssen.

O`Connor speelt een dubbelrol in deze film, die zijn laatste in de reeks zou zijn. Een typische legerklucht, die opmerkelijk is omdat Eastwood erin meedoet (in zijn tweede film). Regisseur Lubin gooide hierna ook de handdoek in de ring, waarna hij MR. ED ging doen voor de televisie. Zie ook: 'Francis'-serie.

There's No Business Like Show Business

1954 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1954. Musical van Walter Lang. Met o.a. Ethel Merman, Donald O'Connor, Marilyn Monroe, Dan Dailey en Johnnie Ray.

1919. De 'Five Donahues' vormen een succesvolle act die een ereplaats haalt op de affiche van het Hyppodrome Theatre in New York. Vader Dailey, moeder Merman en hun kinderen O'Connor, Ray en Gaynor beleven topdagen. Wanneer O'Connor Monroe ontmoet denkt hij een aanwinst gevonden te hebben, maar ze wordt ingepalmd door een bekende Broadway-regisseur. Ray verlaat de groep om priester te worden. Tijdens een optreden in Miami vindt O'Connor zijn verloren geliefde, Monroe, terug. Opgeblazen musical met knappe songs van Irving Berlin en een onnozel scenario van Phoebe en Harry Ephron, naar een verhaal van Lamar Trotti. Uitstekende vertolkingen, met vooral een uiterst sexy Monroe en een grappige O'Connor, maar een verschrikkelijke miscast van Ray. Choreografie van Robert Alton. Achter de camera stond Leon Shamroy. Gefilmd in CinemaScope.

Francis Joins the Wacs

1954 | Komedie

Verenigde Staten 1954. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Mamie Van Doren, Chill Wills, Lynn Bari en Zasu Pitts.

Door een stommiteit van het leger komen Francis en O'Connor terecht in een Milva-kazerne, waar ze allerlei problemen veroorzaken. Tamelijk goedmoedige nonsens, maar je weet dan ook dat het niet echt is als je Van Doren ziet in de rol van korporaal Bunky Hilstrom. Wills, die de stem van Francis doet, is in deze film ook op het scherm te bewonderen. Zie ook: 'Francis'- serie.

Walking My Baby Back Home

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Lloyd Bacon. Met o.a. Donald O'Connor, Buddy Hackett, Janet Leigh, Lori Nelson en George Cleveland.

Een verwarde musical waarin nog te genieten valt van Hacketts dolle humor.

I Love Melvin

1953 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Musical van Don Weis. Met o.a. Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Una Merkel, Allyn Joslyn en Jim Backus.

Deze amusante muzikale komedie gaat over eerzuchtig revuedanseresje Reynolds dat ervan droomt een grote ster te worden. Haar behoudende en goedbedoelende ouders zouden graag zien dat ze gaat trouwen met Anderson, de zoon van een rijkgeworden kartonfabrikant. Assistent fotograaf O'Connor is knal op d'r en paait haar met de belofte dat hij haar foto op het omslag van het bekende tijdschrift 'Look' zal laten zetten. Met de hulp van zijn baas Backus, die regelmatig werk aan 'Look' aflevert, maakt hij een goedlijkende dummy van een omslag, maar op een gegeven moment komt zijn bedrog uit. Hoewel Reynolds een illusie armer is, gaat de film naar een voorspelbare finale. George Wells en Ruth Brooks Flippen bewerkten het vrolijke, romantische verhaaltje van Laszlo Vadnay tot scenario. De fotografie is van Harold Rosson.

Francis Covers the Big Town

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Nancy Guild, Yvette Dugay, Gene Lockhart en William Harrigan.

O'Connor en zijn sprekende muilezel worden aangesteld bij een grote-stadskrant en raken betrokken bij een moordproces. Zie ook: 'Francis'-serie.

Call Me Madam

1953 | Musical, Biografie

Verenigde Staten 1953. Musical van Walter Lang. Met o.a. Ethel Merman, Donald O'Connor, George Sanders, Billy De Wolfe en Walter Slezak.

Op Broadway had Ethel Merman deze rol 644 keer gespeeld toen ze het sprankelende middelpunt werd in deze verfilming van de Irving Berlin musical. Merman speelt de Amerikaanse ambassadrice in het piepkleine Lichtenberg, waar ze de diplomatieke kringen opschudt met zang en dans (en kostuums van ontwerpster Irene Sharaff). Terwijl zij valt voor de generaal aldaar, raakt haar perschef (O’Connor) in de ban van de prinses (Vera-Ellen) van het land. Kleurrijke filmmusical met uitstekende muzikale momenten rond liedjes als You’re Just in Love. Alfred Newman kreeg een Oscar voor zijn muziek.

Singin' in the Rain

1952 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1952. Musical van Gene Kelly en Stanley Donen. Met o.a. Gene Kelly, Debbie Reynolds, Donald O'Connor, Jean Hagen en Rita Moreno.

Don Lockwood (Kelly) en Lina Lamont (Hagen) zijn in de hoogtijdagen van de stomme film onbetwiste kassamagneten. Maar dan gaat Hollywood over naar de geluidsfilm, en blijkt Lina een stem als een kraai te hebben. Misschien, oppert bevriend pianist Cosmo (O'Connor) is het een idee om de zoetgevooisde Kathy (Reynolds) haar teksten te laten inspreken? Wellicht de beste MGM-musical aller tijden. Behalve de iconische titelsong bevat Singin' in the Rain aanstekelijke liedjes als 'Make 'm Laugh' en 'Good Morning', waarbij natuurlijk fantastisch gedanst wordt.

Francis Goes to West Point

1952 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1952. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Lori Nelson, Alice Kelley, William Reynolds en Palmer Lee.

Francis helpt O'Connor in en uit de problemen tijdens diens basisopleiding aan de militaire school. Let op Leonard Nimoy en Paul Burke als cadetten. Zie ook: 'Francis'-serie.

Francis Goes to the Races

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Piper Laurie, Cecil Kellaway, Jesse White en Barry Kelley.

O`Connor wordt verliefd op het nichtje (Laurie) van een paardenfokker (Kellaway) en houdt ook nog een stel boeven tegen, wanneer Francis een afgeschreven renpaard traint om de wedstrijd van het seizoen te winnen. Zie ook: 'Francis'-serie.

Double Crossbones

1951 |

Verenigde Staten 1951. Charles Barton. Met o.a. Donald O'Connor, Helena Carter, Will Geer, Hope Emerson en Glenn Strange.

O'Connor als zogenaamde boekanier die zijn liefje wil veroveren en omkoopbare stadsbestuurder wil ontmaskeren. Niet geheel geslaagde lichte satire.

The Milkman

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Donald O'Connor, Jimmy Durante, Joyce Holden, Piper Laurie en Henry O'Neill.

Een niemendalletje rond O'Connor in dienst van een zuivelbedrijf. Durante fleurt de ontwikkelingen naar vermogen op.

Curtain Call at Cactus Creek

1950 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1950. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Donald O'Connor, Gale Storm, Vincent Price, Walter Brennan en Eve Arden.

Soms gekke slapstick als O'Connor, die deel uitmaakt van een rondtrekkend gezelschap, betrokken raakt bij bankrovers en woedende burgers uit Arizona. Scenario van Howard Dimsdale.

Yes, Sir, That's My Baby

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van George Sherman. Met o.a. Donald O'Connor, Charles Coburn, Gloria DeHaven, Joshua Shelley en Barbara Brown.

Een flodderige musical over student en voetbalfanaat O'Connor, maar de vaart en verve waarmee de spelers optreden, redden de film.

That's My Baby Yes, Sir

1949 |

1949. George Sherman. Met o.a. Joshua Shelley, Gloria DeHaven, Charles Coburn en Donald O'Connor.

Een flodderige musical over student en voetbalfanaat O'Connor, maar de vaart en verve waarmee de spelers optreden, redden de film.

Francis

1949 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1949. Komedie van Arthur Lubin. Met o.a. Donald O'Connor, Patricia Medina, Zasu Pitts, Ray Collins en John McIntire.

O'Connor speelt een soldaat die dank zij de hulp van zijn sprekende muilezel een oorlogsheld wordt. Zijn superieuren verklaren hem echter voor gek wanneer hij hen ervan probeert te overtuigen dat het dier echt kan praten. Deze eerste film gaf de toon aan voor de rest van de serie. Anthony Curtis is het pseudoniem van Tony Curtis. Zie ook: 'Francis'-serie.

Fussin' And A-fightin' Feudin'

1948 |

1948. George Sherman. Met o.a. Percy Kilbride, Donald O'Connor en Marjorie Main.

O'Connor speelt een soldaat die dank zij de hulp van zijn sprekende muilezel een oorlogsheld wordt. Zijn superieuren verklaren hem echter voor gek wanneer hij hen ervan probeert te overtuigen dat het dier echt kan praten. Deze eerste film gaf de toon aan voor de rest van de serie. Anthony Curtis is het pseudoniem van Tony Curtis. Zie ook: 'Francis'-serie.

Feudin', Fussin' and A- Fightin'

1948 | Actiefilm

Verenigde Staten 1948. Actiefilm van George Sherman. Met o.a. Donald O'Connor, Marjorie Main, Percy Kilbride en Penny Edwards.

De titel en de rolbezetting zeggen het al zo'n beetje: luidruchtig en onbeschaamd.

Are You With It?

1948 | Musical

Verenigde Staten 1948. Musical van Jack Hively. Met o.a. Donald O'Connor, Olga San Juan, Martha Stewart en Lew Parker.

Vrolijke, kleine musical over wiskundeknobbel O'Connor die op een kermis gaat werken.

Something in the Wind

1947 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1947. Komedie van Irving Pichel. Met o.a. Deanna Durbin, Donald O'Connor, Charles Winninger en Helena Carter.

Een luchtige en muzikale komedie gebaseerd op misverstanden, die grote gevolgen hebben. Durbin is een vrouwelijke en zingende DJ. Licht verteerbaar en vermakelijk.

This Is the Life

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Felix E. Feist en Felix Feist. Met o.a. Donald O'Connor, Peggy Ryan, Susanna Foster en Patric Knowles.

Een aanstekelijke bezetting van beweeglijke spelers met Foster die heen en weer geslingerd wordt tussen braniekraag Knowles en theaterartiest O'Connor.

The Merry Monahans

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Donald O'Connor, Peggy Ryan, Jack Oakie, Ann Blyth en Rosemary DeCamp.

Energieke acteurs blazen leven in poezelige klucht en zingen oude favorieten als 'When You Wore a Tulip'.

Chip Off the Old Block

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Charles Lamont. Met o.a. Donald O'Connor, Peggy Ryan, Ann Blyth, Helen Vinson en Helen Broderick.

Onschadelijke musical zich afspelend tijdens de oorlog vol misverstanden die zijn hoogtepunt vindt in een tienerromance en een muzikale show; hoe kon het ook anders?

Bowery to Broadway

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Charles Lamont. Met o.a. Jack Oakie, Donald Cook, Maria Montez, Louise Allbritton en Susanna Foster.

Deze film moet het voornamelijk hebben van de vele gaststerren. Een mankgaand verhaal over rivaliserende theaterproducenten (Oakie en Cook).

Top Man

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Charles Lamont. Met o.a. Donald O'Connor, Susanna Foster, Peggy Ryan, Richard Dix en Lillian Gish.

De jeugdige O'Connor wordt gezinshoofd als vader naar het front vertrekt. Een typische lopende-band-musical van Universal met gastoptredens van Count Basie en van Borrah Minnevitch's Harmonica Rascals.

Private Buckaroo

1942 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1942. Muziek van Edward Cline. Met o.a. Dick Foran, Joe E. Lewis, Jennifer Holt, Harry James en The Andrews Sisters.

Een echte propagandafilm uit WO II ter opveizeling van het moreel en ter vermaak van de jongens. De dunne draad, zo er sprake van is, bestaat uit de moeilijkheden die komen kijken bij het organiseren van een show voor de soldaten en dient enkel en alleen om een reeks shownummers aan elkaar te rijgen. Die nummers - in feite de Andrew Sisters - maken het de moeite waard om tijd vrij te maken om de film meer dan een halve later te bekijken en te beluisteren. Ze worden bovendien begeleid door niemand minder dan Harry James en zijn orkest en nog een aantal andere topacts krijgen we als toespijs. Geen filmkunst of artistieke pretenties, maar gewoonweg nostalgisch getinte (muzikale) ontspanning. Uitgebracht door Universal Pictures.

Give Out Sisters

1942 | Musical, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1942. Musical van Edward F. Cline. Met o.a. The Andrews Sisters, Dan Dailey, Donald O'Connor, Peggy Ryan en William Frawley.

Goed geacteerde en vakkundig uitgebalanceerde komedie; de uitvoering door de Andrew Sisters van 'The Pennsylvania Polka' is gedenkwaardig. Het doodgewone verhaal gaat over meisjes die een poging wagen als entertainers. In zijn soort zeer goed. Een film van Universal.

Get Hep to Love

1942 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1942. Drama van Charles Lamont. Met o.a. Gloria Jean, Donald O'Connor, Jane Frazee en Robert Paige.

Zwakke musical, waarin het vroegrijpe zangeresje Jean ervandoor gaat, op zoek naar een gelukkiger thuis en een zangcarrière.

On Your Toes

1939 | Misdaad, Musical

Verenigde Staten 1939. Misdaad van Ray Enright. Met o.a. Vera Zorina, Eddie Albert, Frank McHugh, Alan Hale en James Gleason.

Dit langdradige, zich letterlijk achter de schermen afspelende verhaal over de jaloezie van een vaudeville-danser die betrokken raakt bij een Russisch ballet en een poging tot moord heeft weinig meer van doen met het Broadway-succes van George Abbott. Zelfs de liedjes van Rodgers en Hart zijn verdwenen en gedegradeerd tot achtergrondmuziek! Gelukkig is Zorina's dans van 'Slaughter on Tenth Avenue' gehandhaafd in een choreografie van George Balanchine.

Million Dollar Legs

1939 | Komedie

Verenigde Staten 1939. Komedie van Nick Grinde. Met o.a. Betty Grable, Jackie Coogan, Donald O'Connor, Buster Crabbe en Peter Lind Hayes.

De titel wordt geacht op een winnend renpaard te slaan, maar Grable is de blikvanger - men trekke z'n conclusies. Een aardige komedie rond een universiteit waar men moeite heeft het hoofd boven water te houden. De film heeft niets te maken met de W. C. Fields-komedie uit 1932.

Beau Geste

1939 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1939. Drama van William A. Wellman. Met o.a. Gary Cooper, Ray Milland, Robert Preston, Brian Donlevy en Susan Hayward.

Opwindende actiefilm waarin de drie broers Geste (Cooper, Milland en Preston) het opnemen tegen Donlevy als officier die tirannieke trekjes vertoont. Een nobel verhaal waarin het Vreemdelingenlegioen woestijnhorden bekampt. Deze goed doorwrochte herverfilming van Ronald Colmans stomme film uit 1926, biedt amusement van niveau. Naar de roman van Percival Christopher Wren, door Robert Carson tot scenario bewerkt. Opnieuw verfilmd in 1966.

You Sinners Sing

1938 |

1938. Wesley Ruggles. Met o.a. Ellen Drew, Donald O'Connor, Bing Crosby, Elizabeth Patterson en Fred MacMurray.

Opwindende actiefilm waarin de drie broers Geste (Cooper, Milland en Preston) het opnemen tegen Donlevy als officier die tirannieke trekjes vertoont. Een nobel verhaal waarin het Vreemdelingenlegioen woestijnhorden bekampt. Deze goed doorwrochte herverfilming van Ronald Colmans stomme film uit 1926, biedt amusement van niveau. Naar de roman van Percival Christopher Wren, door Robert Carson tot scenario bewerkt. Opnieuw verfilmd in 1966.

Unmarried

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Kurt Neumann. Met o.a. Buck Jones, Helen Twelvetrees, Donald O'Connor, John Hartley en Robert Armstrong.

Een herverfilming van LADY AND GENT uit 1932 toen George Bancroft de hoofdrol speelde. Tussen zijn vele westerns door vond Jones de tijd deze niet-western te maken. Het werd hem niet in dank afgenomen. Hij speelt de rol van een verlopen bokser. De film kent nog een westernheld: Buster Crabbe, wiens western- carrière spoedig zou losbarsten. O'Connor speelt één van zijn eerste rollen na zijn filmdebuut in 1937.

Tom Sawyer, Detective

1938 | Mysterie

Verenigde Staten 1938. Mysterie van Louis King. Met o.a. Billy Cook, Donald O'Connor, Porter Hall, Phillip Warren en Janet Waldo.

Een prettige korte familiefilm waarin Tom (Cook) en Huck (O'Connor) plattelandsdetectives zijn, die een geheimzinnige moord op een lang vermiste tweeling onderzoeken en de naam van de plaatselijke predikant proberen te zuiveren.

Sing You Sinners

1938 | Musical

Verenigde Staten 1938. Musical van Wesley Ruggles. Met o.a. Bing Crosby, Fred MacMurray, Donald O'Connor, Elizabeth Patterson en Ellen Drew.

De gokkende messentrekker Crosby ontvlucht elke verantwoordelijkheid ondanks aandrang van zijn broer MacMurray. Een fijne film met: 'I've Got a Pocketful Of Dreams' en het gedenkwaardige nummer 'Small Fry' van de jonge O'Connor.

Detective Tom Sawyer

1938 |

1938. Louis King. Met o.a. Phillip Warren, Billy Cook, Janet Waldo, Elizabeth Risdon en Porter Hall.

De gokkende messentrekker Crosby ontvlucht elke verantwoordelijkheid ondanks aandrang van zijn broer MacMurray. Een fijne film met: 'I've Got a Pocketful Of Dreams' en het gedenkwaardige nummer 'Small Fry' van de jonge O'Connor.