Bruni Löbel: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Forsthaus Falkenau: Ein neuer Anfang

1993 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1993. Drama van Wolfgang Luderer. Met o.a. Christian Wolff, Bruni Löbel, Gisela Uhlen, Katharina Köhntopp en Michael Wolf.

De pilootfilm voor de 26-delige serie uit de titel over de tribulaties van houthandelaar Wolff, die na de dood van zijn vrouw, Augsburg verruilt voor een klein dorpje in de beboste Beierse bergen, waar hij houtvester wordt - een jeugddroom die hij eindelijk kan vervullen. Zijn moeder Löbel en de plaatselijke bevolking zijn ertegen, maar grootgrondbezitter baron Hubschmid en zijn dochter Speidel zijn hem welgezind. Heerlijke kost voor Heitmatfilm-genieters, nu klaar gestoofd volgens traditioneel recept voor de beeldbuis met oudgedienden zoals Hubschmid. Scenario van Barbara Piazza, Arno Wolff en regisseur Luderer.

Der Zug nach Manhattan

1981 | Komedie

Duitsland 1981. Komedie van Rolf von Sydow. Met o.a. Heinz Rühmann, Ulrike Bliefert, Hans Hessling, Bruni Löbel en Charles Brauer.

Een verhaal van Paddy Chayefsky ([KL]Holiday Song[KLE]) over een vrome cantor van een kleine joodse gemeenschap die op een dag in gewetenconflict raakt: hij heeft zijn geloof verloren door de vreselijke berichten die hij uit de kranten (anno 1952) haalt. Rühmann is nog prima in staat om er op zijn negenenzeventigste alles uit te halen.

Das Traumschiff - Die erste Reise: Karibik

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Fritz Umgelter. Met o.a. Günter König, Sascha Hehn, Heide Keller, Walter Richter en Maria Körber.

Dit is de eerste tv-film van een veertigtal dat het Duitse equivalent is geworden van de Amerikaanse serie [KL]Love Boat[KLE] en vooral populair is in eigen land. Na twintig jaar worden er nog steeds films vertoond en komen er af en toe nieuwe afleveringen bij. De populariteit lijkt nog altijd even sterk. De aanpak is episodisch. Aanvankelijk waren er drie gebeurtenissen van ca. een kwartier en later meestal twee van bijna drie kwartier of soms een aan [KA1]e[KA1]en stuk aan elkaar gebreid verhaal. Regelmatig kreeg het luxueuze cruiseschip een andere bestemming en bemanning. Soms was de `aanleghaven` ver verwijderd van de zee zoals in de veertigste aflevering: de grote gokstad in de Nevada woestijn: Las Vegas. Op de maidentrip in de Cara[KA3]ibische zee wordt de gezagvoerder gespeeld door K[KA3]onig, bijgestaan door eerste steward Hehn en Keller als eerste hostess. In de episode LIEBE UND KAROTTENSAFT probeert fijnproever Walter Perschmann (Krug) dieet te houden op culinair en romantisch terrein - een tantaluskwelling. In EINER GEWINNT IMMER komt een echtpaar (Richter en Körber) uit Berlijn dat de reis gewonnen had, in grote moeilijkheden... In het laatste deel EIN NEUES LEBEN zet een passagiere alles op één kaart, maar dan ook echt alles. Het scenario is van Werner Hanns en Curth Flatow. Het camerawerk is van Gero Erhardt.

Diener und andere Herren

1978 | Komedie

Duitsland 1978. Komedie van Wolfgang Glück. Met o.a. Heinz Rühmann, Bruni Löbel, Werner Eichhorn, Christian Rainer en Ferdy Mayne.

Vier korte verhalen die zich in Ierland afspelen met Rühmann die vier fraaie typetjes neerzet. Rühmann kreeg voor deze rollen van het tv-blad Hör Zu de Gouden Camera.

Ich heirate eine Familie

1975 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1975. Familiefilm van Peter Weck. Met o.a. Peter Weck, Thekla Carola Wied, Julia Biedermann, Timmo Niesner en Tarek Helmy.

De familie Weck-Wied en kinderen verheugen zich op de kerstvakantie op de Canarische eilanden, maar ze worden uitgenodigd door oom Holt uit Wenen die gaat trouwen. Een familie-film met aardige plaatjes van Berlijn, Wenen en Meyerhofen in het Zillertal, verpakt als kerstfilm.

Kurzer Prozess

1967 | Misdaad

Duitsland 1967. Misdaad van Michael Kehlmann. Met o.a. Helmut Qualtinger, Otto Tausig, Alexander Kerst, Bruni Löbel en Walter Breuer.

Een opvallende politiefilm over een onopvallende politieman die een moordzaak oplost, gefilmd in een realistische stijl die pas tien jaar later met de Zweedse Sjöwall-Wahlöo-verfilmingen werd geëvenaard.

Der Pauker

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Heinz Rühmann, Wera Frydtberg, Gert Fröbe, Peter Kraus en Klaus Löwitsch.

Hermann Seidel is een autoritaire leraar op een klein gymnasium. Als hij wordt overgeplaatst naar een grote school in de stad, wordt hij met zijn opvoedingsdenkbeelden zwaar op de proef gesteld.

Geliebte Feindin

1955 | Historische film, Drama

Duitsland 1955. Historische film van Rolf Hansen. Met o.a. Ruth Leuwerik, Werner Hinz, Thomas Holtzmann, Gustav Knuth en Bruni Löbel.

Egypte rond 1900. Een Franse legionair wordt verliefd op de vrouw van de Engelse consul. Deze maakt, zonder dat de gelieven het weten, gebruik van de situatie. Hij drijft zijn vrouw regelrecht naar het overspel, om zo achter Franse militaire geheimen te komen. Ze verlaat haar man, maar haar geliefde denkt dat zij de militaire geheimen heeft doorgespeeld en dat kan hij haar niet vergeven. Sentimenteel en nauwelijks overtuigend drama in een exotische omgeving, naar de gelijknamige roman van Maria von Kirbach.

Wirbel um Irene

1953 | Komedie

Joegoslavië​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa en Hans Olden.

Hupse secretaresse L[KA3]obel valt in voor een zangeresje in een dansgelegenheid en versgebakken jurist Giller die denkt dat zij de aangekondigde Nicoletti is, wordt verliefd op haar. Als hij haar later redt van een bijna-aanrijding brengt hij haar naar (het verkeerde) huis (van strenge directeur Olden van het grote bedrijf waar hij in dienst is). Als Olden thuiskomt en op bed een onmachtige jongedame vindt, is hij verward en zijn vrouw die even later van een reis terugkeert, denkt dat zij haar man betrapt heeft met een employée van de firma, omdat Löbel daar ook werkt. Kortom een komedie der verwisselingen. Routineus geregisseerd en gespeeld. Zeer in de geest van zijn tijd. Scenario van Lilian Belmont en Ernst WAldbrunn naar een novelle van Hans Nüchtern. Camerawerk van Oskar Schnirch. Ook bekend als IRENE IN NÖTEN.

Drei, von denen man spricht

1953 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1953. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Bruni Löbel, Paul Hörbiger, Axel von Ambesser en Erik Frey.

Drie werkelozen dringen zich ondanks de bureaucratie binnen bij een groot bedrijf, waar ze zich door ijver en uithoudingsvermogen een plaatsje weten te veroveren. Een platvloerse muzikale klucht, die een loopje neemt met het toentertijd ernstige probleem van de werkeloosheid.

Engel im Abendkleid

1951 | Komedie

Duitsland 1951. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Bruni Löbel, Rudolf Prack, Paul Kemp, Rudolf Platte en Hubert von Meyerinck.

Een jongeman heeft na zijn terugkeer uit Amerika (toentertijd heel magisch) een oogje op een schone dame, die gerechtsdeurwaarder (toen iets heel verschrikkelijks) is, maar zij wil niks van hem weten. Hij weet in het plaatselijke suffertje een berichtje te plaatsen dat zij een kasteel geërfd heeft - dat in werkelijkheid niets meer is dan een onbeheerde ruïne. Allerlei dilettanten dringen zich op en dingen naar haar hand, maar hij weet ten slotte haar hart toch te veroveren. Een komedie die lijkt op de voorstelling van de plaatselijke amateurtoneelvereniging; de waardering is voor de professionele rolbezetting. Scenario van Kurt Bortfeldt en Fritz von Woedtke. Camerawerk van Albert Benitz.

The Big Lift

1950 | Romantiek

Verenigde Staten 1950. Romantiek van George Seaton. Met o.a. Montgomery Clift, Paul Douglas, Cornell Borchers, O.E. Hasse en Bruni Löbel.

Berlijn 1949, vier jaar na WO II. De Russen hebben de stad geblokkeerd en Britten en Amerikanen verzorgen voedsel e.d. via een luchtbrug. Clift en Douglas maken deel uit van een luchttransporteskader, maar hun visie over hun missie is compleet tegengesteld. In gezelschap van twee schonen, op wie ze verliefd worden, brengen ze een tijdje door in het bezette Berlijn. Seaton schreef zelf dit scenario, dat eigenlijk interessanter is als getuigenis van de levensomstandigheden in de voormalige Reichshauptstatdt in die periode, dan het minder overtuigende verhaal. Goed spel van de hoofdrollen, die de geestige dialogen uitstekend brengen. De camera van Charles G. Clarke rolde langs de echte ruïnes van het vernielde Berlijn en Alfred Newman componeerde de begeleidende score.

Mädchen mit Beziehungen

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Rudolf Prack, Bruni Löbel, Rudolf Platte, Ursula Herking en Willy Fritsch.

Een werkloze ingenieur bereikt eindelijk zijn doel: hij krijgt een baan bij een grote onderneming en kan met zijn verloofde trouwen. Maar het toeval wil dat de heer, waarmee hij in de trein woorden krijgt, zijn toekomstige chef blijkt te zijn... Uit dit meer dan zwakke idee ontspint zich een zeldzaam domme komedie met de gebruikelijke schlagers uit die jaren.

Die Nacht ohne Sünde

1950 | Muziek, Komedie

Duitsland 1950. Muziek van Karl Georg Külb. Met o.a. Bruni Löbel, Paul Klinger, Grethe Weiser, Karl Schönböck en Paul Kemp.

Een jonge studente, die omdat zij een hotel niet kon betalen zware vernederingen moest ondergaan, besluit zich te wreken en komt nu als vermogende dame aan... Een onderhoudend blijspel met onnodige muzikale intermezzi.

Absender unbekannt

1950 | Familiefilm, Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Familiefilm van Akos von Ratony. Met o.a. Bruni Löbel, Cornell Borchers, Käthe Haack, Ursula Herking en Hans Richter.

Banale komedie die zich afspeelt op een meisjesschool in Hamburg. Door een brief, die per ongeluk is gestuurd komt het tot allerlei verwikkelingen en meningsverschillen. Een typische schoolfilm uit de jaren rond 1950 waarin streken worden uitgehaald, en er geflirt wordt en waar de leraren karikaturen zijn. Ook bekend als PAULCHEN UND DIE MÄDCHENSCHULE.

Man spielt nicht mit der Liebe

1949 | Muziek, Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Lil Dagover, Albrecht Schoenhals, Bruni Löbel, Paul Klinger en Georg Thomalla.

Een jonge vrouw wil haar ouders voorstellen aan haar toekomstige echtgenoot, als het gelukkige paar bij uitstek. Hij staat na een mislukt huwelijk sceptisch tegenover een nieuw huwelijk. Bij het bezoek, dat als een verrassing komt, blijkt dat er ook bij de ouders onenigheid is... Lichte filmkost uit de tijd na de oorlog.

Krach im Hinterhaus

1949 | Drama

Duitsland 1949. Drama van Erich Kobler. Met o.a. Paul Dahlke, Fita Benkhoff, Ursula Herking, Bruni Löbel en Traute Rose.

Een gedateerde film over het leven in een Berlijns achterhuis ten tijde van het grote puin na WO II. De belangrijkste zaken: onbenullig geroddel van de concierge en zijn vrouw en een kolendief. Tegenwoordig is het nauwelijks voorstelbaar dat dergelijk werk het hart sneller kon doen kloppen en het heeft hooguit nog enige curiositeitswaarde: het duurt echter bijna anderhalf uur. De eerste speelfilm van Kobler naar het gelijknamige toneelstuk van Maximillian Böttcher.

Quax in Afrika

1945 | Komedie

Duitsland 1945. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Heinz Rühmann, Hertha Feiler, Karin Himboldt, Lothar Firmans en Bruni Löbel.

Vervolg op QUAX, DER BRUCHPILOT waarin Rühmann met succes een eigen vliegschool leidt, maar strikt voor mannen, totdat zijn verloofde zich als leerlinge aanmeldt. De film kwam niet meer uit in het Derde Rijk, werd door de geallieerden verboden, maar later toch uitgebracht.

Wenn die Sonne wieder scheint

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Boleslav Barlog. Met o.a. Paul Wegener, Maria Koppenhöfer, Paul Klinger, Bruni Löbel en Max Gülstorff.

De conflicten tussen vader en zoon over het zaaien van vlas en over de keuze van een levensgezellin, zijn het onderwerp van deze oppervlakkige verfilming van Streuvels' roman De Vlaschaard. In afwijking van het boek heeft de film een 'happy ending'. De opnamen zijn in 1942 gedeeltelijk in en om Streuvels' woonplaats Ingooigem gemaakt met medewerking van de auteur. Na de oorlog is hem dat kwalijk genomen.

Liebesbriefe

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hermann Thimig, Käthe Haack, Suse Graf, Paul Hubschmid en Bruni Löbel.

Een directeur van middelbare leeftijd staat in vuur en vlam voor een jong meisje en schrijft zijn liefdesbrieven aan haar uit hetzelfde boekje over als destijds in zijn verlovingstijd. Wat een aardige komedie had kunnen worden is een zich moeizaam voortslepend geval gebleven.

Fronttheater

1942 | Oorlogsfilm

Duitsland 1942. Oorlogsfilm van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Heli Finkenzeller, René Deltgen, Lothar Firmans, Wilhelm Strienz en Willi Rose.

Een actrice, die omwille van haar huwelijk, haar beroep had opgegeven, springt in voor een zieke collega tijdens een tournee voor de Duitse troepen in WOII. Bedoeld als ode aan de kunstenaars die voor de soldaten aan het front optraden.

Heimatland

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Ernst Martin. Met o.a. Hansi Knoteck, Wolf Albach-Retty, Bruni Löbel, Christian Gollong en Ursula Herking.

Van deze verfilming van de operette [KL]Monika[KLE] van Dostal gaat niet veel bekoring uit. Het is het verhaal van het meisje Monika (Knoteck) uit het Zwarte Woud dat haar geliefde G[KA3]unther (Albach-Retty) naar Berlijn volgt. Ze keert vervolgens ongelukkig en teleurgesteld uit de metropool terug naar haar Zwarte Woud. Met een talentvolle regisseur had het een goede film kunnen worden. Nu is het ondanks de muziek en de goede acteurs maar een gemiddelde prent geworden. Jammer.