Hilton Edwards

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Hilton Edwards is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Quare Fellow

1962 | Drama

Ierland/Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Arthur Dreifuss. Met o.a. Patrick McGoohan, Sylvia Syms, Walter Macken, Dermot Kelly en Jack Cunningham.

De radicale McGoohan, die nog maar net droog achter de oren is, wordt als bewaker geplaatst in een gevangenis in Dublin en komt overhoop te liggen met de liberale opvattingen van de directeur over de doodstraf, totdat hij gaat inzien hoe verschrikkelijk barbaars en onrechtvaardig het wel is. Goed gespeeld en dito regie. Regisseur Dreifuss bewerkte eigenhandig het toneelstuk van Brendan Behan, samen met Jacqueline Sundstrom. Ook bekend als QUEEN OF HEARTS.

Victim

1961 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Basil Dearden. Met o.a. Dirk Bogarde, Dennis Price, Peter McEnery, Donald Churchill en Peter Copley.

Een prima thriller waarin advocaat Bogarde zijn reputatie op het spel zet bij de achtervolging van een bende afpersers die zijn vaste vriend vermoordden. Deze behandeling van het onderwerp homoseksualiteit werd voor die tijd erg gedurfd geacht. Het scenario is van Janet Green en John McCormick. Het camerawerk is van Otto Heller.

Cat and Mouse

1958 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1958. Thriller van Paul Rotha. Met o.a. Lee Patterson, Ann Sears, Hilton Edwards, Victor Maddern en George Rose.

De dochter van een misdadiger die wegens moord is geëxecuteerd, wordt door criminelen die op zoek zijn naar een verborgen buit, bedreigd. Deze B-film is eerder interessant dan opwindend. Gebaseerd op het boek van Michael Halliday. Rotha was toen vooral bekend als regisseur van documentaires.

Return To Glennascaul

1952 | Fantasy, Horror, Korte film, Thriller

Ierland 1952. Fantasy van Hilton Edwards. Met o.a. Orson Welles, Michael Laurence, Shelah Richards, Helena Hughes en John Dunne.

Op weg naar Dublin pikt Welles (als zichzelf) een lifter met motorpech op. Onderweg vertelt de lifter een vreemd verhaal. Op het kruispunt waar ze zich nu bevinden gaf hij een jaar geleden twee vrouwen een lift. Hij brengt hen naar een vreemd herenhuis, Glennascaul. Ze bieden hem een drankje aan. Na zijn vertrek merkt hij dat hij zijn sigaretten is vergeten. Hij gaat onmiddellijk terug maar treft het huis verlaten en in ruïne aan. Bevreemdend spookverhaal in hetzelfde wazige zwart-wit als bv. THE THIRD MAN. Welles is doorlopend aanwezig als verteller. De film werd gemaakt tijdens een break in de opnamen van OTHELLO. Regisseur/scenarioschrijver Edwards speelt in die film trouwens de rol van Brabantio. Deze film werd lange tijd verloren gewaand, teruggevonden en in 1992 gerestaureerd door Peter Bogdanovich, die de film ook inleidt. Fotografie van Georg Fleischmann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hilton Edwards op televisie komt.

Reageer