Annette Pisacane

Acteur, Producer

Annette Pisacane is acteur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Was ich von ihr weiß

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Maren-Kea Freese. Met o.a. Alice Dwyer, Julia Richter, Rüdiger Klink, Nadine Fano en Stefan Gebelhoff.

De jonge Kati raakt haar oma kwijt, die haar al vroeg in haar leven geadopteerd had. Noodgedwongen moet Kati terug naar haar moeder, die een notoire tasjesdief blijkt te zijn. Kati wil haar moeder uit het criminele wereldje helpen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

Skinhead Attitude

2003 | Documentaire, Drama

Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2003. Documentaire van Daniel Schweizer. Met o.a. Karole, Laurel Aitken, Jimmy Pursey, Del O'Connor en Gavin Watson.

Een boeiend portret over de skinhead-beweging, die zijn oorsprong heeft in de beginjaren 1960 onder invloed van reggae toen een Jamaicaans musicus voor het eerst het woord skinhead bezigde. De beweging kwam toen uit een sociale stroming van de arbeidersklasse en was vooral anti-racistisch. Door muzikale invloeden van anarchistische punkgroepen zoals Sham 69 en ska- muziek van Laurel Aitken ontstonden er scheuringen en afscheidingen. In de jaren 1990 namen extreem rechtse groeperingen in Engeland en Duitsland het beeld over en associeerden de beweging met racisme en fascisme. De Zwitserse maker van documentaires Schweizer begaf zich met de 22-jarige Franse punker Karole, een innemende verschijning met androgyne trekken, op weg van Zwitserland naar Duitsland, Engeland, Zweden, Canada en Amerika om een kijkje te nemen in diverse punkbewegingen. Zo komen de extreme beweging Combat 18 en Red Necks uit Texas voor het voetlicht. Buitenstaanders krijgen een goed beeld over de skinheads, maar de betrokkenen zelf, afhankelijk in welke groepering zij zich bevinden, hebben nauwelijks een goed woord over voor rivale bewegingen. Het scenario is van regisseur Schweizer. Het camerawerk is van Denis Jutzeler en Schweizer. MiniDV-to-35mm. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Ich möchte Teil einer Jugendbewegung sein.

Amor en concreto

2003 | Romantiek, Komedie, Drama

Venezuela/Duitsland 2003. Romantiek van Franco De Peña en Franco de Pena. Met o.a. Carlos Miranda, Carmen Landeta, Alejandro Chaban, Alejo Felipe en Eric Wildpret.

De Avenida Libertador in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, is de belangrijkste verkeersslagader van de stad en tevens de weg waar `alles` gebeurt. De in Polen opgeleide regisseur De Pe[KA6]na, die met Andr[KA1]es Schaffer, Tomasz Kempski en Antoine Vivas het scenario schreef, laat hier een drietal bitterzoete liefdesgeschiedenissen op elkaar aansluiten. Terwijl taxichauffeur Carlos (Miranda) al twintig jaar over de Avenida rijdt en al die tijd een oogje heeft op serveerster Carmen (Landeta), heeft de negentien-jarige Tony (Chaban) voor de zoveelste keer onenigheid met zijn vader (Felipe) en vlucht na een fikse ruzie het huis uit. Hij ontmoet Clemencia (Wildpret), een travestiet die op straat wijs is geworden en het tweetal voelt zich tot elkaar aangetrokken en een romance bloeit op. H[KA1]ector (Milano) scheurt op dat moment met zijn vriendin Yamila (Espero) op een Yamaha 500 (cc) over de boulevard en het stel heeft zich voorgenomen de heksenketel van Caracas te verlaten, ieder alternatief is beter, maar ze hebben geen geld. H[KA1]ector stopt bij een bank, waar Claudia Perez (Valdez) binnenstapt, een arts, die al twintig jaar zowel haar werk als haar huwelijk een vreselijke sleur vindt. Héctor volgt haar, en wisselt een blik van verstandhouding met Claudia, die net heeft overwogen haar man definitief te laten zitten. Als ze de bank verlaat, grist Héctor haar tas uit haar handen, maar Claudia is nog sneller met haar gaspistool, waarop Héctor een astma-aanval krijgt, waarin hij lijkt te blijven. Claudia wil hem naar de spoedopname van een ziekenhuis brengen, maar Héctor vreest voor een arrestatie. In plaats daarvan gaan ze naar een hotel, waar ze de patiënt zelf zal behandelen. Al snel glijden ze tussen de lakens voor een eenmalige affaire. Heeft Claudia haar huwelijk gered? Carlos heeft besloten om Carmen eindelijk te vertellen wat hij voor haar voelt, maar zij neemt hem niet serieus en lacht hem uit. Zoals dit zo dikwijls het geval is met een film, die opgebouwd is uit diverse episodes, zijn deze ongelijk van lengte en kwaliteit. Niettemin een interessante kijk op de romantiek uit een land, waarvan er weinig films de zaal of de thuisbuis in Europa bereiken. De film werd geproduceerd met steun van de Frans-Duitse cultuurzender ARTE en de omroep ZDF nam de film op in zijn prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Liebesgeschichten aus Lateinamerika. De regie is heel behoorlijk en de spelprestaties zijn dit eveneens. De film ging in 'première' op het filmfestival van Cannes en heeft daarom bioscoopstatus verkregen, maar het is een rolprent, die eerder bedoeld is voor consumptie via het kleine scherm. Warm aanbevolen als hij door een omroep wordt uitgezonden, ook al is het geen grote film. Het camerawerk is van Antoine Vivas Denisov en Markus Stein. Dolby SRD.

Alles auf die Siebzehn

1999 | Drama, Romantiek

Duitsland 1999. Drama van Kai Christiansen. Met o.a. Oliver Bröcker, Anna von Berg, Katharina Schüttler, Christian Lehmann-Carrasco en Wolf-Dietrich Sprenger.

Een jong stel gaat samenwonen, maar kort daarop verliezen beiden hun baan. Ze vertellen dit elkaar niet, omdat ze elkaars dromen intact willen houden. Na vele vergeefse sollicitaties komen ze elkaar tegen als ze beiden solliciteren naar hetzelfde baantje. Ten einde raad besluit het paartje om naar het casino te gaan, waar ze aan de roulettetafel al hun geld inzetten op nummer 17.

Nico-Icon

1995 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1995. Documentaire van Susanne Ofteringer. Met o.a. Tina Aumont, Christian Aaron Boulogne, Edith Boulogne, Jackson Browne en John Cale.

De geschiedenis van Christa Paffgen, een Keuls meisje dat uitgroeide tot een icoon van de Amerikaanse underground. Ze werd geboren te Keulen in 1938. Op haar vijftiende was ze reeds een bekend model in Berlijn. Ze vestigde zich in Parijs waar ze zodanig opviel in de 'jet-set' dat Fellini haar in 1959 een rolletje aanbood in LA DOLCE VITA. Ze had meerdere verhoudingen, w.o. een met Alain Delon waarvan ze een kind kreeg dat wel opgroeide bij diens moeder, Edith Boulogne, en haar naam aannam, Christian Aaron Boulogne, maar dat nooit door hem erkend werd. Ze stond toen bekend als Nico en trok naar New York waar ze aangetrokken werd door Andy Warhol. Haar grootste succes kende ze als zangeres van de legendarische undergroundband The Velvet Underground. Nadat de band uit elkaar viel trachtte ze een solo- carrière op te bouwen, maar dat mislukte, mede door haar heroïne-verslaving. In Frankrijk woonde ze nog een tijdje samen met regisseur Philippe Garrel, met wie ze nog enkele films maakte. Ze stierf in 1986 in Ibiza. Een aangrijpende documentaire over een jonge vrouw die heel haar leven een droom achtervolgde die ze nooit zou realiseren. Ofteringer schreef zelf het scenario. Voor de montage tekenden Elfe Brandenburger en Guido Krajewski. Fotografie is van Judith Kaufmann, Katarzyna Remin, Martin Baer en Sibylle Stürmer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Annette Pisacane op televisie komt.

Reageer