Pedro Peirano

Regisseur, Scenarist

Pedro Peirano is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

No

2012 | Drama

Chili/Frankrijk/Verenigde Staten 2012. Drama van Pablo Larraín. Met o.a. Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Néstor Cantillana en Alejandro Goic.

Tegenstanders van het Pinochet-regime huren in 1988 een succesvolle Chileense reclamemaker (Bernal) in, om het volk te bewegen 'nee' te stemmen in een referendum over het al dan niet aanblijven van de dictator. Hij ontwerpt een moderne, vrolijke campagne, die goed aanslaat. Dan wordt zijn baas gevraagd een tegencampagne te ontwerpen. Het slotdeel in Larraíns Pinochet-trilogie (na Tony Manero en Post Mortem) is de meest optimistische film van de drie en maakt handig gebruik van archiefbeelden uit die tijd. Genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film.

Old Cats

2010 | Drama

Chili/Verenigde Staten 2010. Drama van Pedro Peirano en Sebastián Silva. Met o.a. Bélgica Castro, Claudia Celedón, Catalina Saavedra en Alicia Rodríguez.

Een verbeten dochter van eind veertig en haar oude, lichtdementerende moeder voeren een snoeihard gevecht – om het ouderlijk huis in het oude centrum van de Chileense hoofdstad Santiago én om elkaars affectie. De formidabele acteurs (met name de 92-jarige Bélgica Castro) zorgen ervoor dat de sympathie van de kijker voortdurend verschuift; het maakt Old Cats – opvolger van de filmhuishit The Maid (La nana) – tot een bijzonder kleinood over bloedbanden en dementie, liefde en vergeving.

La nana

2009 | Drama

Chili/Mexico 2009. Drama van Sebastián Silva. Met o.a. Catalina Saavedra, Claudia Celedón, Alejandro Goic en Mariana Loyola.

Raquel (Saavedra) is al 23 jaar als nanny in dienst van een Chileense familie en heeft zich in die tijd bijkans onmisbaar gemaakt. Vanuit de keuken, haar bastion, speelt ze een centrale rol in het gezin, ze maakt de kinderen wakker, voedt ze op, botst stevig met de oudste dochter. Groot is dan ook haar ontzetting als haar werkgeefster voorstelt om een extra, jongere hulp in dienst te nemen. Fascinerende mengeling van sterk drama en zwarte humor, met een uitstekende rol voor Saavedra. Grote juryprijs op het Sundance-festival.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pedro Peirano op televisie komt.

Reageer