Andris Keiss

Acteur

Andris Keiss is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Loveless

2017 | Drama, Thriller

Rusland/Frankrijk 2017. Drama van Andrey Zvyagintsev. Met o.a. Maryana Spivak, Matvey Novikov, Aleksey Rozin, Marina Vasilyeva en Andris Keiss.

In deze voortreffelijke, nauwkeurig uitgesponnen zedenschets fileert de Russische cineast Zvyagintsev (Leviathan, The Return) het uiteengevallen huwelijk van de kille, egocentrische Zhenya en Boris rond de verdwijning van hun twaalfjarige zoon Alyosha. Hoe de jongen liefdeloos opgroeide in een moderne Russische middenklasse die het in materieel opzicht aan niets ontbreekt, dient ook als metafoor voor hoe moedertje Rusland haar burgers en haar voormalige satellietstaten behandelt. Een onderkoelde psychologische thriller tegen sneeuw- en schaduwrijke decors die appelleert aan het werk van Tarkovsky: duister en elegant. Juryprijs-winnaar in Cannes.

Pa celam aizejot

2001 | Drama, Fantasy, Horror

Letland 2001. Drama van Viesturs Kairiss. Met o.a. David Bergs, Elita Klavina, Andris Keiss, Viga Roga en Guna Zarina.

De vader van de negen-jarige Dauka (Bergs) uit de provincie in Letland is zeeman. Hij geldt al maanden als vermist en men neemt aan dat hij ergens op de Atlantische Oceaan overboord is geslagen. Zijn moeder Ilga (Klavina) heeft niet de moed om Dauka het droeve nieuws te vertellen. Terwijl Dauka tevergeefs op zijn vader wacht, is zij vertwijfeld en heeft een relatie aangeknoopt met houtvester Viktor (Vilsons). Diens jaloerse vrouw Ruta (Zarina) kan heksen en zij zorgt ervoor dat het rond Ilga binnen de kortste keer gonst van de geruchten. Als de zomervakantie voorbij is en Dauka terug naar school moet in de stad, hoort hij de waarheid. Een wonderlijke film die de realiteit vermengt met de magie en kinderen nog meer toverkracht geeft dan volwassenen. In het subplot Dauka`s zwijgzame zus Liga (Cizevska), die opgroei-problemen heeft. Je moet van dromerige poƫtische filmmakerij houden om van deze rolprent te genieten. Opgenomen in de prestigieuze reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Neue EuropƤer. Het scenario is van regisseur Kairiss, Kaspars Odins en Inga Abele. Het camerawerk is van Janis Eglitis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andris Keiss op televisie komt.

Reageer