Ildiko Bansagi

Acteur

Ildiko Bansagi is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Szenvedély

1998 | Misdaad, Romantiek

Hongarije 1998. Misdaad van György Fehér. Met o.a. Ildiko Bansagi, Janos Derzsi, Djoko Rossich en Janos Derzsi.

VV.

Meeting Venus

1991 | Drama, Romantiek, Muziek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Hongarije/Frankrijk 1991. Drama van István Szabó. Met o.a. Glenn Close, Niels Arestrup, Moscu Alcalay, Macha Méril en Erland Josephson.

Arestrup speelt een Hongaarse dirigent die naar Parijs gaat om Wagners opera Tannhauser te dirigeren en dat leidt tot een aantal observaties over kunst en bureaucratie, kunstenaars en democratie, gekibbel, interventies van vakbonden en triviale afgunst. Eigenlijk een soort metafoor over wat er in het Europa van 1990 gaande is. Een dappere film waarin de opera meer als decor dient. Er is ook een mooi liefdesverhaal tussen Arestrup en een schitterende Close als de diva. Tot op zekere hoogte ook een alternatieve versie van Truffaut's LA NUIT AMÉRICAINE. Nederlandse Ter Steege, dé ontdekking van SPOORLOOS in de rol van Monique. De stem van Close is ingedubbed door niemand minder dan Kiri Te Kanewa. Scenario van regisseur Szabó en Michael Hirst. Camerawerk van Lajos Koltai.

Brady's Escape

1984 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Hongarije/Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Pal Gabor. Met o.a. John Savage, Kelly Reno, Ildiko Bansagi, Laszlo Mensaros en Ferenc Bacs.

Weinig opwindende avonturenfilm over een vliegenier (Savage) die in WOII wordt neergeschoten boven Hongarije en door Hongaarse cowboys uit handen van de nazi's wordt gehouden.

The Long ride

1983 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Hongarije 1983. Oorlogsfilm van Pál Gábor. Met o.a. John Savage, Kelly Reno, Ildiko Bansagi, Laszlo Mensaros en Ferenc Bacs.

In de herfst van 1944 wordt een Amerikaanse bommenwerper neergehaald boven Hongarije. De piloot overleeft het en wordt door het Hongaarse verzet opgevangen. Hij sluit vriendschap met een jonge verzetsman die met hem de gevaarlijke tocht naar Italië zal ondernemen. Een clichématig maar goed gemaakt en onderhoudend verzetsdrama met solide vertolkingen van Savage en Reno en opmerkelijk camerwerk van Elemer Ragalyi.

Mephisto

1981 | Drama, Oorlogsfilm

Hongarije/Duitsland/Oostenrijk 1981. Drama van István Szabó. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Krystyna Janda, Ildikó Bánsági, Karin Boyd en Rolf Hoppe.

De jonge, zeer ambitieuze Duitse acteur Hendrik Hoefgen heeft er alles voor over dé grote ster te worden, zelfs als dit leidt tot een verregaande aanpassing aan een fascistisch regime à la Hitlers nazisme. Fascinerende en professioneel gemaakte film over de relatie kunst en politiek, gebaseerd op de gelijknamige roman van Klaus Mann uit 1936. Het hoofdpersonage is gebaseerd op de bestaande Duitse acteur Gustaf Gründgen en wordt in de film gespeeld door Klaus Maria Brandauer, die daarmee de rol van zijn leven speelt. Met een Oscar bekroond als beste niet-Engelstalige film. Deel 1 van een drieluik; de andere twee - duidelijk mindere - delen zijn getiteld Oberst Redl en Hanussen.

Bizalom

1980 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Hongarije 1980. Drama van István Szabó. Met o.a. Ildiké Bánsági, Károly Csáki, O. Gombik, Ildikó Kishonti en Karoly Csaki.

Zeer warme en subtiele film over een getrouwde vrouw (B[KA1]ans[KA1]ag[KA1]i) die aan het eind van WO II gedwongen wordt onder te duiken met een haar onbekende verzetsstrijder (Andorai). Ondanks het zeer argwanende karakter van deze man ontstaat een liefdesband, waarvan echter niet zeker is, of die na de oorlog zal blijven bestaan. De mooie fotografie en het schitterende, ingetogen spel zorgen voor een intense ervaring. De regie van Szabó werd bekroond in Berlijn 1980. Het scenario is van Erika Szántó en regisseur Szabó naar diens verhaal. Het camerawerk is van Lajos Koltai. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ildiko Bansagi op televisie komt.

Reageer