Anna Polony

Acteur

Anna Polony is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Napló apámnak, anyámnak

1990 |

Hongarije 1990. Márta Mészáros. Met o.a. Jan Nowicki, Ildikó Bánsági, Zsuzsa Czinkóczi, Anna Polony en Mari Töröcsik.

Het laatste deel in de autobiografische film-trilogie van Mészáros over de Hongaarse opstand van 1956. Teruggekomen van de filmacademie in Moskou ervaart de jonge Czinkóczi hoe haar vriend na zijn arrestatie gedood wordt door de 'rechtsorde'; hij wordt met de schoenen aan en zijn gezicht naar de aarde gewend in een anoniem graf geworpen. Zijn ouders op zoek naar zijn laatste rustplaats worden door de politie mishandeld. Een bitter en emotioneel beeld dat afgewisseld wordt door documentaire opnames van de communistische heerschappij.

Dekalog VII

1989 | Drama

Polen 1989. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Anna Polony, Maja Barelkowska, Wladyslaw Kowalski, Bugoslaw Linda en Bozena Dykiel.

Zoals wel vaker in het werk van Kieslowski is hier niet helemaal duidelijk hoe de vork in de steel zit. Een jonge vrouw lijkt haar zesjarig zusje te ontvoeren, maar is het wel haar zusje? En is de moeder van het meisje het slachtoffer of de dief? In de versie van het zwaarmoedige genie gaat het bij 'Gij zult niet stelen' in elk geval niet om de diefstal van triviale zaken als geld of goederen. Eerder van liefde, deugd of trouw.

Napló szerelmeimnek

1987 | Biografie

Hongarije 1987. Biografie van Márta Mészáros. Met o.a. Zsuzsa Czinkóczi, Anna Polony, Jan Nowicki, Pal Zolnay en Mari Szemes.

Het tweede deel van Mészáros' autobiografische reeks bestrijkt de periode 1950-1956. Juli heeft het plan opgevat filmregisseur te worden en het lukt haar toegang te krijgen tot de academie in Moskou. Na de dood van Stalin wordt haar vriend Janos vrijgelaten en hoort ze dat haar verdwenen vader is gerehabiliteerd, maar dat hij al negen jaar dood is. Na het halen van haar diploma in 1956 wil ze terugkeren naar Hongarije. De grens is echter gesloten.

Napló gymermekeimnek

1982 | Biografie

Hongarije 1982. Biografie van Márta Mészáros. Met o.a. Zsuzsa Czinkóczi, Anna Polony, Jan Nowicki en Tamás Tóth.

In het eerste deel van Mészáros' autobiografische reeks keert Juli Kovacs uit Rusland terug naar Hongarije. Ze komt na WO II in huis bij een zeer stalinistisch gezinde pleegmoeder. Het gebruik van mooi zwart-wit camerawerk geeft een extra dimensie aan deze sfeervolle film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anna Polony op televisie komt.

Reageer