Leo Brouwer

Componist

Leo Brouwer is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Tiempo de morir

1985 | Drama

Colombia/Cuba 1985. Drama van Jorge Alí Triana en Jorge Ali Triana. Met o.a. Gustavo Angarita, Sebastián Ospina, Jorge Emilio Salazar, María Eugenia Dávila en Lina Botero.

Na een lange gevangenisstraf keert Juan Sayago terug naar zijn dorp. De zoons van de man die hij gedood heeft zinnen nog steeds op wraak en treiteren hem net zolang tot hij de confrontatie niet meer uit de weg kan gaan. Het scenario werd geschreven door Gabriel García Márquez naar eigen verhaal. Het gegeven doet sterk denken aan zijn roman Kroniek van een Aangekondigde Dood. Het is geen meesterwerk, maar toch de moeite waard door de sfeertekening van het stoffige stadje. De scènes met de bedlegerige vriend zijn behoorlijk grappig.

Los sobrevivientes

1978 | Komedie

Cuba 1978. Komedie van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Enrique Santiesteban, Reynaldo Miravalles, Germán Pinelli, Ana Viña en Juanita Caldevilla.

Met de gedachte dat alles weer zal worden als vroeger besluit een welgestelde familie na de revolutie in hun land te blijven. Ze zonderen zich af in een luxe verblijf en vermijden ieder contact met de buitenwereld. Een scherpzinnige satirische komedie die niet geheel geslaagd is te noemen. Met deze film is opnieuw een aanslag gepleegd op het genre, waaruit des te meer blijkt dat een cineast toch talent moet hebben. Scenario van de regisseur en Antonio Benítez Rojo. Camerawerk van Mario García Joya.

La muerte de un burócrata

1966 | Komedie

Cuba 1966. Komedie van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Salvador Wood, Silvia Planas, Manuel Estanillo, Gaspar De Santelices en Carlos Ruiz De La Tejero.

Een arbeider komt om bij een ongeval op het werk en wordt schielings begraven, inclusief zijn arbeidskaart. Als zijn weduwe haar uitkering wil regelen, vraagt men haar om dit bewijs. Haar neef komt in ernstige moeilijkheden als hij probeert het document terug te krijgen. Vrolijke satire op de bureaucratie van het communistische arbeidersparadijs, Cuba, aangevuld met galgehumor, al is die soms wel heel erg plat; vernuftig uitgevoerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leo Brouwer op televisie komt.

Reageer