Albert Uderzo (1927) is regisseur, acteur, scenarist, producer en auteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Asterix - Het Geheim van de Toverdrank

2018 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk 2018. Animatie van Louis Clichy en Alexandre Astier.

Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij zijn kennis over te dragen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix gaat hijop zoek naar een betrouwbare Galliër aan wie hij 'het geheim van de toverdrank' kan toevertrouwen.

Asterix en Obelix: De Romeinse Lusthof

2014 | Animatie, Avonturenfilm

Frankrijk/België 2014. Animatie van Alexandre Astier en Louis Clichy.

Enkele decennia voor onze jaartelling probeert Julius Caesar weer eens om het dorpje van Asterix in Bretagne te veroveren. Ditmaal niet met geweld, maar met een list: door vlakbij het dorp luxe appartementen te laten bouwen, probeert hij meer Romeinse burgers naar de streek lokken, in de hoop op culturele assimilatie van de Galliërs. De lokale middenstand is maar wat blij met de toegenomen klandizie. Deze 3D-verfilming van het Asterix-album De Romeinse lusthof ziet er mooi uit en deed het goed aan de Franse bioscoopkassa's. Voor liefhebbers van de strips van Uderzo en Goscinny zal de 3D-uitvoering mogelijk even wennen zijn. Met in de Nederlandse versie de stemmen van Laus Steenbeeke, Bas Keijzer, Arnold Gelderman en Frans Maas.

René Goscinny : Profession Humoriste

1998 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1998. Documentaire van Michel Viotte. Met o.a. Albert Uderzo, Pierre Tchernia, Morris, Alain Chabat en Jean Giraud - Moebius.

Een portret van Ren[KA1]e Goscinny (1926-1977), een van de beroemdste scenaristen van tekenverhalen die werkte met de grootsten uit de Franstalige stripwereld. Het geheel bestaat voornamelijk uit archiefopnamen met Goscinny, w.o. het kostelijk fragment van de ontvangst van Asterix en Obelix in het kantoor van Goscinny. Verder fragmenten uit tekenfilms en tv-optredens en getuigenissen van zowat alle belangrijke tekenaars waarmee hij werkte. Er wordt ook aandacht besteed aan zijn sporadische uitstappen naar de `live action`-film, met fragmenten uit L`ARROSEUR ARROS[KA1]E van Pierre Tchernia (1965 - een parodie op LES PARAPLUIES DE CHERBOURG) en LE VIAGER eveneens van Tchernia (1972). Als hoofdredacteur van het stripblad 'Pilote' ontdekte hij persoonlijk haast een hele generatie jonge striptekenaars. Zijn vroegtijdige dood, op 51-jarige leeftijd, maakte een einde aan de carriëre van de geestelijke vader van Asterix en co- auteur samen met Morris van Lucky Luke. Viotte schreef het scenario in nauwe samenwerking met Anne, dochter van René. Een must voor stripliefhebbers.

Les douze travaux d'Astérix

1976 | Animatie

Frankrijk/België 1976. Animatie van René Goscinny, Henri Gruel, Albert Uderzo en Pierre Watrin.

Julius Caesar, geïrriteerd doordat zijn troepen steeds worden verslagen door de inwoners uit het dorpje van Asterix, doet de Galliërs een aanbod: als ze twaalf door Caesar bedachte wedstrijden kunnen winnen, bewijzen ze dat ze geen mensen maar goden zijn, en mogen ze de baas spelen over heel het Romeinse rijk. Dus zullen de helden onder andere moeten speerwerpen, hardlopen, worstelen en steggelen met bureaucraten. Leuke tekenfilm van Asterix-bedenkers Uderzo en Goscinny zelf, die voor de film een origineel scenario bedachten. Dat scenario werd later weer bewerkt tot een stripboek.

Astérix et Cléopâtre

1968 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Frankrijk/België 1968. Animatie van René Goscinny en Albert Uderzo.

Om aan Caesar te bewijzen dat Egypte nog niet vervallen is tot onmachtige decadentie doet Cleopatra een onvoorzichtige belofte: binnen drie maanden zal er voor Caesar een paleis worden gebouwd in Alexandrië. De arme architect Tekenis moet de klus klaren, anders wordt hij aan de krokodillen gevoerd. Gelukkig krijgt hij hulp van de Gallische helden Asterix en Obelix. Geestelijke vaders van de stripfiguren Goscinny en Uderzo vertaalden het album naar een geestige, maar naar huidige maatstaven nogal trage film. Geschikter voor volwassen fans dan voor kinderen.