Isabelle Stever

1963 Regisseur, Scenarist, Editor

Isabelle Stever (1963) is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Das Wetter in geschlossenen Räumen

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Isabelle Stever. Met o.a. Maria Furtwängler, Mehmet Sözer, Anne von Keller, Jim Broadbent en Dorka Gryllus.

Dorothea is voor haar werk als pr-adviseur voor een hulporganisatie in een niet nader omschreven land in oorlog, in het Midden-Oosten. Daar is ze op zoek naar veelbelovende jonge vrouwen die in het Westen kunnen studeren. Maar ondertussen raakt ze verstrikt in haar hedonistische levensstijl in haar hotelsuite, waarmee ze de grauwe buitenwereld op afstand houdt: dure kleding, bezoekjes aan de kapper, een jonge minnaar en veel drank. Hoofdrolspeelster Furtwängler is prima in een thematisch interessant drama dat toch wat teleurstelt. Jim Broadbent heeft een leuk kort optreden als de Britse ambassadeur.

Deutschland 09 - 13 kurze Filme zur Lage der Nation

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Tom Tykwer, Fatih Akin, Wolfgang Becker, Sylke Enders en Dominik Graf. Met o.a. Denis Moschitto, Josef Bierbichler, Helene Hegemann, Benno Fürmann en Peter Jordan.

Dit door regisseur Tom Tykwer in het leven geroepen project van dertien korte films pretendeert, zo'n dertig jaar na het controversiële collectiefwerk Deutschland im Herbst, een caleidoscopisch beeld te geven van Duitsland en de Duitse identiteit anno 2009. In de Bondsrepubliek is discussie over heikele kwesties als de welvaartsverhouding tussen oost en west, multikulti en terrorisme vanwege het heerszuchtige landsverleden steevast krampachtig. Op een metaniveau weerspiegelt de pamfletpotpourri de versplintering en desoriëntatie van West-Europese samenlevingen in het derde millennium. Vermoeiend en diffuus engagement, topzwaar van zijn eigen overspannen ambities.

Gisela

2005 |

Duitsland 2005. Isabelle Stever. Met o.a. Anne Weinknecht, Stefan Rudolf en Carlo Ljubek.

Paul is begin 20, heeft een diploma op zak maar kan geen baan vinden. Hij verdrijft met Georg en zijn vrienden de tijd met rondhangen, drinken en sterke verhalen vertellen. Georg brengt Paul in contact met de getrouwde Gisela, met wie Paul een seksuele relatie begint.

Erste Ehe

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Isabelle Stever. Met o.a. Maria Simon, Nils Nelleßen, Marc Richter, Silvina Buchbauer en Martin Reinhardt.

De inmiddels 25-jarige Dorit (Simon) is afkomstig uit een beschermd burgerlijk milieu. Ze heeft een onbezorgde jeugd gehad. Ze werd verliefd op Alex (Nelleßen), die vijf jaar ouder is. Alex' ouders waren van die typische vrijdenkers uit de beweging van '68; ze gingen algauw uit elkaar en bekommerden zich niet om hun kind. Alex heeft hieronder altijd geleden en zijn probleem van zich afgeschreven. Hij is nog altijd onzeker en is schrijver geworden. Ondanks Dorits ideale omstandigheden uit haar jeugd is zij nu ook tamelijk labiel. Haar aantrekkelijke glans, waarmee ze Alex veroverde, is er eigenlijk al vanaf. Hun relatie, maar vooral Dorits houding, is een beetje van 'het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak'. Hierdoor raakt Alex vertwijfeld en krijgt suicide gedachten. Ze geven echter een party ter gelegenheid van hun huwelijk en in die feestnacht zien we dat Dorit begint te experimenteren met alcohol, soft- en hard drugs. Ze proberen hun liefde te consumeren, waarbij een van hen bijna het loodje legt. De film spitst zich toe op de culminerende gebeurtenissen tijdens de roes van de feestnacht. Deze enigszins experimentele film over de bestaansangst van jonge mensen werd bekroond met de aanmoedigingsprijs van de Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin. Het scenario is van debuterend regisseuse Stever, die haar rolverdeling goed werk laat verrichten. Het camerawerk is van Rali Raltschev.

Erste Ehe

2000 |

Duitsland 2000. Isabelle Stever. Met o.a. Maria Simon, Nils Nelleßen en Marc Richter.

Dorit en Alex vieren hun huwelijksdag. Onder het genot van een coctail van geestverruimende middelen doen ze tot in de vroege uurtjes hun relatieperikelen uit de doeken

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isabelle Stever op televisie komt.

Reageer