Bobbie Bresee

Acteur

Bobbie Bresee is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Flying Saucers Over Hollywood: The Plan 9 Companion

1992 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1992. Drama van Mark Patrick Carducci. Met o.a. Lee Harris, Vampira, Gregory Walcott, Paul Marco en Conrad Brooks.

Een diepgaande studie over Edward D. Wood, Jr. (1922-1978), de man die beschouwd wordt als de slechtste regisseur aller tijden. Centraal staat uiteraard de film PLAN 9 FROM OUTER SPACE, waarvan de ontstaansgeschiedenis grondig geanalyseerd wordt en nagegaan hoe hij kon uitgroeien tot de belangrijkste Amerikaanse cult-film. Verder worden er sc[KA2]enes getoond uit het (nooit uitgebrachte) filmdebuut van Wood, CROSSROADS OF LAREDO (1947) en uit verschillende van zijn andere films. Lee Harris is de gids en hij praat met enkele nog levende medewerkers van Wood, w.o. de acteurs Vampira, Gregory Walcott, Paul Marco, Conrad Brooks, Carl Anthony en Velda Hansen, producer Crawford Thomas (van LAREDO) en make-up man Harry Thomas. Verder komen nog een hele resem bewonderaars, critici en andere cult-regisseurs aan het woord. De Quality Studios, waar GLEN OR GLENDA en PLAN 9 opgenomen werden, worden bezocht in gezelschap van Brooks. De documentaire richt zich voornamelijk op filmhistorici en mensen die belang stellen in leven en werk van Wood. Carducci schreef het scenario samen met Lee Harris. Montage is van Sean Fernald en fotografie van Glenn Phipps. In Nederland werd de film op video uitgebracht als THE ED WOOD STORY.

Evil Spawn

1987 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1987. Sciencefiction van Kenneth J. Hall. Met o.a. Bobbie Bresee, Drew Godderis, John Terrence, Pamela Gilbert en Donna Shock.

Een waardeloze herverfilming van THE WASP WOMAN over een verlopen filmdiva die veranderd is in een monsterachtig insekt omdat ze een verjongingsserum innam. Hoewel het monster aardig gedaan is, is de film zo armetierig opgezet en zó slecht, dat het als slechte satire toch nog goed is. Veel te veel grappen die alleen maar begrepen worden door een uiterst beperkte nichterige elite van ingewijde geesten. Gastrolletjes van John Carradine en Forrest J. Ackerman.

Surf Nazis Must Die

1986 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Peter George. Met o.a. Barry Brenner, Gail Neely, Dawn Wildsmith, Michael Sonya en Joel Hile.

Goedgefilmde waanzin over een stelletje fascistische surfers, die na een aardbeving de dienst uitmaken op de stranden van Los Angeles. De film dient gezien te worden als een komische cult- film, maar die in feite het beste is als je hem niet gezien hebt!

Prison Ship

1986 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Fred Olen Ray. Met o.a. Sandy Brooke, Marya Gant, Ross Hagen, Susan Stokey en Dawn Wildsmith.

De makers van deze film hadden duidelijk een satire voor ogen met dit goedkope spektakel over een galactische revolutionair (Brooke) die wordt opgesloten in een in het heelal rondzwevende vrouwengevangenis. Er zijn de gebruikelijke, ranzige clichés over sexy meisjes achter tralies, vermengd met zwakke SF- parodieën en een cast met de gebruikelijke troosteloze gezichten. Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken, als in een vervolgverhaal, en het eind lijkt te beloven dat er nog meer 'Avonturen met Taura' zullen volgen. Nou nee, dank u. Het scenario is van Michael D. Sonye; camera Paul Elliot. Ook bekend als STAR SLAMMER: THE ESCAPE.

Mausoleum

1982 | Horror

Verenigde Staten 1982. Horror van Mike Dugan. Met o.a. Marjoe Gortner en Bobbie Bresee.

Een onbedoeld lachwekkend plagiaat van THE EXORCIST en andere films, met als hoogtepunten de regelmatige naaktscènes van Bobbie Bresee en het fraaie make-up-werk van John Buechler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bobbie Bresee op televisie komt.

Reageer