Richard Dindo

Regisseur

Richard Dindo is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Une saison au paradis

1996 | Documentaire, Biografie

Zwitserland/Frankrijk 1996. Documentaire van Richard Dindo. Met o.a. Breyten Breytenbach, Yvonne Breytenbach, Cloete Breytenbach, Jan Breytenbach en Rachel Breytenbach.

In onvervalste road-movie stijl volgt regisseur/scenarist Dindo de schrijver Breyten Breitenbach en diens Vi[KA3]etnamese vrouw Yvonne op hun reis door Zuid-Afrika. Wegens zijn verzet tegen de Apartheidspolitiek werd Breyten destijds gearresteerd en veroordeeld tot zeven jaar gevangenis. Na een jarenlange ballingschap kan hij nu eindelijk zijn geboorteland weer betreden. Samen bezoeken ze de buurt waar Breyten opgroeide, de kamer waar hij door de politie ondervraagd werd, het tribunaal in Pretoria waar hij werd veroordeeld en de gevangenis aan de Kaap waar hij werd opgesloten. Een indrukwekkend document over een man die terugkeerde naar zijn wortels om er te sterven. Hij was een symbool voor iedereen die de Zuid-Afrikaanse politiek van destijds veroordeelde en Dindo geeft een vertederend beeld van deze unieke schrijver. Zijn scenario valt echter wat lang uit om tot het einde te blijven boeien. In de Franse versie wordt de commentaar gesproken door Pierre Arditi en in de Duitse (AUGENBLICKE IM PARADIES) spreekt Klaus Knuth. De montage werd gesuperviseerd door Georg Janett. Beeldmateriaal is van Pio Corradi en Jürg Hassler.

Ernesto 'Che' Guevara: Le journal de Bolivie

1994 | Documentaire, Biografie

Frankrijk/Zwitserland 1994. Documentaire van Richard Dindo.

De film begint met de dood van vrijheidsheld en terrorist Guevara en geeft een terugblikkend beeld van deze omstreden `held der revolutie` vanaf zijn vertrek uit Cuba in 1961 om ook in Bolivi[KA3]e het volk (de verarmde boeren) te bevrijden en een deel van de macht te geven. Een droom die eindigde met zijn executie door Boliviaanse militairen in 1967. Aan de hand van getuigenissen wordt zijn portret getekend en hij blijkt meestal niet die held geweest te zijn waarvoor hij door een hele generatie gehouden werd. Hij was ook maar een gewoon mens van vlees en bleod met allerlei zwakheden. Regisseur/scenarist Dindo nam de [KL]Boliviaanse dagboeken[KLE] van Guevara als uitgangspunt, maar putte tevens uit de werken [KL]De Nacahuasu [KA2]a la Higuera[KLE] en [KL]La CIA contre el Che[KLE], beiden van Adys Cupilo en Frollan Gonzales. De film werd gelijktijdig in Franse en Duitse versie uitgebracht met commentaar van Jean-Louis Trintignant en Christine Boisson (voor de Franse versie) en Klaus Knuth en Susanne-Marie Wrage (voor de Duitse versie). Bekroond met de FIPA d'or in 1995.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Dindo op televisie komt.

Reageer