Ben Webster

Acteur, Componist

Ben Webster is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Dexter Gordon: More than you Know

1996 | Documentaire, Biografie, Muziek

Denemarken 1996. Documentaire van Don McGlynn. Met o.a. Dexter Gordon, Ben Webster, Woody Shaw, Phil Woods en Steve Lacy.

Documentaire over jazz-muzikant Dexter Gordon. Via opname- meteriaal van interviews, concerten en sc[KA2]enes uit zijn priv[KA1]eleven wordt de kijker een blik gegund in de persoonlijkheid van Gordon, zijn idee[KA3]en, de invloeden die hij onderging en de jazz-wereld in het algemeen. Veel muziek, van Gordon zelf, maar ook van Lester Young, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Bud Powell, Charlie Parker, Lionel Hampton en Art Blakey. Gordon, die hoofdrol speelde in Bertrand Taverniers AUTOUR DE MINUIT ('ROUND MIDNIGHT), woonde veertien jaar in Denemarken en daar wordt uiteraard bij stilgestaan. Gedraaid door McGlynn die ook documentaires maakte over Art Pepper, The Mills Brothers, The Soundies, Spike Jones en Glenn Miller. Een ervaren rot op het vlak van dit soort werk.

Quiet Days in Clichy

1971 | Komedie, Erotiek

Denemarken 1971. Komedie van Jens Jørgen Thorsen. Met o.a. Paul Valjean, Wayne John Rodda, Louise White, Elsebeth Reingard en Ulla Lonvigh-Muller.

Een berooide Amerikaanse schrijver en zijn loyale vriend besteden al hun tijd en energie in Parijs met het zoeken van voedsel en vrouwen, zonder enige kieskeurigheid. De geruchtmakende verfilming van Henry Millers autobiografische kleine roman werd bij de première de toetssteen voor de filmkeuring in veel landen en vanwege dit rumoer werd de film prompt zwaar overschat. Hij is technisch krakkemikkig gemaakt en in steenkolen-Amerikaans nagesynchroniseerd; de toch zeer simpele handeling is overzichtelijk geworden dank zij de tussentitels en het gezongen commentaar van Country Joe. Pluspunten zijn een goed vastgehouden toon van ongegeneerde opgewektheid en hilarische groepsseks met iedere keer onvoorziene complicaties.

The Old Curiosity Shop

1934 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1934. Drama van Thomas Bentley. Met o.a. Hay Petrie, Ben Webster, Elaine Benson, Beatrice Thompson en Gibb McLaughlin.

Een van de betere verfilmingen van de roman van Dickens (voor-afgegaan door gelijknamige films in 1912 (een korte film), 1913, 1921 en gevolgd door MISTER QUILP in 1975) over een gokker en zijn kleindochter wier leven wordt beïnvloed door een vrekkige dwerg. Het zwaar op de hand liggende verhaal van Dickens kreeg een rijkelijke filmversie, sentimenteel tot en met, maar toch gered door goede acteerprestaties.

Downhill

1927 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1927. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Ivor Novello, Ben Webster, Robin Irvine, Isabel Jeans en Ian Hunter.

Episodische zwijgende film over een man die langzaam ten onder gaat, vanaf zijn schooltijd, als hij door zijn familie wordt onterfd vanwege een misstap met een meisje, tot in zijn huwelijk, als zijn vrouw er een onverwachte erfenis doorheenjaagt. Jammer van de gekunstelde goede afloop. Vroege Hitchcock met ook hier al bijzondere beeldtaal. Naar een stuk van Novello, die ook meewerkte aan het script.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ben Webster op televisie komt.

Reageer