José van Dam

Acteur

José van Dam is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Babel Opéra

1985 | Muziek, Mysterie

België 1985. Muziek van André Delvaux. Met o.a. José van Dam, Pierre Thau, François Benkelaers, Stéphane Excoffier en Sylvain Cambreling.

Nooit zijn dromen en werkelijkheid zo gemengd in het po[KA3]etische werk van Delvaux. Bij de Op[KA1]era National repeteert men [KL]Don Giovanni[KLE]. Rond de zangers, de toneelspelers en het orkest bewegen zich min of meer echte maar vreemde personen die goed passen bij het verhaal van de opera. Ze bevinden zich ook bij de premi[KA2]ere. Opnieuw maakt Delvaux een fascinerende, verbijsterende, beweeglijke en vooral po[KA3]etische film. Een (klein) zwart puntje: het volkomen karakterloze spel van Sojcher, maar het gaat hier om een amateur wiens rol gelukkig niet erg belangrijk is.

Don Giovanni

1979 | Muziek

Italië/Frankrijk/Duitsland 1979. Muziek van Joseph Losey. Met o.a. Ruggero Raimondo, José van Dam, Kiri Te Kanawa, Edda Moser en Teresa Berganza.

Ambitieuze verfilming van de opera van Mozart kreeg van Losey een interessante, maar door kenners aangevochten, dramatische interpretatie en blijft toch een verbasterde onderneming. De solisten doen hun uitvoering op de geluidsband in `playback` onder leiding van dirigent Lorin Maazel. Doch het egale geluidsniveau botst met hun afstand tot de camera en de meesten hebben een ontoereikend acteervermogen en noch de leeftijd, noch het voorkomen voor hun rollen (met Raimondi in titelrol als positieve uitzondering). Om lange aria's niet te statisch te maken, leggen ze ondertussen eindeloze en doelloze wandelingen af door schitterende Venetiaanse locaties. De muzikale topbezetting is de voornaamste attractie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José van Dam op televisie komt.

Reageer