Michael Bacon

1949 Componist

Michael Bacon (1949) is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Loverboy

2005 | Drama

Verenigde Staten 2005. Drama van Kevin Bacon. Met o.a. Kyra Sedgwick, Dominic Scott Kay, Kevin Bacon, Sandra Bullock en Matt Dillon.

De tweede regiepoging van acteur Kevin Bacon (na een zoete tv-film) is geen drama over puberverleiders - 'Loverboy' is de naam die alleenstaande moeder Emily (Sedgwick) haar zesjarige zoontje geeft. In voice-over vertelt ze hem zijn levensverhaal, verbeeld in episodische flashbacks. Langzaamaan wordt duidelijk dat de verhouding tussen de twee niet erg gezond is. Bacon liet naast echtgenote Sedgwick en hun twee kinderen een stoet bevriende acteurs opdraven (Sandra Bullock, Oliver Platt, Marisa Tomei). Die houden de film interessant, maar kunnen de onevenwichtige toon - het ene moment satirisch, surrealistisch, dan weer sentimenteel - niet verhelpen.

Sleeping Together

1997 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1997. Romantiek van Hugh Bush. Met o.a. Cameron Bancroft, Caprice Benedetti, Manny Perez, Amber Smith en Debra Wilson.

Suzanne, een voormalige schoonheidskoningin en actrice, leidt een druk en hectisch leven. Ze ontmoet de oerdegelijke en conservatieve Bruce. Ze zijn elkaars tegenovergestelden maar toch is er sprake van een enorme aantrekkingskracht

Losing Chase

1996 | Drama

Canada/Verenigde Staten 1996. Drama van Kevin Bacon. Met o.a. Helen Mirren, Kyra Sedgwick, Beau Bridges, Michael Yarmush en Lucas Denton.

Chase is haar levenlang al een inwoonster van Martha's Vineyard, een plaatsje dat in hoog tempo welvarend is geworden. Ze is getrouwd met de plichtsgetrouwe Richard. Chase's afkeer van het artificiële leidt tot een heftige mentale instorting. Richard huurt verzorgster Elizabeth in om Chase te helpen. De gedesillusioneerde Chase behandelt haar in het begin heel slecht, maar al snel ontdekken beide vrouwen hoeveel ze met elkaar gemeen hebben. Er ontstaat er een sterke band tussen de twee. (VM/VPRO Gids)

The American Experience: FDR

1994 | Biografie, Documentaire

Verenigde Staten 1994. Biografie van David Grubin.

Documentaire over Franklin D. Roosevelt, de 32e president van de V.S. inclusief fragmenten uit oude bioscoopjournaals, amateurfilm, filmfoto's, interviews en krantekoppen. Sensatie wordt zoveel mogelijk vermeden. Deze tweedelige film bestrijkt het leven van de Roosevelts en hun invloed op de periode van vóór 1932. Ook Franklin's polio, zijn huwelijks ontrouw en zijn presidentiële jaren komen aan de orde. Franklin D. Roosevelt, de enige zoon van de dominante Sarah Roosevelt, trouwde met een verre nicht genaamd Eleanor, die tevens een nicht was van oud-president Theodore Roosevelt was. Zij schonk hem zes kinderen, maar ontdekte dat Franklin een verhouding had met Lucy Mercer. Deze affaire leidde ertoe tot Eleanor's onafhankelijkheid en haar engagement voor de minder bedeelden. Franklin's polio, die hij lange tijd geheim wist te houden voor het grote publiek, bracht hem tot andere opvattingen en maakte hem bewust van het leed van anderen. Zijn onbetrouwbaarheid, zowel privé als in de politiek, was zonder meer verwerpelijk, maar hij wist precies hoe hij met mensen moest omgaan om zijn doel te bereiken. In de crisistijd van de jaren 1930-1940 kwam hij naar het Witte Huis en wekte de hoop van velen. Hij hield strijdende partijen uit elkaar en loodste het land door WO II. Franklin haalde zich de haat van de rijken op de hals, omdat dezen zich bedrogen voelden, maar toch werd hij door de gemiddelde burger bewonderd. De documentaire vermeld geen regisseur. De film is blijkbaar in zijn geheel onder supervisie van producent en schrijver Grubin tot stand gekomen. Hij is voortreffelijk gemonteerd door Susan Fanshel en Geof Bartz en op passende wijze ondersteund door de muziek van Michael Bacon. Commentaar wordt gesproken door David MCcullough. Een mer-à-boire aan informatie en verbluffend mooie passages.

Mae West And The Men That Knew Her

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Gene Feldman.

Mary Jane West werd geboren in Brooklyn op 17 augustus 1893. Als kind stond ze al op de planken om op vijftien-jarige leeftijd te debuteren in de veaudeville. Op haar zeventiende huwde ze met song-and-dance-man Frank Wallace, maar lang hield dit huwelijk niet stand. Vanaf 1911 was ze te zien op Broadway en in 1926 creëerde ze een eigen stuk, dat aanvankelijk flopte totdat de politie ingreep en haar arresteerde wegens schending van de openbare zeden en goede orde. In 1928 ontstond haar imago in het stuk Diamond Lil, dat in 1933 als basis zou dienen voor haar tweede film SHE DONE HIM WRONG. Zes jaar lang bleef ze een van Hollywoods supersterren en er wordt van haar beweerd dat ze Paramount redde van het bankroet. Na de oorlog beperkte ze zich weer tot toneel om in 1970 een comeback te wagen met MYRA BRECKINRIDGE. In 1978 werd er nog een film rond haar opgebouwd, SEXTETTE, maar die flopte. Ze stierf op 22 november 1980. In deze documentaire wordt een beeld geschetst van dit monument uit de filmgeschiedenis door getuigenissen van mannen die met haar gewerkt hebben, w.o. Robert Wise, Anthony Quinn, A.C. Lyles, Rex Reed, Robert Osborne, enz. Ze maakte slechts elf films, maar haar invloed - mede door haar doorlopende strijd tegen de censors - is ontzaglijk groot. Gids is Dom De Luise. Riva Freifeld was verantwoordelijk voor de montage en Feldman schreef, samen met Suzette Winter, het scenario. Fotografie is van Eric Camiel, Phil Gries, Robert Jaye en Rick Robertson.

Robert Mitchum: The Reluctant Star

1991 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1991. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Robert Mitchum, Jane Russell, Edward Dmytryk, Deborah Kerr en Jane Greer.

Een portret van de in 1917 geboren superster uit de jaren 1940 1960. Zelf vertelt hij over zijn jeugd, de dood van zijn vader toen hij amper drie was, zijn huwelijk met Dorothy en zijn zegetocht in Hollywood. Het was nooit zijn bedoeling om filmacteur te worden, maar het leek wel alsof het zijn noodlot was. Om wat geld te verdienen nam hij in 1940 een job aan als stuntman en in 1942 debuteerde hij reeds als acteur met HOPPY SERVES A WRIT. Zijn doorbraak volgde in 1945 met THE STORY OF G.I. JOE. Hij weet heel wat anecdotes te brengen over zijn samenwerking met o.a. Marilyn Monroe, Raoul Walsh, Charles Laughton en John Huston en over de beruchte marijuana-zaak die hem in 1948 twee maanden achter de tralies bracht. Een hele reeks mensen die met hem hebben samengewerkt vervolledigen het beeld van Mitchum die uit de film komt als een acteur die steeds zichzelf was en zich nooit anders heeft voorgedaan. Feldman schreef het scenario. Voor de montage tekende Stephanie Palewski en voor de research Polly Pettit. Het geheel wordt geïllustreerd met fragmenten uit zijn belangrijkste films. Nieuw beeldmateriaal is van Robert Joy, Piotr Jaxa, Kevin McKnight, Rick Robertson en Jeremy Stavenhagen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Bacon op televisie komt.

Reageer