Ji Soo-Won

Acteur

Ji Soo-Won is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nugu-ui ttal-do anin Hae-won

2013 | Drama

Zuid-Korea 2013. Drama van Hong Sang-soo. Met o.a. Jae-eun Jeong, Ji Soo-Won, Yoo Joon-sang, Lee Sun-kyun en Jane Birkin.

Terwijl ze zich voorbereidt op het vertrek van haar moeder, die naar Canada gaat emigreren, worstelt filmstudente Hae-won (Jeong), ook met andere kwesties in haar leven. Ze heeft een, alom becommentarieerde, affaire met een van haar docenten en ziet ook nog haar ex-vriendje. Intiem gefilmd gefilmd portret van een jonge Koreaanse wier gedachten, ondanks haar dagboekaantekeningen, grotendeels een vraagteken blijven. Genomineerd voor een Gouden Beer in Berlijn. Actrice en mode-icoon Jane Birkin komt langs in een gastrolletje.

Choyonghan kajok

1998 | Horror, Komedie

Zuid-Korea 1998. Horror van Kim Jee-woon. Met o.a. Park In-Whan, Na Moon-Mee, Choi Min-Shik, Song Kang-ho en Lee Yoon-Sung.

Een familie besluit om, nadat de vader zijn werk verloor, een gasthuis, de Mount Lodge, uit te baten in de buitenwijken van Seoul. Erg gunstig zijn de vooruitzichten niet, want dagenlang zien ze geen enkele gast. Mina, de dochter, kan 's nachts de slaap niet vatten door vreemde geluiden en de verontrustende verschijning van een mysterieuze oude vrouw in Mount Lodge. Na twee weken daagt eindelijk de eerste gast op, enkel om de volgende ochtend dood in zijn kamer aangetroffen te worden. Om een schandaal te vermijden begraven ze hem. Met de volgende huurders hebben ze al niet veel meer geluk. Na een tijdje raken ze gewend aan de gang van zaken. Maar dan vernemen ze dat er wegenwerken uitgevoerd zullen worden naast Mount Lodge en dan is het haast onvermijdelijk dat de arbeiders op de lijken zullen stoten. Een zwarte komedie uit Zuid-Korea is geen dagelijks filmvoer. Met dit satirische spookverhaal hekelt regisseur/scenarist Ji-Woon bovendien nog het hectische moderne leven in zijn land waar je, als je werkloos wordt, een paria bent. De film oogt erg westers, maar bezit toch die exotische aantrekkingskracht eigen aan het Aziatische filmwerk. Zeker de moeite van het ontdekken waard. Fotografie is van Chung Kwak- Seok. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ji Soo-Won op televisie komt.

Reageer