Judith Keil

Regisseur, Scenarist

Judith Keil is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Wenn die Welt uns gehört

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Judith Keil en Antje Kruska. Met o.a. Vincent Krüger, Christian Blümel, Willi Gerk en Céci Schmitz-Chuh.

In een Oost-Duits plaatsje raken twee zestienjarige jongens bevriend met de iets oudere, stoerdere Marco, die ze meesleept in zijn fascinatie voor Satan. Terwijl Richy voor het eerst verliefd wordt, gaan de drie steeds meer op in hun eigen duistere rituelen en opvattingen over een andere, duivelse wereld. Maaksters Keil en Kruska, die samen meerdere documentaires op hun naam hebben staan, deden uitgebreid onderzoek en benadrukken dat dit drama minder over satanisme gaat dan over de bevattelijkheid van jonge, doorsnee mensen voor radicale ideologieën.

Der Glanz von Berlin

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Antje Kruska en Judith Keil.

Na hun goed ontvangen documentaire AUSFAHRT OST draaiden Kruska en Keil er een over Berlijnse werksters, die op hun manier de nieuwe Duitse hoofdstad van glans voorzien. Ze interviewden een groot aantal vrouwen en kozen er drie uit voor een portret. Twee van hen zijn midden veertig en een is tegen de zestig. Ingeborg is eenzaam en zit al een tijdje zonder werk. Ze probeert zich het hoofd boven water te houden door zorgvuldig naar een baantje te zoeken en ze hoopt evenzeer een partner te vinden om niet meer alleen te hoeven zijn. Het valt niet mee. Gisela, reeds 35 jaar getrouwd, maakt met een ploeg 's nachts een winkelpassage schoon. Ze heeft vrede met haar bestaan. Delia kwam uit Argentinië naar Europa om carrière als schilderes te maken. Ze poetst al twaalf jaar lang met veel vlijt en eer de huizen van mensen die het betalen kunnen. Ondanks de grote desillusie probeert zij haar lot te accepteren. In haar eigen land is de situatie nog veel beroerder. Deze zeer originele documentaire laat zien, dat er in het dagelijkse leven zowel hoogte- als dieptepunten zijn. Je moet proberen deze soms komische of absurde situaties met een korrel zout te nemen. Het scenario is van beide regisseuses. Opgenomen in de reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Deutschland - Dokumentarisch. Het camerawerk is van Marcus Winterbauer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Judith Keil op televisie komt.

Reageer