María Silva

Acteur

María Silva is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

Hacienda somos casi todos

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Marta Valverde, Marga Herrera en María Silva.

De loonopgaven van een arts zijn altijd negatief; daarom krijgt hij bezoek van een belastinginspecteur die een jeugdkameraad van hem is en hem nu diep verafschuwt. Een domme komedie met zogenaamd grappige situaties, zoals altijd bij deze regisseur.

La Monja alferez

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Javier Aguirre. Met o.a. Esperanza Roy, Blanca Marsillach, Conrado San Martín, María Silva en Isabel Luque.

De geschiedenis van Catalina de Erauso die, aan het eind van de zestiende eeuw, vermomd als man uit een klooster ontsnapte en soldaat werd. Tamelijk moeizaam, en simpel van uitvoering, bovendien te lang. In de rolverdeling vallen verder op: Paula Molina en Isabel Luque (die niet onverdienstelijk speelt)

El Lío de papá

1986 | Komedie, Fantasy

Spanje 1986. Komedie van Miguel Iglesias. Met o.a. Eva Cobo, Gil Vidal, María Silva en Raquel Evans.

Een overleden getrouwde vrouw wordt gereïncarneerd in een jong meisje. Een stompzinnig en middelmatig fantasie- blijspel, dat slechts interessant is door de aanwezigheid van de schitterende María Silva.

O Magico e o delegado

1983 | Misdaad, Fantasy

Brazilië 1983. Misdaad van Fernando Coni Campos. Met o.a. Nelson Xavier, Luthero Luiz, Tania Alves en María Silva.

De magische handelingen van een tovenaar die aankomt in een stad, zijn de oorzaak van een hele serie gebeurtenissen die de almachtige politiecommisaris niet kan tolereren. De tovenaar wordt gevangen genomen en in eenzaamheid opgesloten in een cel, waar hij ten slotte zal sterven. Tijdens zijn begrafenis gebeurt er echter onverwacht iets wonderbaarlijks. Een merkwaardige film, die wat betreft de inhoud onafgebroken de aandacht weet te trekken.

Esperando a papá

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Rabal, María Silva en Angel Picazo.

Een man verlaat zijn vrouw voor zijn schoonzuster...Een moeizaam melodrama, duidelijk geïnspireerd op KRAMER VS KRAMER.

El Lobo Negro

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Fernando Allende, Esperanza Roy, Carlos Ballesteros en María Silva.

Een jonge grootgrondbezitter besluit om verkleed en onder de naam van 'De Zwarte Wolf' tegen de onrechtvaardigheid te vechten. Een middelmatige film die de mythen van EL COYOTE en EL ZORRO combineert en waarvan de gebroeders Romero Marchent van te voren verschillende versies hebben gerealiseerd. Gezien de lange duur van deze film werden er twee delen van gemaakt, waarvan het tweede de titel DUELO A MUERTE kreeg.

127 millones libres de impuestos

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Pedro Masó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Agustín González, Amelia de la Torre en María Silva.

Teneinde aan een bankroet te ontkomen wendt een industrieel de kidnapping van zijn eigen vader voor. Een zeer slechte komedie, mislukt ondanks het goede niveau van de bezetting.

Odio mi cuerpo

1974 | Sciencefiction, Erotiek

Spanje/Zwitserland 1974. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Alexandra Bastedo, Byron Mabe, Narciso Ibáñez Menta, Gemma Cuervo en Manolo Zarzo.

Dr. Berger transplanteert de hersenen van een stervende ingenieur in het lichaam van een beeldschone vrouw. Een eigenaardige combinatie van Science Fiction en pro-lesbische onzin.

Me has hecho perder el juicio

1973 | Komedie, Musical

Spanje 1973. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Manolo Escobar, Mary Francis, Andrés Pajares, José Sazatornil en Agata Lys.

Een zanger wordt verliefd op zijn vrouwelijke impresario. De decadentie van de filmformule van Escobar wordt hier gecombineerd met de komedies van Alfredo Landa. Een tamelijk solide rolverdeling.

La Venganza de la momia

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Carlos Aured. Met o.a. Paul Naschy, Jack Taylor, María Silva, Rina Ottolina en Helga Liné.

Een Egyptische mummie verrijst uit de dood in het huidige Londen. Een onuitstaanbare slechte film, waarin alleen het optreden van de angstaanjagende Taylor en de lieftallige Silva de moeite waard zijn.

La Perversa caricia de Satán

1973 | Horror

Spanje/Andorra 1973. Horror van Georges Gigó. Met o.a. Silvia Solar, Oliver Mathot, Evelyn Scott, Daniel Martín en María Silva.

Door middel van satanische bezweringen en met wraakzuchtige doeleinden wekt een aantrekkelijke waanzinnige geleerde een enorm kadaver tot leven. Ongetwijfeld één van de slechtste produkten uit de geschiedenis van de fantastische film. Een werkje dat niet eens gered kan worden door de charmante persoonlijkheid van actrices als Silvia Solar of María Silva.

Al diablo con amor

1972 | Avonturenfilm, Romantiek, Musical

Spanje 1972. Avonturenfilm van Gonzalo Suárez. Met o.a. Víctor Manuel, Ana Belén, Miguel Narros, Antonio Iranzo en María Silva.

Een jonge man gaat op zoek naar een schat die verborgen ligt in het noorden van Spanje. Er wordt op irritante wijze gebruik gemaakt van pretentieuze mythologische en surrealistische trekjes, zonder enige cinematografische inhoud.

Un Par de asesinos

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Johnny Garko, William Bogard, Andrés Mejuto, Charlie Bravo en María Silva.

Twee vrienden zijn op zoek naar hun medeplichtigen bij een overval om hun deel van de buit op te eisen. Daarbij schakelen ze een vrouw in - gespeeld door de sensuele Spaanse actrice María Silva - die een bron van onenigheid zal worden. Middelmatig maar toch onderhoudend.

Presagio

1970 | Mysterie

Spanje 1970. Mysterie van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. María Silva, Gil Vidal, Marta Padován en Antonio Durán.

Een jonge vrouw met grote paranormale gaven werkt met een psychiater samen om de moord op een vrouw te ontrafelen. Een film met goede voornemens die toch een beetje zwak uitgewerkt worden. De charmante María Silva speelt één van haar zeldzame hoofdrollen in deze film.

Consigna: matar al comandante jefe

1970 | Oorlogsfilm

Italië/Spanje 1970. Oorlogsfilm van José Luis Merino. Met o.a. Craig Hill, Manolo Zarzo, María Silva, Anabella Incontrera en Aldo Sambrell.

Een Noordamerikaans commando wordt achter het Duitse front gestuurd met als opdracht maarschalk Rommel gevangen te nemen. Een van de tweederangs oorlogsfilms die Spanje en Italië tegen het einde van de jaren zestig produceerden als gevolg van het succes van de vele Amerikaanse superprodukties in dit genre.

El Huésped del sevillano

1969 | Muziek

Spanje 1969. Muziek van Juan de Orduña. Met o.a. Manuel Gil, María Silva, Antonio Durán en María José Alfonso.

Een remake van de gelijknamige film uit 1940. Cinematografisch beter en tamelijk vermakelijk. De zeer mooie Silva in de rol van Raquel.

O.K. Yevtushenko

1968 | Actiefilm

Spanje 1968. Actiefilm van José Luis Madrid. Met o.a. Tom Addams, Diana Lorys, Tim Barrett, María Silva en Barta Barry.

Een Chinese en een Albanese spion beweren in Mallorca een Russische kolonel te kunnen bevrijden, die door een Amerikaanse spion gevangen is genomen. Een lacher; gelukkig speelt de aanbiddelijke María Silva mee. Ook bekend als SOMEBODY'S STOLEN OUR RUSSIAN SPY.

La Dinamita está servida

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Tony Leblanc, Alfredo Landa, Laura Valenzuela, Manolo Gómez Bur en María Silva.

De koning van een denkbeeldig Oosters land wil zijn vakantie in Spanje doorbrengen. Een zeer onevenwichtige komedie, waar alleen de uitzonderlijke charme van María Silva bovenuit steekt.

Fedra West

1968 | Western, Drama

Italië/Spanje 1968. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Norma Bengell, Simón Andreu, James Philbrook en María Silva.

Een knappe vrouw op leeftijd voelt zich aangetrokken tot haar stiefzoon. Een interessante en prijzenswaardige 'western'-versie van de onsterfelijke FEDRA van Seneca.

Los Celos y el duende

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Silvio F. Balbuena. Met o.a. Carmen Rojas, Javier Armet, María Silva en José Sazatornil.

Een film over de moeilijkheden die de hoofdpersoon ondervindt bij het veroveren van vrouwelijk schoon. De film is een waardeloze komedie in de 'flamenco' sfeer.

La Carga de la Policía Montada

1965 | Western

Spanje 1965. Western van Ramón Torrado. Met o.a. Alan Scott, Frank Latimore, María Silva en Diana Lorys.

In een Canadees fort dat door indianen wordt bedreigd, vechten twee soldaten om de liefde van een vrouw. Een zeer slecht Spaans surrogaat voor de Amerikaanse western.

Los Novios

1964 | Drama, Romantiek

Spanje/Italië 1964. Drama van Mario Maffei. Met o.a. Gil Vidal, María Silva, Umberto Raho en Manuel Monroy.

Een verliefd stel uit de Italiaanse middeleeuwen ziet hun geluk bedreigd door een invloedrijke politieke figuur uit Milaan die vurig het verloofde meisje begeert. Een prijzenswaardige film die niet erg succesvol is geweest.

Los Cuatreros

1964 | Western

Spanje 1964. Western van Ramón Torrado. Met o.a. Edmund Purdom, Frank Latimore, María Silva en Fernando Sancho.

Een opofferingsgezinde sheriff biedt het hoofd aan een bende misdadigers. Eén van de eerste westerns die in Spanje gemaakt werden vóór de doorbraak van Sergio Leone en de spaghetti western. Hoe dan ook, het is niet meer dan een surrogaat voor de klassieke Amerikaanse westerns; een film die zich slechts onderscheidt door het spel van de onweerstaanbare María Silva.

El Rapto de T.T.

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José Luis Viloria. Met o.a. Margit Kocsis, María Silva, Emilio Laguna en José Luis Coll.

Een bende armoedige Spaanse dieven ontvoert de oogverblindende Franse ster T.T., hetgeen de nodige problemen met de vriendin van de baas oplevert. Een echt vermakelijke en goed gespeelde komedie, die tot stand kwam ter gelegenheid van de 'boom' van B.B. -de fabelachtige Brigitte Bardot- in Spanje.

El Sheriff terrible

1963 |

Spanje/Italië 1963. Antonio Momplet. Met o.a. Walter Chiari, Licia Calderón, María Silva en Raimondo Vianello.

Een paar pechvogels komen in een barbaars dorp in het Wilde Westen terecht. Een weinig geslaagde parodie op de traditionele westerns.

Usted tiene ojos de mujer fatal

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Susana Campos, Virgilio Teixeira en María Silva.

Sergio bezit de succesformule om alle vrouwen te verleiden door te zeggen: 'U hebt de ogen van een fatale vrouw', waarmee hij onweerstaanbaar wordt. Het scenario is geïnspireerd op het gelijknamige roman van Jardiel Poncela. Al eerder in 1945 verfilmd.

La Muerte silba un blues

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Conrado San Martín, Danik Patisson, Perla Cristal, Georges Rollin en Fortunio Bonanova.

Een detective moet een verdorven miljonair ontmaskeren. De eerste keer dat Jesús Franco zich heeft gewaagd aan het exotische detectivegenre, zoals dat te zien valt in MR. ARKADIN en THE LADY FROM SHANGHAI, beide van Orson Welles is dan ook duidelijker zichtbaar dan gewoonlijk. Een zeer bezienswaardige film met veel atmosfeer.

Cristo negro

1962 | Avonturenfilm

Spanje 1962. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. René Muñoz, José Bódalo, Jesús Tordesillas, María Silva en Fernando Hilbeck.

Een negerpriester komt terecht in een afgelegen villa. Mislukt probeersel van Ramón Torrado om hetzelfde succes te behalen als met zijn film FRAY ESCOBA.

Una Gran señora

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Luis César Amadori. Met o.a. Zully Moreno, Alberto Closas, Isabel Garcés, Ivette Lebon en María Silva.

Lady Chrisler verwisselt een mannequin met een gravin die een vriendin van haar is. Een typische en voorspelbare intrige-komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer María Silva op televisie komt.

Reageer