Humberto Gómez Landero

Regisseur

Humberto Gómez Landero is regisseur.
Er zijn 15 films gevonden.

Las tapatías nunca pierden

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Joaquín Cordero en José Angel Espinosa.

Een jongen ontdekt met behulp van zijn vrienden wie de moordenaar van zijn vader is en slaagt erin hem in de cel te krijgen. De laatste film van deze regisseur. Nogal zwak, zoals we van hem gewend waren.

Los amores de Marieta

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Joaquín Cordero, Gina Romand en Enrique Rambal.

Om de aandacht te trekken van de man van wie zij houdt laat de onhandige Azucena zich door een impresario veranderen in de aantrekkelijke weduwe Marieta. Quintana probeert Montiel na te doen in EL ULTIMO CUPLE in deze muzikale komedie die probeert de jaren twintig weer tot leven te brengen. De overvloed aan liedjes laat nauwelijks ruimte aan het verhaal. Ook bekend als LOS FABULOSOS VEINTES.

La divina garza

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Arcelia Larrañaga en Borolas.

Een groep mensen lijdt schipbreuk met een jacht. Ze moeten hun toevlucht op een eiland zoeken. Typische verwikkelingen voor Gómez Landero's komedies; deze heeft veel weg van MALE AND FEMALE van Cecil B. De Mille.

Lástima de ropa

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Mauricio Garcés, Jaime Fernández en Luz Márquez.

Een miljonair wordt na een overval gedwongen werk te zoeken totdat iemand hem herkent en hij zijn vroegere sociale status terugkrijgt. Ondertussen worden de bedriegerijen van zijn verloofde en zijn vrienden verhaald. Een mondaine komedie, plagiaat van de vele Amerikaanse films met het thema van de rijkaard die door een vergissing arm wordt.

Nuestros odiosos maridos

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Sonia Furió, Julio Alemán, Rosa Arenas en Bárbara Gil.

Twee vrouwen besluiten hun echtgenoten, die van de ene fuif naar de andere gaan, een lesje te leren. Onsamenhangend en zeer slecht gefilmd, in het bijzonder het taartgevecht waarmee de film eindigt.

Una Pasión me domina

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Julio Aldama, Bárbara Gil en Carlos López Moctezuma.

Een vrouw doet alsof zij een meisje ùit het 'leven' is, om een bevriend stel te helpen; tegelijkertijd verbergt een andere vrouw achter een decent voorkomen een intensief amoureus leven. Gómez Landero had het idee om de tegenstellingen die ten grondslag lagen aan de Mexicaanse Revolutie samen te vatten in de levens van twee vrouwen. Pover, maar toch interessant.

Rosalba

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Verónica Loyo, Carlos Navarro, Magda Guzmán en Amanda del Llano.

Een jongeman uit de stad wordt achtervolgd door de vrouwen uit het dorp. Zwakke verfilming van Rosalba y los llaveros van Emilio Carballido; wél sympathiek en draaglijk.

Guardián el perro salvador

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Evita Muñoz, Alma Delia Fuentes, Matilde Palou en Guardián.

Een kind moet, samen met haar hondje, veel doorstaan om er voor te zorgen dat haar ouders zich weer met elkaar verzoenen. In zijn poging om RIN TIN TIN en LASSIE na te doen, maakt Landero met deze onverteerbare en huilerige film, geholpen door de onuitstaanbare Evita Muñoz, zichzelf alleen maar belachelijk.

Pobres pero sinvergüenzas

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Manolín, Schillinsky en Fanny Schiller.

Een paar zwervers komen een meisje tegen dat zij moeten zien te onderhouden. De film is zonder meer leuk en gevoelig.

Músico, poeta y loco

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Mercelo Chávez 'Marcelo' en Meche Barba.

Een paar zwervers beleven door een erfenis een aantal onzinnige avonturen. Dit is de laatste komedie van 'Tin Tan' onder regie van Gómez, en gelukkig maar.

El Niño perdido

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Emilia Guiú en Maruja Grifell.

Een weduwnaar laat de zorg voor zijn kleinkind over aan twee oude vrijsters, die uit zijn op de erfenis van de oude man. De film is absoluut erbarmelijk.

Con la música por dentro

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Marcelo Chávez en Marga López.

Een man verkleedt zich als vrouw om als kokkin te worden aangenomen bij een aristocratische familie. Zowel de regie als het scenario presteren het om 'Tin Tan', een acteur met een tamelijk groot talent, te laten overkomen als een echte paljas zonder een sprankje humor.

El Hijo desobediente

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Marcelo Chávez en Cuca Escobar.

Een jongeman raakt in de problemen door zijn manier van leven. De kwaliteiten van de komiek 'Tin Tan' werden totaal onbenut gelaten door Gómez Landero, die er niet meer van wist te maken dan een ordinaire lachfilm.

La Mujer que engañamos

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Fernando Soler, Luis Aldás en Lina Montes.

Een schilder trouwt met een meisje, tot groot verdriet van een met beiden bevriende arts die verliefd op haar is. Na korte tijd wordt de man van het meisje verliefd op een ander en moet zij werk zoeken om haar twee kinderen te onderhouden. Langdradig en onverteerbaar.

El Gran Makakikus

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Joaquín Pardavé, Alfredo Varela jr. en Amparo Morillo.

Een rijkaard uit de provincie wordt een man van de wereld, excentriek en succesvol bij de vrouwen. Overvloedige decors en kostumering, maar daarmee is alles gezegd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Humberto Gómez Landero op televisie komt.

Reageer