Luis Peña: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

Dame un poco de amor

1968 | Muziek

Spanje 1968. Muziek van José María Forqué. Met o.a. Los Bravos, Rosenda Monteros, Luis Peña en Laly Soldevila.

Een verraderlijke Chinese misdadiger bedreigt de beschaving. Met het vaste voornemen om een satire op de mythe van Fu-Manchu te schrijven was dit de meest ambitieuze van de films met de Spaanse popgroep 'Los Bravos' in de hoofdrol. Heeft de opbouw van een stripverhaal en bevat een getekende scène, niettemin is het resultaat middelmatig.

Si muore solo una volta

1967 | Mysterie, Misdaad

Italië 1967. Mysterie van Don Reynolds. Met o.a. Ray Danton, Pamela Tudor, Sylvia Solar, Francesca Rosano en Luis Peña.

Een privé-detective moet in Beirut en op Malta een stel gevaarlijke misdadigers opsporen, die van plan zijn een belangrijk persoon te vermoorden. Een film naar de James Bond- formule, met welgeschapen dames waarmee de hoofdpersoon te maken krijgt, of hij wil of niet. Een meer dan ondermaatse film, en er wordt nog gruwelijk gespeeld bovendien.

Plaza de Oriente

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mateo Cano. Met o.a. Mari Luz Galicia, Luis Prendes, Carlos Estrada en Luis Peña.

De geschiedenis van een Spaanse familie over een periode van 37 jaar. U kunt hem maar beter niet gaan zien.

A tiro limpio

1963 |

Spanje 1963. Francisco Perez-Dolz. Met o.a. Maria Asquerino, Luis Peña en José Suarez.

De geschiedenis van een Spaanse familie over een periode van 37 jaar. U kunt hem maar beter niet gaan zien.

Tenemos 18 años

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Jesús Franco. Met o.a. Isana Medel, Terele Pávez, Luis Peña en Antonio Ozores.

De avonturen van twee mooie studentes, die door Andalusië reizen. Het filmdebuut van Franco, waarin een absurd gevoel voor humor zich duidelijk onderscheidt van de gebruikelijke Spaanse cinema. Bovendien is de film ook rijk aan de meest uiteenlopende verwijzingen naar andere films. Een grote film die bij zijn eerste roulement niet begrepen werd.

Llegaron los franceses

1959 | Oorlogsfilm

Spanje 1959. Oorlogsfilm van Leon Klimowsky. Met o.a. Elisa Montés, Luis Peña, Isana Medel en Valeriano Andrés.

Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog wordt een groep rondtrekkende artiesten gedwongen tegen de Fransen te vechten. Zeer verdienstelijk, zoals gebruikelijk bij de films van de Argentijn Klimowsky.

El Precio de la sangre

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Feliciano Catalán. Met o.a. Luis Prendes, Adriano Rimoldi, Luis Peña en María de los Angeles-Hortelano.

Een ongelovige monteur bekeert zich tot het katholicisme teneinde een misdaad waarvan hij ooggetuige was te vergeten. Een stompzinnig vroom melodrama, dat typerend is voor de Spaanse cinema uit de jaren vijftig.

Romarei - das Mädchen mit den Grünen Augen

1958 | Avonturenfilm, Erotiek

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Carola von Kayser, Joachim Hansen, Leonhard Steckel, Dominique Wilms en Werner Peters.

Het titelkaraktertje is een helderziend weesmeisje, dat door een schatrijke nikkelmagnaat bij haar harteloze pleegmoeder wordt weggekocht en meegenomen naar Tripoli. Daar krijgt zij in ruil voor haar bovennatuurlijke raadgevingen een leven van luxe aangeboden. Deze heel naïeve en enigszins kitscherige avonturen in min of meer exotische locaties waren destijds een doorn in het oog van de fatsoensrakkers, die borg stonden voor onze morele smetteloosheid. De film werd 'aanstootgevend' bevonden en had grote moeite de filmkeuringsdienst te passeren. Onbegrijpelijk allemaal als men zoveel jaar na dato dit samenraapsel van romantische, sensationele en vooral sentimentele elementen nog eens terugziet.

Madrugada

1957 | Misdaad

Spanje 1957. Misdaad van Antonio Román. Met o.a. Luis Peña, Zully Moreno, Antonio Prieto en Mara Cruz.

Een vrouw maakt plannen om in bezit van het fortuin van haar net overleden minnaar te komen. Een curieus onderwerp dat door een slechte regie verpest werd.

Amanecer en Puerta Oscura

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van José María Forqué. Met o.a. Francisco Rabal, Alberto Farnesse, Luis Peña en Isabel de Pomés.

Enkele vluchtelingen houden zich in de bergen schuil voor de wet. De zevende bioscoopfilm van José María Forqué en één van de beste uit zijn carrière. De film werd bekroond op het Festival van Berlijn en werd goed ontvangen door de Spaanse pers en het publiek.

Quiéreme con música

1956 | Komedie, Musical

Spanje 1956. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Rosa Carmina, Luis Peña, Anita Hallan en Gustavo Re.

Terwijl een bruidje in de kerk op haar aanstaande staat te wachten, bevindt deze zich op een plaats ver weg, waar hij op het punt staat te trouwen met een ander. Een soort muzikale komedie gebaseerd op dwaze humor. Eén van de weinige aanvaardbare films van Iquino.

Embajadores en el infierno

1956 | Oorlogsfilm

Spanje 1956. Oorlogsfilm van José María Forqué en José Maria Forque. Met o.a. Antonio Vilar, Rubén Rojo, Luis Peña en Ruben Rojo.

De odyssee van een groep Spanjaarden in een Russische concentratiekamp. Een afschuwelijke koude-oorlogsfilm op zijn Spaans.

La mestiza

1955 | Romantiek, Misdaad

Spanje 1955. Romantiek van José Ochoa. Met o.a. Silvia Morgan, Lidia Baraaova, Rolf Wanka en Luis Peña.

In Tanger wordt een vogelvrij verklaarde man verliefd op een danseres. Geen vlekkeloze maar wel een aardige film, met een goed vastgelegde sfeer en een prachtige fotografie van Godefredo Pacheco, een van de beste camaramensen die de Spaanse film heeft voortgebracht.

Surcos

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Asquerino, Luis Peña, Francisco Arenzana en Félix Dafauce.

Een boerenfamilie besluit naar de stad te trekken op zoek naar betere levensomstandigheden. Eén van de klassiekers uit de Spaanse cinema en één van de meest geslaagde films van deze regisseur, die met succes en op overtuigende wijze het Italiaanse neo-realisme introduceerde. Een prachtige film, waarvan het draaiboek door de grote romanschrijver Gonzalo Torrente Ballester geschreven werd.

Una Noche en blanco

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Fernando Alonso Casares. Met o.a. Pastora Peña, José María Seone, Luis Prendes en Luis Peña.

Een pasgetrouwd stel en een mooie liftster zoeken een schuilplaats in een eenzame boerderij. De gekke boer ziet de getrouwde vrouw voor zijn overleden echtgenote aan. Een soort THE OLD DARK HOUSE op zijn Spaans. Een film van middelmatige kwaliteit.

La Esfinge maragata

1948 | Drama, Romantiek

Spanje 1948. Drama van Antonio de Obregón. Met o.a. Paquita de Ronda, Luis Peña, Carmen Reyes en Juan de Landa.

Een Spaans landgoed dat in grote financiële moeilijkheden verkeert, kan slechts worden gered door een berekend huwelijk...Een melodrama van enig belang, dat geïnspireerd is op een boek van Concha Espina.

La Reina Santa

1947 | Historische film

Spanje 1947. Historische film van Rafael Gil. Met o.a. Antonio Vilar, Maruchi Fresno, María Martín, Luis Peña en Fernando Rey.

In de Middeleeuwen wordt in Spanje de bruiloft van prins Dionis van Portugal met Isabel de Aragón gevierd. Een romanachtig-historische film, even opgebazen als gebruikelijk in de toenmalige Spaanse cinema.

Chantaje

1945 | Misdaad

Spanje 1945. Misdaad van Antonio de Obregón. Met o.a. Mary Delgado, Luis Peña, Alfredo Mayo en Alicia Romay.

Een jonge, van moord beschuldigde vrouw probeert de politiecommissaris van haar onschuld te overtuigen. Zwakke thriller, opgebouwd uit flash backs.

Bambú

1945 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Spanje 1945. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Imperio Argentina, Sara Montiel, Luis Peña, Mary Lamar en Fernando Fernán-Gómez.

Centraal in deze film staat een amoureuze driehoeksverhouding tijdens de oorlog tussen Spanje en Cuba. We zien aanvaardbare acteerprestaties van enkele beroemde Spaanse acteurs.

Ni tuyo ni mío

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Lina Yegros, Luis Peña en Josefina Tapia.

Een werkloos paar begint allerlei soorten prijzen te behalen in een film die onvervalst slecht is.

La Boda de Quinita Flores

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Luchy Soto, Rafael Durán, Luis Peña en Lola Soler.

Een verhaal over de moeilijkheden die Quinita Flores moet doorstaan voordat zij erin slaagt getrouwd te raken. Een domme komedie uit het naoorlogse Spanje.

Canelita en rama

1943 | Romantiek

Spanje 1943. Romantiek van Eduardo G. Maroto. Met o.a. Juanita Reina, Pastora Imperio, Luis Peña en Fernando Fresno.

De liefdesgeschiedenis van een jonge Andalusische knecht die in het buitenland woont en een zigeunerin waarvan de vader onbekend is. Een typisch folkloristische film uit die tijd.

Vidas cruzadas

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Ana Mariscal, Luis Peña, Isabel de Pomés en Félix de Pomés.

Duizend en een pogingen stellen de mensen in het werk om de man te redden van wie zij houden maar die verslaafd is aan het spel. Een versie die Marquina maakte naar het origineel van Jacinto Benavente, een zeer gewaardeerde regisseur in vroeger jaren.

Porque te ví llorar

1941 | Drama

Spanje 1941. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Pastora Peña, Luis Peña, Manuel Arbó en Eloísa Muro.

Een oudstrijder uit de troepen van Franco trouwt uiteindelijk met een jonge aristocrate, die door een republikeinse soldaat verkracht werd. Een warrig melodrama met een Franco-stempel.

Los Millones de polichinela

1941 | Komedie, Romantiek

Spanje 1941. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Marta Santaolalla, Luis Peña en Isabel de Pomés.

Een simpele zeeman is verliefd op een meisje dat door haar ouders al aan een miljonair is beloofd. Een totaal onbelangrijke film.

La Doncella de la duquesa

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Luis Peña, Carmen Gracia, Margarita Robles en José Reyes.

Een hertogin heeft besloten trouwen. Niet de moeite waard.

Harka

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van Carlos Arévalo. Met o.a. Luis Peña, Luchy Soto, Alfredo Mayo en Raúl Cancio.

Tijdens de oorlog tussen Spanje en Marokko laat een luitenant zijn verloofde in de steek om zijn militaire plicht te vervullen. Een typisch Spaanse patriottische film uit de beginperiode van het Franco-regime. Verfoeilijk.

El Rey que rabió

1939 | Muziek, Romantiek

Spanje 1939. Muziek van José Buchs. Met o.a. Luis Peña, Rosita Yarza, Raquel Rodrigo en Luis Heredia.

De heerser over een denkbeeldig land besluit als herder verkleed zijn volk te bezoeken. Een behoorlijke verfilming van de oorspronkelijke 'Zarzuela'.

Agua en el suelo

1933 | Drama

Spanje 1933. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Maruchi Fresno, Luis Peña, José Calle en Nicolás Navarro.

Er wordt lasterpraat in omloop gebracht over een priester die een verhouding zou hebben met een vrouw uit zijn parochie. Deze populaire liefdestragedie uit de dertiger jaren is bewerkt naar een verhaal van de gebroeders Alvarez Quintera.

La Casa de la Troya

1924 | Komedie, Romantiek

Spanje 1924. Komedie van Alejandro Pérez Lugín en Manuel Noriega. Met o.a. Carmen Viance, Luis Peña, Juan de Orduña en Florián Rey.

In 'Het huis van Troje', een pension voor vrijgevochten studenten, komt een bedeesde jonge man uit de provincie wonen. Het is de eerste versie van de gelijknaminge roman van Alejandro Pérez Lugín, die bovendien een aandeel in de regie heeft gehad.