Sigurdur Sigurjónsson

1955 Acteur

Sigurdur Sigurjónsson (1955) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rams

2015 | Drama, Komedie

IJsland/Denemarken/Noorwegen/Polen 2015. Drama van Grímur Hákonarson. Met o.a. Sigurdur Sigurjónsson, Theodór Júlíusson en Charlotte Boving.

De broers Gummi en Kiddi wonen samen op een afgelegen schapenboerderij op het IJslandse platteland. En hebben elkaar al veertig jaar niet gesproken. Als er een schapenziekte uitbreekt, wordt de toch al moeizame relatie op de spits gedreven. De IJslandse tragikomedie Rams won de hoofdprijs in de Un Certain Regard-competitie in Cannes, en met recht: de film is weliswaar erg ingetogen, maar de personages (en hun vertolkers) zijn onweerstaanbaar en de mix van onderkoelde humor en ontroerend drama is perfect gedoseerd.

Skyjahöllin

1994 | Familiefilm

Duitsland/Denemarken/IJsland 1994. Familiefilm van Thorsteinn Jónsson en Thorsteinn Jónsson. Met o.a. Kári Gunnarsson, Gudrún Gisladóttir, Hjalti Rögnvaldsson, Ólafia Hrön Jónsdóttir en Sigurdur Sigurjónsson.

Emil (Gunarsson) is acht. Hij woont in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Zijn vader (R[KA3]ognvaldsson) en moeder (Gisladóttir) hebben beiden een baantje en weinig tijd voor Emil. Soms mijmert Emil over vroeger, toen het nog anders was. Zijn grootvader woont buiten de stad, in de bergen.

Kristnihald undir jökli

1989 | Drama

Duitsland/IJsland 1989. Drama van Gudny Halldórsdóttir. Met o.a. Sigurdur Sigurjónsson, Baldvin Halldórsson, Margrét Helga Johannsdottir, Thórhallur Sigurdsson en Gestur F. Jónasson.

In de buurt van de Snaefell-gletsjer in het Oosten van IJsland toucheert pastoor Jon Jonsson (Halldorsson) al twintig jaar lang zijn tractement niet, hetgeen de bisschop van Reykjavik aan de andere kant van het immense eiland bevreemdt. Hij stuurt een jonge theoloog om poolshoogte te nemen. Die treft er een devote bevolking, die hun herder op handen draagt. De uitleg van de bijbel ter plaatse vermengt heidendom, mystiek en christelijke godsdienst met elkaar zoals dat alleen maar in een uithoek van de wereld kan. De verfilming van een roman van Halldór Laxness, een IJslandse schrijver die de Nobelprijs voor de literatuur kreeg. Een film, die uitsluitend geschikt is voor fijnproevers, die willen genieten van een trage, zich in het niets oplossende handeling. Gerald Wilson schreef het scenario en de fotografie is van Wolfgang Peter Hassenstein.

I skugga Hrafnsina

1988 | Avonturenfilm

Zweden/IJsland 1988. Avonturenfilm van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Reine Brynolfsson, Tinna Gunnlaugsdottir, Egil Olafsson, Sune Mangs en Kristbjörg Kjeld.

Het vervolg op Gunnlaugssons Vikingfilm HRAFNINN FLYGUR, opnieuw gebaseerd op de vaak gewelddadige sagen. De dochter van een vermoorde Vikingstrijder wreekt haar vaders dood. Uiteindelijk vindt de blonde schoonheid ook nog een geschikte echtgenoot bij een rivaliserende stam. Voor het zover is moet de kijker aardig wat wreed geweld ondergaan in deze ongewone avonturenfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sigurdur Sigurjónsson op televisie komt.

Reageer