Michael Miner: regie en scenario.
Er zijn 4 films gevonden.

Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid

2004 | Horror

Verenigde Staten 2004. Horror van Dwight H. Little. Met o.a. Johnny Messner, KaDee Strickland, Matthew Marsden, Nicholas Gonzalez en Morris Chestnut.

Een groepje avonturiers vertrekt naar Borneo om er te zoeken naar een plant met geheimzinnige, medicinale eigenschappen, waar ze schatrijk mee hopen te worden. Maar al snel wordt in de jungle op ze gejaagd door hele lange slangen. Paleontologen vonden in 2009 in Colombia het fossiel van een vijftien meter lange slang, die leefde op een dieet van krokodillen en reuzenschildpadden. Die Titanoboa was in 2004 nog onbekend, misschien dat daarom de zeven scenaristen geen amusant, eng of spannend script konden verzinnen.

The Book of Stars

1999 | Komedie, Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Komedie van Michael Miner. Met o.a. Mary Stuart Masterson, Jena Malone, Delroy Lindo, Karl Geary en D.B. Sweeney.

Een bizarre film, waarin een stuk of wat verhalen op artistieke wijze door mekaar worden gevlecht. Leidraad is het wel en vooral wee van twee zussen - respectievelijk longpatiëntje (15) en heroïnehoertje (27) - die zich staande proberen te houden in de boze buitenwereld. Regisseur Miner heeft vooral aandacht voor het detail, de vloeiende camerabeweging, kunstzinnige lichtval, eigenzinnige beeldtaal. Hij laat de camera bijvoorbeeld inzoomen op een paar waxinelichtjes, en ziedaar: na een overvloeier hebben we zicht op een heuse sterrenhemel. Voor een keer is dat wel aardig, maar The Book of Stars is vergeven van dat soort kunstgrepen. Tasca Shadix baseerde haar scenario op 'een collage van eigen ervaringen'.

RoboCop: The Series

1994 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Paul Lynch. Met o.a. Richard Eden, Yvette Nipar, Cliff De Young, Blu Mankuma en Sarah Campbell.

Robocop is terug, maar nu op tv. Dit is een twee uur durende pilot voor de voor 1996 geplande serie. RoboCop (Eden) en zijn partner, Lisa Madigan (Nipar), krijgen te maken met de capriolen van de krankzinnige geleerde dr. Mallardo (de Young). De geleerde wordt gesteund door de president van Omni Consumer Products Chaykin (Rubinstein), die mensenhersenen wil gebruiken voor zijn neuro-computer. De hersenen van zijn secretaresse Diana (Roth), zitten er al in. Het goed geschreven scenario van de scheppers van RoboCop, Edward Neumeier en Michael Miner, zit vol inventiviteit, sardonische humor en stripverhaal-achtig geweld. De hele cast levert trouwens prima werk. Regisseur Lynch en cameraman William Gereghty zorgen voor opwindende acties en veel vaart. De muziek van Jon Stroll en mede-producent Kevin Gillis sluit daar uitstekend bij aan. Ook Perri Gorrara's creatieve decors mogen niet onvermeld blijven. Scenario van Michael Miner en Edward Neumeier.

Deadly Weapon

1989 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Michael Miner. Met o.a. Rodney Eastman, Kim Walker, Gary Frank, Gary Kroeger en Barney Martin.

Met deze film heeft producent Charles Band LASERBLAST uit 1978 gedeeltelijk herverfilmd. Het gaat over een mishandelde tiener die denkt dat hij een buitenaards wezen is, en die in de woestijn in het wrak van een verongelukte trein een dodelijk en verwoestend wapen gevonden heeft, wat aan het leger toebehoort, en hij niet wil teruggeven. Tenslotte weet de blonde Walker, die in een rose Cadillac komt aanrijden hem te overtuigen zich over te geven. Behalve een een portie cliche[KA1]es over wraakneming, bevat het plot een onverteerbaar mengsel van zware doses psychologie, politiek, zieligdoenerij en (zelfs) godsdienst. Regiedebuut van Miner.