Egill Olafsson

Acteur, Componist

Egill Olafsson is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Gartenkrieg

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Dieter Kehler en Marteinn Thorisson. Met o.a. Ursela Monn, Marek Harloff, Katja Pietruska, Egill Olafsson en Thoams Freitag.

Olaf von W[KA3]olfing (Korff) besteedt zoveel aandacht aan het onderhoud van zijn tuin dat hij niet in de gaten heeft dat zijn vrouw Brigitte (Monn) troost zoekt bij de buurman, zijn dochter Rosi uit woede de planten uit de grond rukt en zijn zoon Jan zich aansluit bij een jeugdbende.

Börn náttúrunnar

1991 | Fantasy, Drama, Experimenteel

IJsland/Noorwegen/Duitsland 1991. Fantasy van Fridrik Thór Fridriksson. Met o.a. Gísli Halldórsson, Sigríður Hagalín, Baldvin Halldórsson, Bruno Ganz en Hallmar Sigurdsson.

De eerste IJslandse speelfilm die een internationale hit werd. In een ongewone mengeling van realiteit en mystiek wordt het verhaal verteld van twee oude mensen, die ontsnappen uit het bejaardentehuis en op zoek gaan naar de plaats waar ze hun jeugd hebben doorgebracht, een allang verlaten dorp in de fjorden. Als ze hun doel naderen gaat de vertelling langzaam over in het rijk van het bovennatuurlijke. Er zitten elementen uit andere films in deze ontroerend-menselijke geschiedenis, maar dan gekruid met het temperament dat uniek is voor het land. Script van regisseur Fridriksson en Einar Már Gundmundsson. Camerawerk van Ari Kristinsson. Dolby-geluid.

Jón Oddur og Jón Bjarni

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm

IJsland 1981. Familiefilm van Präinn Bertelsson.

De film is gebaseerd op de kinderboeken van Gudrun Helgadóttir over een buitengewone tweeling. Ze groeien op in de hedendaagse maatschappij, waarin meningen en situaties snel veranderen. Toch blijft er een band met het verleden bestaan. De broers lopen samen met twee vrienden weg van een zomerkamp en beleven allerlei avonturen. Ouders en grootouders spelen een belangrijke rol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Egill Olafsson op televisie komt.

Reageer