Christopher Grace

Producer, Auteur

Christopher Grace is producer en auteur.
Er zijn 13 films gevonden.

The Miraclemaker

1999 | Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1999. Familiefilm van Derek Hayes en Stanislav Sokolov.

Over het leven van Jezus in klei-animatie, afgewisseld met tekenfilm. Alles passeert de revue: hoe hij zijn vak als timmerman, dat hij van zijn vader Josef had geleerd, in de steek liet om zijn nieuwe idee├źn te verkondigen, zijn twaalf discipelen, het verraad van Judas, zijn kruisiging en de wederopstanding. Een soort Illustrated Classics voor het hele gezin. Naar een idee van Christopher Grace. Het scenario is van Murray Watts. Het camerawerk is van Helena Livanova. Voor bijbelfreaks, die nooit genoeg krijgen van het onderwerp.

Shakespeare - The Animated Tales: The Winter's Tale

1994 | Drama, Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Stanislav Sokolov.

De tragedie van Leontes, koning van Sicili[KA3]e, die zijn vrouw Hermione er ten onrechte van verdenkt een verhouding te hebben met zijn vriend Polixenes, koning van Bohemia. Hij is ervan overtuigd dat deze de vader is van het kind dat Hermione draagt. Na de geboorte van zijn dochtertje verstoot hij zijn vrouw en laat hij het meisje als vondeling uit zijn leven verdwijnen. Deze wordt in Bohemia opgevoed door een arme schaapsherder. Leontes verliest zijn vrouw en zoontje en blijft achter zonder erfgenamen. Zestien jaar later voltrekt zich het noodlot. Goed uitgewerkte vereenvoudiging van de minder bekende tragedie van William Shakespeare. Voor kinderen gaat het er af en toe wat te gruwelijk aan toe, maar het sprookjesachtige einde maakt veel goed. Leon Garfield bewerkte het toneelstuk. Alexander Vikhanski bediende de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Roger Allam (Verteller), Anton Lesser (Leontes), Jenny Agutter (Hermione), Michael Kitchen (Polixenes), Sally Dexter, Adrienne O'Sullivan, Stephen Tompkinson, Philip Voss, Simon Harris, Jonathan Tafter, Timothy Bateson, Jonathan Firth, Spike Hood en Hywel Nelson.

Shakespeare - The Animated Tales: The Taming Of The Shrew

1994 | Romantiek, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Romantiek van Aida Ziablikova.

Baptista wil zijn jongste dochter Bianca niet uithuwelijken alvorens zijn oudste, Catherina, een echtgenoot heeft gevonden. Probleem is echter dat Catherina een onhandelbaar kreng is dat elke eventuele vrijer afschrikt. Dan verschijnt Petruchio uit Verona. Hij wil de uitdaging om de feeks te temmen wel aangaan. De weinig vrouwvriendelijke komedie van Shakespeare wordt ruim getrouw weergegeven met schitterend gemaakte poppen. Het temmen van Catherina gaat echter wat te snel. In deze gedeeltes werd danig gesnoeid door huisscenarist Leon Garfield. In onvervalste `commedia dell`arte`-stijl worden de verschillende sc[KA2]enes aan elkaar gepraat door een nar. Voor het visuele aspect is Leonard Kalvinkovsky verantwoordelijk. In de Engelse versie horen we de stemmen van Big Mick (Verteller), Amanda Root (Catherina), Nigel Le Vaillant (Petruchio), Manon Edwards (Bianca), Gerald James (Baptista), Malcolm Storry, John Warner, Lawmary Champion, Hilton McRae en Richard Pearce.

Shakespeare - The Animated Tales: Othello

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Nikolai Serebryakov.

De tragische liefdesgeschiedenis van de Moor Othello die passioneel verliefd is op zijn vrouw Desdemonia. Door toedoen van zijn `vriend` Iago gaat hij echter twijfelen aan de trouw van Desdemonia, wat tot dramatische gevolgen leidt. Door de inkorting van het meesterwerk van William Shakespeare verliest het verhaal niet enkel een groot aantal kleurrijke nevenpersonages, maar bovendien alle geloofwaardigheid. De subtiel getekende figuren die evolueren in onbeweeglijke decors zijn artistiek wel knap en aantrekkelijk om naar te kijken, maar wie het volledige toneelstuk niet kent zal niet erg wijs geraken uit deze bewerking van Leon Garfield, die alle dubbele bodems laat verdwijnen om zich enkel bezig te houden met het driestuiversachtige hoofdverhaal. Fotografie is van Georgy Krinitsky. In de Engelse versie horen we de stemmen van Philip Bond (Verteller), Colin McFarlane (Othello), Gerard McGorley (Iago), Philip Franks (Cassio), Sian Thomas (Desdemonia), Dinah Stabb, Terry Dauncey, Ivor Roberts en Simon Ludders.

Shakespeare - The Animated Tales: King Richard III

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama, Historische film

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Natasha Orlova.

Als King Edward IV ernstig ziek is zijn er verschillende pretendenten voor de troonopvolging. Ook bultenaar Richard, Duke Of Gloster, de broer van Edward wil hierop aanspraak maken. Door intimidatie en een reeks moorden slaagt Richard erin zich te laten kronen. Maar hij krijgt slechts een deel van de edellieden op zijn hand, de anderen scharen zich achter de Hertog van Buckingham en deze wensen de moorddadige Richard III te stoppen. Het bloedigste toneelstuk van Shakespeare werd niet al te gewelddadig, maar soms erg gruwelijk, bewerkt in statische impressionistische pasteltekeningen, die in elkaar overvloeien. Door de inkorting van het verhaal blijven eigenlijk enkel de moorden en het slagveld op het einde over. Toch een goede introductie die de jonge kijker er hopelijk toe kan aanzetten om kennis te maken met de integrale versie. Leon Garfield bewerkte Shakespeares koningsdrama. Vadim Prudnikov en Lidia Pekarskaya waren verantwoordelijk voor de fotografie. In de Engelse versie horen we de stemmen van Alec McCowen (Verteller), Anthony Sher (Richard), Eleanor Bron (Hertogin van York), Tom Wilkinson (Buckingham), Sorcha Cusack (Queen Elizabeth), Suzanne Burden (Anne), James Grout, Stephen Thorne, Michael Maloney, Spike Hood, Hywel Nelson, Patrick Brennan, Philip Bond en Brendan Charleson.

Shakespeare - The Animated Tales: Julius Caesar

1994 | Animatie, Familiefilm, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Animatie van Yuri Kulakov.

Shakespeares tragedie over politieke macht, machtswellust en corruptie tijdens het Romeinse Kijzerrijk wordt hier op oppervlakkige manier overgedaan. De figuren van Julius Caesar en zijn tegenstanders worden slechts schematisch getekend en werden angstwekkend grotesk uitgewerkt. Deze ingekorte, getekende adaptatie van het grootse historische fresco van Shakespeare zal enkel de mensen kunnen bekoren die het origineel niet kennen of die huiveren van de Britse auteur. De realistisch getekende personages evolueren in onbeweeglijke decors en worden gesierd met pastelachtige kleuren waarin rood de hoofdtoon vormt (wat vanzelfsprekend goed uitkomt bij de moord). Leon Garfield bewerkte zoals steeds het klassieke stuk. Fotografie is van Valentin Sveshnikov. In de Engelse versie horen we de stemmen van Joss Ackland (Caesar/Verteller), Frances Tomelty (Calphurnia), David Robb (Brutus), Hugh Quarshie (Cassius), Jim Carter (Mark Anthony), Judith Sharp, Peter Woodthorpe, Andrew Wincott, Dillwyn Owen, Tony Leader en John Miers.

Shakespeare - The Animated Tales: As You Like It

1994 | Animatie, Familiefilm, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1994. Animatie van Alexei Karayev.

Rosalind, de dochter van de verbannen Duke, wordt verliefd op de jonge Orlando, een vertrouweling van haar vader. Om zijn liefde te winnen vermomd ze zich als man en volgt hem in de bossen, waar Orlando zijn liefde voor Rosalind letterlijk aan de bomen verklaard. Gevolg is dat alles in het bos draait rond liefde en romantiek. Een van de vrolijkste komedies van Shakespeare wordt hier wel redelijk ingewikkeld verteld omdat alle neventhema`s weggelaten werden waardoor de personages weinig of geen introductie krijgen. Gemaakt met pasteltekeningen die telkens weer in elkaar overvloeien is de film stilistisch een lust voor het oog, wat dan weer veel goedmaakt. Leon Garfield bewerkte het nog steeds populaire toneelstuk. Sergei Reshetnikov had de leiding over de fotografie. In de Engelse versie horen we de stemmen van David Burke (Verteller), Sylvestra Le Touzel (Rosalind); John McAndrew (Orlando), Maria Miles (Celia en Audrey), Peter Gunn, David Holt, Nathaniel Parker, Stefan Bednarezyk, Christopher Benjamin, Garard Green en Eiry Thomas.

Shakespeare - The Animated Tales: Twelfth Night

1992 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1992. Komedie van Maria Muat.

Een korte inhoud van het complexe blijspel van William Shakespeare, bevolkt door poppen. Wie het verhaal niet kent kan onmogelijk deze geschiedenis volgen, laat staan dat kinderen erdoor geboeid zullen raken. Het draait allemaal rond Viola en Sebastian, een tweeling die enkel door hun geslacht uit elkaar te houden zijn. Door een schipbreuk raken ze van elkaar gescheiden. Viola vermomt zich als jongen en gaat als Cesario in dienst bij hertog Orsini, die verliefd is op prinses Olivia. Deze moet niets van de avances van Orsini en verkiest Cesare. En dan verschijnt eensklaps Sebastien terug. Visueel en artistiek is er aan deze productie zeker niets aan te merken. De kleurencombinaties zijn zelfs ronduit schitterend en de poppen worden vakkundig bediend. Maar verder missen we de snelle dialogen uit het toneelstuk die er een sprankelend verhaal van maken. Leon Garfield bewerkte het klassieke stuk. Andrei Putchnin had de verantwoordelijkheid over de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Rosemary Leach (Verteller), Fiona Shaw (Viola), Hugh Grant (Sebastian), Roger Allam (Orsini), Gerald James, William Rushton, Stephen Tompkinson, Alice Arnold en Stefan Bednarczyk.

Shakespeare - The Animated Tales: The Tempest

1992 | Drama, Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Stanislav Sokolov.

De tragedie van Prospero, hertog van Milaan en raadgever van Alonso, koning van Napels, die door intriges aan het hof verbannen werd naar een verlaten eiland, samen met zijn dochter Miranda en zijn magische boeken. Door zijn toverkracht laat hij het schip waarop de koning en zijn gezelschap reist door een storm vergaan. Ferdinand spoelt aan op zijn eiland en wordt onmiddellijk verliefd op Miranda. Dan wil hij een plot verijdelen van enkele ongure elementen die een machtsovername plannen nu ze denken dat Ferdinand dood is. Shakespeare`s tragikomedie in `commedia del` arte`-stijl, vol magie en monsters, werd opnieuw gecre[KA3]eerd met poppen en met echte monsters, waardoor de film niet enkel wat ingewikkeld wordt voor kinderen, maar tevens soms erg angstwekkend. Het was zeker niet eenvoudig om dit dubbelzinnig toneelstuk terug te brengen tot een half uur speeltijd. Scenarist Leon Garfield klaarde de klus, ongetwijfeld tot ongenoegen van de Shakespeare-freaks. Alexander Vikhanski stond achter de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Martin Jarvis (Verteller), Timothy West (Prospero), Katy Behann (Miranda), Jonathan Tafler (Ferdinand), Alun Armstrong (Caliban), Ella Hood (Ariel), John Moffatt (Alonso), James Greene, Sion Probert, Peter Guinness, Stephen Thorne en Ric Jerrom.

Shakespeare - The Animated Tales: Romeo and Juliet

1992 | Animatie, Familiefilm, Romantiek, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Efim Gamburg.

Vereenvoudigde versie van een van de meest legendarische liefdesdrama`s. De vete tussen de families Montague en Capulet in Verona zal het leven kosten aan hun grootste bezit: zoon Romeo Montague en dochter Juliet Capulet. De figuren werden eerder karikaturaal uitgewerkt, duidelijk be[KA3]invloed door het werk uit de Disney-studio`s en van het rijke klassieke toneelstuk van William Shakespeare blijven enkel de hoogtepunten over. Misschien zullen een aantal kinderen er door het zien van deze tekenfilm toe aangezet worden om eens het origineel te bekijken. Het toneelstuk werd bewerkt door Leon Garfield en Alexander Chekhovski was verantwoordelijk voor de fotografische vormgeving. In de Engelse versie horen we de stemmen van Felicity Kendal (Verteller), Linus Roache (Romeo), Clare Holman (Juliet), Jonathan Cullen, Greg Hicks, Brenda Bruce, Garard Green, Brendan Charleson, Charles Kay en Maggie Steed.

Shakespeare - The Animated Tales: Macbeth

1992 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Nikolai Serebryakov.

Van drie heksen krijgt Macbeth te horen dat hij koning van Schotland zal worden, maar dat het de zoon van Macduff is die hem zal opvolgen. Hij vertelt dit nieuws aan zijn vrouw. Lady Macbeth reageert uiterst heerszuchtig. Onder haar invloed transformeert de eens zo edele Macbeth tot een bloeddorstig monster. Hij vermoordt Koning Duncan en laat de verdenking op diens zonen vallen. Macbeth wordt tot koning gekroond maar wroeging verteert hem. De heksen voorspellen dat niemand, geboren uit een vrouw, hem zal kunnen verslagen en dat hij enkel ten onder zal gaan als de bomen van Birnam Forest naar Dunsinane Castle komen. Shakespeare`s meest duistere tragedie wordt verteld in gruwelijke, veranderlijke tekeningen. Door het compacte geheel wordt het al huiveringwekkende verhaal nog angstwekkender. De kijker krijgt geen ogenblik tijd om op adem te komen wat zeker niet bevorderlijk is om het jeugdige doelpubliek ertoe aan te zetten het volledige stuk te ontdekken. Leon Garfield schreef het scenario. Fotografie is van Lyudmila Krutovskaya. In de Engelse versie horen we de stemmen van Alec McCowen (Verteller), Brian Cox (Macbeth), Zo[KA3]e Wanamaker (Lady Macbeth), Laurence Payne (Duncan), Clive Merrison (Macduff), Mary Wimbush, Val Lorraine, Emma Gregory (de heksen), Patrick Brennan, Richard Pearce, David Acton en John Baddeley.

Shakespeare - The Animated Tales: Hamlet

1992 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Natalia Orlova.

De geschiedenis van Hamlet, prins van Denemarken, wiens vader vermoord werd door zijn eigen broer, die vervolgens huwde met Hamlets moeder om alzo zelf koning van Denemarken te worden. De overpeinzingen van Hamlet worden weergegeven in de vorm van oude potloodschetsen die elkaar overvloeien met een minimum aan kleur. Alle beroemde citaten zitten in deze sterk ingekorte versie van zowat het populairste toneelstuk van William Shakespeare a.h.w. ingewrongen, waardoor ze de oppervlakkigheid van deze adaptatie enkel maar benadrukken. Leon Garfield bewerkte het toneelstuk. Vadim Prudnikow stond in voor de fotografie. In de originele versie horen we de stemmen van Michael Kitchen (Verteller), Nicholas Farrell (Hamlet), John Shrapnel (Claudius en het spook); Susan Fleetwood (Gertrude), Tilda Swinton (Ophelia); John Warner (Polonius), Darien Thomas (Horatio) en Andrew Wincott (Laertes).

Shakespeare - The Animated Tales: A Midsummer Night's Dream

1992 | Animatie, Familiefilm, Romantiek, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1992. Animatie van Robert Saakiants.

Athene is in feeststemming door het nakende huwelijk van Hertog Theseus met Hippolyta. Maar de liefde is niet voor iedereen zo eenvoudig. Hermia moet van haar vader trouwen met Demetrius, ook al houdt ze van Lysander. Helena, die haar liefde voor Demetrius niet beantwoord ziet, vlucht naar het magische bos, evenals de twee geliefden, gevolgd door Demetrius. In het bos bevinden zich ook zes would-be acteurs die een toneelstuk inoefenen voor het huwelijk. Sprookjeskoning Oberon maakt ruzie met zijn koningin Titania. Zijn trol, Puck, gaat op zoek naar de toverbloem. Een dauwdruppel hiervan op de ogen van een slapende persoon laat deze bij ontwaken hopeloos verliefd worden op het eerste levende wezen dat deze ziet. Ondanks de verplichte inkorting van het toneelstuk van Shakespeare werd de geest ervan toch grotendeels behouden. De Disney-achtige tekenfilmfiguren en het sprookjesachtige gegeven zullen de kinderen ongetwijfeld in de ban houden. Traditiegetrouw bewerkte Leon Garfield het meermaals verfilmde toneelstuk. Fotografie is van Kabul Rasulov. In de Engelse versie horen we de stemmen van Menna Trussler (Verteller), Daniel Massey (Oberon), Suzanne Bertish (Titania), Anthony Jackson (Puck), Pete Postlethwaite (Quince), Abigail McKern (Hermia), Kathryn Pogson (Helena), Charles Millham (Demetrius), Kim Wall (Lysander), Bernard Hill (Bottom), Lorraine Cole en Anna Linstrum (Fairies).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christopher Grace op televisie komt.

Reageer