Sam Grana is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Never Too Late

1996 | Komedie, Mysterie, Drama

Canada 1996. Komedie van Giles Walker. Met o.a. Olympia Dukakis, Cloris Leachman, Jan Rubes, Jean Lapointe en Corey Haim.

Vier bewoners van een bejaardenhuis spelen niet alleen samen bridge, maar proberen ook vermeende fraude binnen het tehuis te achterhalen. Peter, één van de vorige bridgespelers is overleden. De begrafenis moet worden betaald en Peter heeft de directeur daar geld voor gegeven. Maar als zijn vriend Woody om het geld vraagt, meent de directeur dat het ging om een donatie. Het bejaarde viertal laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit

The Boys of St. Vincent

1993 | Drama

Canada 1993. Drama van John N. Smith. Met o.a. Henry Czerny, Johnny Morina, Sebastian Spence, Brian Dodd en David Hewlett.

De jongens uit de titel zijn wezen van rond de tien, die verblijven in een Rooms-katholiek internaat dat met ferme hand gerund wordt door pater Czerny, die zich met zijn confraters aan de kinderen vergrijpt. De eerste helft van de film is gesitueerd rond 1975 en de tweede helft speelt vijftien jaar later, als Pater Czerny reeds lange tijd de broederschap is uitgetreden en getrouwd. Hij woont met zijn vrouw en twee zoons in Montreal. Hij wordt gearresteerd en moet zich verantwoorden voor zijn onzedelijke (en misdadige) handelingen. Zeer sterk gespeeld door de jonge acteurs en een glansrol van autoritaire en makkelijk prikkelbare broeder Czerny. Gedraaid in 16mm, maar opgeblazen tot 35mm voor de bioscooppremière in Noord-Amerika. Naar een waargebeurd en pijnlijk voorval van Mount Cashel, in St John, New Foundland. Hoewel de film iedere vergelijking met ware en levende personen uitsluit, heeft de kerk toch geprobeerd de tv-uitzending in Canada tegen te houden. Scenario van Des Walsh, regisseur Smith en coproducent Sam Grana. Camerawerk van Pierre Letarte. Bekroond op het tv-festival van Branff.

90 Days

1986 | Komedie, Romantiek

Canada 1986. Komedie van Giles Walker. Met o.a. Stefan Wodoslawsky, Christine Pak, Sam Grana, Fernanda Tavares en Daisy De Bellefeuille.

Alleraardigste romantische komedie die uit twee parallel lopende verhalen bestaat, die verbonden worden door de met elkaar bevriende hoofdfiguren. De een is een macho-man, die na zijn mislukte huwelijk een zakelijke en rationele verhouding aangaat met een dito-geori[KA3]enteerde vrouw en ermee eindigt dat hij sperma-donor is, terwijl de ander een bleue vrijgezel is, die een postorderbruid uit Korea voor negentig dagen op zicht krijgt (dan is haar visum afgelopen en moet ze terug als ze niet gehuwd is). Debuutfilm van Walker met een knipoog naar de spitse humor van Woody Allen en de vakkunst van Howard Hawks. Gesitueerd in Montreal. Fotografie van Andrew Kitzanuk. Het scenario is van regisseur Walker en producent David Wilson.