Joke Devynck

Acteur

Joke Devynck is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Buitenspel

2005 | Drama

Belgiƫ 2005. Drama van Jan Verheyen. Met o.a. Ilya Van Malderghem, Filip Peeters en Joke Devynck.

Gilles (Van Malderghem) is een getalenteerd twaalfjarig Vlaams voetballertje dat genoeg heeft van de sport nadat zijn voetbalgekke vader overlijdt. Maar pa blijft na de dood aanwezig en drijft zoonlief gedecideerd richting De Rode Duivels. Buitenspel is voldoende origineel voor de jeugd en trakteert de oudere kijker op verwijzingen naar Homerus' Ilias, zoals onder meer de kwetsbare hiel van (A)Gilles, helende zalfjes en de veerpont naar het dodenrijk. Buitenspel scoort bovendien met fris spel, kleurgebruik en camerawerk. Geschoten op locatie in onder andere Kortrijk, Sint-Niklaas en Dendermonde.

De blauwe roos

2002 | Korte film

Nederland 2002. Korte film van Arno Dierickx. Met o.a. Sofie Dierickx, Joke Devynck, Lindsey Maria Clare, Nick Bila en Johan van Essche.

De voice-over van de fantasierijke Hans vertelt hoe zijn leven voorgoed veranderde door een vakantiebaantje als postbode. Tijdens zijn verantwoordelijke taak, het bezorgen van een aangetekende brief bij de welgestelde Nathalie de Laat, wordt de jongen stante pede smoorverliefd. Hij achtervolgt het meisje en bespiedt haar villa. Maar verlegen als hij is, is Hans niet in staat normaal met het meisje te communiceren. Daar komt verandering in als hij haar elke dag een anonieme liefdesbrief in de vorm van een sprookje stuurt. Nathalie's interesse wordt gewekt, maar hoe maakt Hans zichzelf als afzender bekend?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joke Devynck op televisie komt.

Reageer