Nattawut Kittikhun

Cameraman

Nattawut Kittikhun is cameraman.
Er zijn 7 films gevonden.

Ong Bak 2

2008 | Actiefilm

2008. Actiefilm van Panna Rittikrai en Tony Jaa. Met o.a. Tony Jaa, Sorapong Chatree en Nirut Sirichanya.

Thailand, 1431. De ouders van het jongetje Tien worden vermoord door een wrede krijgsheer. Tien weet te ontsnappen en groeit op bij een bandietenhoofdman, die hem opleidt in allerlei vechtkunsten. Jaren later wil hij wraak nemen op de moordenaars. De film heeft, afgezien van hoofdrolspeler Jaa, weinig te maken met de, veel betere, Ong-Bak (2003). Jaa wilde graag regisseren, maar verdween twee maanden spoorloos van de set, omdat 'hij de spanning niet aankon'. De film eindigt abrupt en gaat verder in Ong Bak 3 (2010).

Honour of the Dragon

2005 | Actiefilm

Thailand 2005. Actiefilm van Prachya Pinkaew. Met o.a. Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Bongkoj Khongmalai en Nathan Jones.

Curieus verhaal waarin de jonge Kham naar Australiƫ reist, waar hij ongewapend de gehele georganiseerde misdaad aanpakt om zijn twee gestolen olifanten terug te krijgen. Honour of the Dragon het dan ook van de martial arts hebben. Hoofdrolspeler Tony Jaa is in de opnames zonder special effects snel, elegant en doeltreffend.

Ong-Bak

2003 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm, Misdaad

Thailand 2003. Actiefilm van Prachya Pinkaew. Met o.a. Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Pumwaree Yodkamol, David Ismalone en Suchao Pongwilai.

Als het hoofd van een religieus beeld wordt gestolen uit het Thaise boerendorpje van Ting (Jaa) zijn de goden boos. Oogsten dreigen te mislukken, onheil alom. Omdat Ting een niet onverdienstelijke Muay Thai-vechter is krijgt hij de opdracht om het beeld op te sporen. Jaa brak spectaculair door met deze wervelende vechtfilm waarin hij bijvoorbeeld adembenemende stuntsprongen laat zien zonder gebruik te maken van in het genre gebruikelijke hulpmiddelen als digitaal weggepoetste touwen. Er kwamen twee, veel mindere, vervolgen.

Three

2002 | Horror

Hongkong SAR van China/Zuid-Korea/Thailand 2002. Horror van Peter Chan, Kim Jee-woon en Nonzee Nimibutr. Met o.a. Kim Hye-su, Jung Bo-Seog, Suwinit Panjamawat, Moon Jung-Hee en Kim Kap-su.

Three is een Aziatisch horrordrieluik, zonder overduidelijke onderlinge samenhang. In het spookverhaal Memories (Kim Jee-Woon, Korea) denkt een man dat zijn verdwenen vrouw op de meest gruwelijke wijze is overleden. Messcherpe spanning. In The Wheel (Nonzee Nimibutr, Thailand) krijgen de bewoners van een klein dorpje te maken met de vloek van een wijlen poppenspeler. Stoute poppen. In Going Home (Peter Chan, Hongkong) krijgen een vader en zoon te maken met dode buren en verdwijningen. Uiterst akelig.

Jan Dara

2001 |

Thailand 2001. Nonzee Nimibutr. Met o.a. Eakarat Sarsukh, Santisuk Promsiri, Suwinit Panjamawat, Christy Chung en Vipavee Charoenpura.

Three is een Aziatisch horrordrieluik, zonder overduidelijke onderlinge samenhang. In het spookverhaal Memories (Kim Jee-Woon, Korea) denkt een man dat zijn verdwenen vrouw op de meest gruwelijke wijze is overleden. Messcherpe spanning. In The Wheel (Nonzee Nimibutr, Thailand) krijgen de bewoners van een klein dorpje te maken met de vloek van een wijlen poppenspeler. Stoute poppen. In Going Home (Peter Chan, Hongkong) krijgen een vader en zoon te maken met dode buren en verdwijningen. Uiterst akelig.

Tears of the Black Tiger

2000 | Actiefilm, Romantiek, Komedie

Thailand 2000. Actiefilm van Wisit Sasanatieng. Met o.a. Chartchai Ngamsan, Stella Malucchi en Supakorn Kitsuwon.

Tijdens WO II verlaat de welgestelde vader van Rumpoey (Malucchi) Bangkok om de Japanse bezetter te ontlopen en verblijft op het land. Rumpoey leert de arme boerenzoon Dum (Ngamsan) kennen. Zij worden elkaars speelkameraadjes en weten dat ze voor elkaar zijn voorbestemd. Tien jaar later komen ze elkaar op de universiteit tegen en besluiten te trouwen. Voor het zover kan komen, wordt Dums vader overvallen door bandieten. Om hem te wreken sluit Dum zich aan bij een andere bende en staat algauw bekend als de scherpschutter uit de titel (Zwarte Tijger). Ondertussen wordt Rumpoey uitgehuwelijkt aan Police Captain Kumjorn (Ruangvuth), die de bandieten te vuur en te zwaard bestrijdt. Veel actie, geknal en wat vooral opvalt zijn de rose en groene tinten die de beelden overheersen en de muziek, die herinnert aan westerns uit de jaren 1950. In eigen land was deze beweeglijke film een verschrikkelijk dikke hit.

Nang Nak

1999 | Horror

Thailand 1999. Horror van Nonzee Nimibutr. Met o.a. Manit Meekaewcharoen, Pracha Thawongpia, Pramote Suksatid, Vinai Kraibutr en Intira Jaroenpura.

In deze filmbewerking van een in Thailand populaire spooklegende keert Mak terug uit de oorlog naar zijn vrouw en hun kind dat tijdens zijn afwezigheid is geboren. Dorpelingen waarschuwen dat er iets niet pluis is met zijn vrouw Nak, maar daar trekt hij zich weinig van aan. In eigen land een enorme hit, neigt Nang Nak eerder naar een ontroerende liefdesgeschiedenis dan een horrorverhaal, maar dat wil niet zeggen dat er niks griezeligs gebeurt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nattawut Kittikhun op televisie komt.

Reageer