Michael Parker

Acteur

Michael Parker is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

My Own Private Idaho

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Gus Van Sant en Flea. Met o.a. River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo, William Richert en Rodney Harvey.

Filmische 'trip' van (inmiddels ex-)undergroundregisseur Gus Van Sant (Elephant) over de vriendschap tussen twee hoerenjongens in Portland, Oregon. Dwarse burgemeesterszoon Scott (Reeves) wil voor zijn 21ste 'het leven' leren kennen; de minder bevoorrechte Mike (Phoenix ) is op zoek naar zijn moeder en lijdt aan narcolepsie. De vroege dood van River Phoenix geeft tragische dimensie aan het intrigrerende verhaal.

Kill Line

1991 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Richard H. Kim. Met o.a. Bobby Kim, Marlene Zimmerman, Michael Parker, Paul Rohrer en Mark Williams.

Afschuwelijk vervelende, bijna versteende aktie. Een ex- gevangene wordt ervan verdacht dat hij ergens een fortuin verborgen houdt. Hij wordt door beulen van een Priester van het Kwaad in elkaar geslagen, verbrand en van een rots gegooid. Maar tegen de tijd dat hij zich een beetje gaat verdedigen - hij is specialist in Oosterse vechtkunst - is de film bijna aan het eind. De ellenlange aftiteling bevat ook nog de excuses voor het optreden van de slechterik! Wat een verspilling.

Titus Andronicus

1985 | Actiefilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1985. Actiefilm van Jane Howell. Met o.a. Edward Hardwick, Walter Brown, Brian Protheroe, Nicholas Gecks en Eileen Atkins.

Shakespeare`s [KL]Titus Andronicus[KLE] is een bloederig drama dat speelt in het antieke Rome na de overwinning op de Gothen. Als gevolg op de zegenrijke veldtocht brengt Titus (Peacock) de koningin der Gothen, Tamora (Atkins) en haar drie zoons als gevangenen naar de hoofdstad. Het gebruik wil dat in ruil voor de dood van de gesneuvelde zoons van Titus, de zonen van Tamora, Albarus, Demetrius en Chiron geofferd moeten worden. Albarus wordt onmiddellijk afgeslacht en Tamora zweert wraak; ze krijgt de kans als haar overgebleven kinderen de dochter van Titus, Lavinia (Marshall) weten te verrassen en haar verkrachten, en ook haar echtgenoot weten te vermoorden. Het uur der wrake heeft geslagen. De 37ste en laatste BBC-verfilming van Shakespeare-drama's. Heel opvoedend ondanks de barbaarsheid van de inhoud; vakkundig spel en regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Parker op televisie komt.

Reageer