Ron Haddrick

Acteur

Ron Haddrick is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Dogwoman: Dead Dog Walking

2000 | Mysterie, Misdaad

Australië 2000. Mysterie van Rowan Woods. Met o.a. Magda Szubanski, Tara Morice, Raj Ryan, Sandy Winton en Stephen Shanahan.

De titel van de film is een variatie op de anti-doodstraffilm over een ter dood veroordeelde met Sean Penn en Susan Sarandon van Tim Robbins uit 1995. Geen toeval, want we hebben hier te maken met Golden, een Duitse herder, die zijn bazin Freda Bell (Lee) zou hebben doodgebeten. Freda werd immers dood in haar flat gevonden met de afdrukken van de tanden van een hond in haar nek en Golden had bloed aan zijn bek. Margaret O`Halloran (Szubanski), een hondendeskundige bij uitstek, meent toch dat de dader eerder op twee benen rond loopt dan op vier poten. De Miss Marple-achtige Margaret heeft natuurlijk gelijk al duurt het wel een tijdje dat die uilen van de politie en die domme mensen van de tv dat door hebben. Dan is de dader snel bij zijn nek gepakt dankzij Margaret met de fijne neus. Het scenario is van hoofdrol Szubanski (van de BABE-films) die zich heerlijk uitleeft. Het camerawerk is van Dan Burstall.

Quigley Down Under

1990 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten/Australië 1990. Western van Simon Wincer. Met o.a. Tom Selleck, Alan Rickman, Chris Haywood, Ron Haddrick en Tony Bonner.

Prachtrol voor Selleck als gunfighter Quigley, die op verzoek van grootgrond-bezitter Rickman naar Australië gaat om diens ranch te beheren, maar wanneer hij merkt dat laatstgenoemde hem in zijn criminele praktijken wil betrekken, weigert hij mee te werken. Hij wordt in elkaar geramd en voor dood achtergelaten. Zijn tegenstanders maken echter de fout zich niet ervan te overtuigen of hij wel echt dood is. Actievolle variant op de klassieke western, vooral interessant omdat hij zich in de 'bushes' van 'down under' afspeelt. De prachtige locatie- fotografie van David Eggby geeft de film een aparte sfeer. Het scenario werd geschreven door John Hill en Basil Poledouris schreef een knappe, klassieke western-partituur.

Short Changed

1986 | Drama

Australië 1986. Drama van George Ogilvie. Met o.a. David Kennedy, Susan Leith, Jamie Agius, Ray Meagher en Mark Little.

Een geslaagd drama rond de discriminatie van de oorspronkelijke bewoners van Australië in hun eigen land door de blanken. De hoofdrollen draaien om een autochtoon die getrouwd is met een blanke vrouw. Het huwelijk loopt stuk door omstandigheden. Jaren later begint de vader een strijd om zijn zoon aan hem toegewezen te krijgen. Soms imposant, en het is zeker moedig om dit gevoelige thema zo te behandelen.

A Halo For Athuan

1986 | Komedie

Australië 1986. Komedie van Alan Burke. Met o.a. Gwen Plumb, Ron Haddrick, Fiona Stewart, Tom Eliott en Danny Caretti.

Moeder Paul (Plumb) en zuster Gabriel (Stewart), twee nonnen van de orde van St. Boroughland, ondernemen een missie naar het afgelegen klooster van Athuan. Tot grote ergernis van de vader abt (Haddrick) willen de nonnen zich in zijn klooster inlijven. De leer van Athuan laat nl. mannen zowel als vrouwen toe in zijn klooster, een reeds lang vergeten clausule. Moeder Paul wil een biografie schrijven van Athuan in de hoop diens heiligverklaring te bekomen. De wereldse zusters schoppen het rustige leventje van de conservatieve kloosterlingen danig in de war. Originele en leuke religieuze komedie die kip-kap maakt van alle conservatieve waarden. Om uit de schulden te geraken zal Moeder Paul trouwens een regelrechte - op Amerikaanse leest geschoeide - publiciteitscampagne opbouwen voor de likeur die in het klooster gestookt wordt. Plumb en Stewart schitteren in hun rollen, terwijl Haddrick geestig ouderwets blijft. Intelligent scenario, dat nergens kwetsend wordt, van Alan Burke, gebaseerd op een radio-luisterspel van Julie Anne Ford. Fotografie van Julian Penney.

Dot and the Bunny

1982 | Familiefilm, Animatie, Avonturenfilm

Australië 1982. Familiefilm van Yoram Gross. Met o.a. Drew Forsythe, Barbara Frawley, Ron Haddrick, Anne Haddy en Ross Higgins.

Een combinatie van tekenfilm en actie met echte figuren. Het vervolg in een serie, die begon met DOT AND THE KANGAROO en veel bijval oogstte om zijn originaliteit en kwaliteit. Een klein meisje sluit vriendschap met dieren uit de Australische wildernis en in deze middagvullende film helpt zij zoeken naar een zoekgeraakte baby-kangoeroe. Vervolg: DOT AND THE KOALA.

The Scalp Merchant

1978 | Actiefilm

Australië 1978. Actiefilm van Howard Rubie. Met o.a. Cameron Mitchell, John Waters, Elizabeth Alexander, Margaret Nelson en Ron Haddrick.

Mitchell, die werkt voor een verzekeringsmaatschappij, moet gestolen geld achterhalen. Anderen zien dat niet graag en hij wordt dan ook door vele partijen belaagd. Het hoe en waarom wordt aan het eind uitgelegd, maar daar gaat het niet om: het gaat om de actie. Doorsnee-verhaaltje, redelijk verfilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ron Haddrick op televisie komt.

Reageer