Lois Red Elk

Acteur

Lois Red Elk is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Three Warriors

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Kieth Merrill. Met o.a. McKee Redwing, Charles White-Eagle, Lois Red Elk, Randy Quaid en Christopher Lloyd.

Dit drama is zeer geloofwaardig. Het is het verhaal van een in de grote stad levende tienjarige jongen van Indiaanse afkomst. Als zijn grootvader op sterven ligt, trekt hij met zijn familie naar het reservaat om afscheid te nemen. De zeden en gebruiken daar worden door de jongen als dwaas ervaren. Zijn grootvader brengt hem echter tot inkeer. Een uitstekende bijrol van Quaid als ranger.

Joey And Redhawk

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van Larry Elikann. Met o.a. Chris Petersen, Guillermo San Juan, Bert Kramer, Hersha Parady en Danny Bonaduce.

Een uitstekende jeugdfilm waarin een blanke jongen (Petersen als Joey) en een Indiaanse jongen (San Juan als Redhawk) een groot aantal avonturen in de wildernis beleven. Joey moet zijn ernstig zieke vader naar een dokter brengen, en Redhawk is op de vlucht voor een bende.

Ishi: The Last of His Tribe

1978 | Western

Verenigde Staten 1978. Western van Robert Ellis Miller. Met o.a. Dennis Weaver, Elroy Phil Casados, Devon Ericson, Joseph Running Fox en Lois Red Elk.

In 1911 wordt een wilde Indiaan gevangen genomen. Niemand weet vanwaar hij komt of wie hij is. Antropoloog Weaver ontdekt dat hij de laatste vertegenwoordiger is van de Yahi-stam, die jaren geleden als uitgestorven beschouwd werd. Hij trekt zich het lot van de man aan en geeft hem een onderkomen in zijn museum in Californië. Aangrijpende verfilming van de waargebeurde geschiedenis van de genadeloze afslachting door blanken van een hele Indianenstam. Van de weinigen die konden ontsnappen overleefde alleen de betrokkene, die bekend werd als Ishi. Goede vertolking en uitstekend tijdsbeeld. Dalton Trumbo startte het scenario, dat na zijn dood beëindigd werd door zijn zoon Christopher. Ze baseerden zich op het boek van Theodora Kroeber. Knap in beeld gebracht door Woody Omens. In 1992 werd deze geschiedenis opnieuw verfilmd door Harry Hook als THE LAST OF HIS TRIBE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lois Red Elk op televisie komt.

Reageer